MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα καλύτερα στιγμιότυπα από τη 18η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Με εντυπωσιακές συλλογές, διεθνείς προσκεκλημένους, νέα ταλέντα και λαμπερές παρουσίες ολοκληρώθηκε η 18η Athens Xclusive Designers Week, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

41 σχεδιαστές και fashion brands από την Ελλάδα και το εξωτερικό και 12 πολλά υποσχόμενοι νέοι σχεδιαστές παρουσίασαν τις νέες τάσεις της μόδας στις χιλιάδες προσκεκλημένων της Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας.

H Κύπρια σχεδιάστρια Eleni Kyriacou παρουσίασε την συλλογή της για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016 με τίτλο “12 ελληνικά ορθογώνια”. Εμπνευσμένη από την αρχαία ελληνική ενδυμασία και τη χρήση των ορθογωνίων μέσα σε αυτά, παρουσίασε πολυμορφικές δημιουργίες στις αποχρώσεις του μωβ, φωτεινό πράσινο και σκούρο κόκκινο χρώμα, τα οποία μπορούν να μετατραπούν από φορέματα σε πετσέτα παραλίας.

moda eleni kuriakou

Ένας από τους πιο σημαντικούς σχεδιαστές της Σερβίας, ο Vasilije Kovačev, ήταν καλεσμένος της AXDW, παρουσιάζοντας τις μοναδικές και πρωτότυπες δημιουργίες του για τον άνδρα και τη γυναίκα, φτιαγμένα από τούλι, πούλιες και λινά υφάσματα.

moda vasilije kovakev

Ο νεαρός σχεδιαστής Leon, παρουσίασε την πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή του με τίτλο «SCORPIO», για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016. Η συλλογή του περιλαμβάνει ανδρικές και γυναικείες δημιουργίες σε φωτεινά χρώματα, χαρακτηριστικές γραμμές και κοψίματα, που συνοδεύονται από εντυπωσιακά χειροποίητα γυαλιά ηλίου και αξεσουάρ για το κεφάλι.

moda leon

Ο Boško Jakovljević, είναι ένας από τους πιο διάσημους παρουσιαστές της σερβικής τηλεόρασης και ήταν ο guest σχεδιαστής της εκδήλωσης. Στην κολεξιόν του παρουσίασε ανδρικά ρούχα με έντονα χρώματα, μοντέρνα κοστούμια, μπουφάν, t-shirts και πουκάμισα που εντυπωσίασαν το κοινό. 

moda bosko jakovljevic 

Ο διάσημος οίκος μόδας Kathy Heyndels παρουσίασε την ανοιξιάτικη-καλοκαιρινή συλλογή για το 2016 με τίτλο “Geometrical Figures” . Ο επικεφαλής σχεδιαστής, Giannis Tongos παρουσίασε τις δημιουργίες του, με λιτές γραμμές που τονίζουν τη θηλυκότητα κάθε γυναίκας.

 moda kathy heyndels 

Ο γνωστός σχεδιαστής Marcello Niktas έκανε την επιστροφή του στην πασαρέλα της AXDW, παρουσιάζοντας τη συναρπαστική συλλογή του “Rock Couture”. Με τις γυναικείες διαφάνειες, τις γούνινες λεπτομέρειες, τα εντυπωσιακά δερμάτινα μπουφάν και τα animal prints κατάφερε να ενθουσιάσει το κοινό. 

moda marcello niktas

Η Κύπρια σχεδιάστρια Loukia Kyriakou παρουσίασε τη συλλογή της με τίτλο «Casablanca», περιλαμβάνοντας λευκές αιθέριες δημιουργίες εμπνευσμένες από το Μαρόκο και ένα από τα νυφικά φορέματα που γέμισε με φως την πασαρέλα!

moda loukia kuriakou 

Ο Gio Sourgiadakis, σχεδιαστής των εταιριών Gio.S και Me and My παρουσίασε μοντέρνα και διαχρονικά ρούχα σε τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς, συνδυασμένα με αξεσουάρ που τονίζουν το στυλ.

