MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 9 – 11 Οκτωβρίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, φεστιβάλ, εκθέσεις, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Οκτωβρίου και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη
1. Το αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας στη σκηνή του Θέατρου Άνεσις
egklima timoria2 weekend

Έγκλημα και Τιμωρία του Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Άνεσις
Ο αναμορφωτής του Γεωργιανού θεάτρου και καλλιτεχνικός διευθυντής του Kote Marjanishvili theatre, Λεβάν Τσουλάτζε, συνεργάζεται για 2η συνεχή χρονιά με το θέατρο Άνεσις, μετά την περσινή επιτυχία «Λεωφορείο ο Πόθος», αναλαμβάνοντας τη διασκευή και τη σκηνοθεσία του παγκόσμια αναγνωρισμένου λογοτεχνικού έργου του Φίοντορ Μιχαήλοβιτς Ντοστογιέφσκι, “Έγκλημα και Τιμωρία”. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα του Ρώσου πεζογράφου και στοχαστή που αφορά στην ηθική, το νόμο και τον άνθρωπο.

Τιμές: Παρ-Σαβ-Κυρ: 19€ / φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές & άνω των 65 χρόνων 14€ / άνεργοι 10€
Πότε; Παρ-Σαβ: 21.00, Κυρ: 19.30