moda gio sourgiadakis

Ο Tassos Mitropoulos παρουσίασε αιθέρια γυναικεία φορέματα, με ιδιαίτερα κοψίματα σε λευκό, κόκκινο και μαύρο χρώμα. Οι ιδιαίτερες  δημιουργίες του σχεδιαστή έγιναν εξ’ ολοκλήρου από μοναδικές δερμάτινες και γούνινες λεπτομέρειες.

moda tassos mitropoulos 

Η εταιρία ρούχων SOMF παρουσίασε την ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή συλλογή 2016, με τίτλο «Beach Goth», που σχεδιάστηκε από την Mariaflora Lehec. Τα έντονα χρώματα σε συνδυασμό με την δαντέλα εκδηλώνουν ένα σύγχρονο χαρακτήρα, εξαλείφοντας τους περιορισμούς και αναδεικνύοντας την ανεξαρτησία και τον εκφραστικό χαρακτήρα του Somfette για το επόμενο καλοκαίρι. Η συμμετοχή της εταιρίας στην 18η Athens Xclusive Designer Week πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρία Stokke, μία από τις κορυφαίες εταιρίες παιδικών καροτσιών και όχι μόνο, συνδυάζοντας έτσι τη μητρότητα με το στυλ.

moda somf

Ο Vassilis Zoulias, ένας από τους καλύτερους σχεδιαστές της χώρας, παρουσίασε την συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016, με τίτλο “Women in Mykonos through the decades”. Έχοντας εμπνευστεί από τον αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό του, τη Μύκονο, κατάφερε να συνδυάσει με μοναδικό τρόπο τις επιλογές των γυναικών από το λαμπερό ’30 μέχρι το κοσμοπολίτικο ’90, παρουσιάζοντας διαχρονικές δημιουργίες. Τα μοναδικά ρούχα του, συνοδευόταν από τα ανάλογα στυλ μαλλιών, που τόνωσαν το ύφος της κάθε δεκαετίας, από την ομάδα της Σχολής Διαμαντόπουλου.

moda vassilis zoulias

Ο διάσημος οίκος μόδας Rita Pateroni παρουσίασε την συλλογή S / S 2016, με το παστέλ χρώμα να κυριαρχεί στις δημιουργίες της. Ανάμεσα στα βασικά στοιχεία της συλλογής, ξεχώρισαν τα καρό υφάσματα σε γαλάζιο, ροζ και λευκό χρώμα, καθώς και οι υπέροχες δαντέλες που έδιναν μια ρομαντική αίσθηση στα ρούχα.

moda rita pateroni

Η σειρά ρούχων της Γωγώς Μαστροκώστα, παρουσίασε βραδινά χρησιμοποιώντας κυρίως το μαύρο χρώμα και τις έντονες γραμμές που τονίζουν το γυναικείο σώμα.

moda gogo by stalo

H πρόσφατη εταιρία LaVUE παρουσίασε ανδρικά ρούχα σε ευθείες γραμμές με άσπρο, μαύρο και γκρι χρώμα. Τα ρούχα LaVUE, είναι για τους άνδρες που έχουν βαρεθεί τα κλασικά και προβλέψιμα ρούχα, και θέλουν να ξεχωρίζουν όπως ακριβώς και ο πρεσβευτής της μάρκας, Νίκος NIVO Vourliots

moda la vue  

Ο αγαπημένος σχεδιαστής Panos Apergis κατάφερε να εντυπωσιάσει για άλλη μια φορά με τις μοναδικές δημιουργίες του. Η συλλογή του για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016 περιλαμβάνει ψηφιακές εκτυπώσεις, γεωμετρικά σχήματα και ελαφριά υφάσματα. 

moda panos apergis

Loukia, αναγνωρισμένη προσωπικότητα της ελληνικής βιομηχανίας της μόδας, παρουσίασε ρομαντικές δημιουργίες από τη συλλογή “Jasmine”. Διαφάνειες, παστέλ χρώματα, λουλούδια, δαντέλες και ελαφριά υφάσματα συνέβαλαν στη δημιουργία μιας μοναδικής ατμόσφαιρας κατά τη διάρκεια της επίδειξης.

moda loukia

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b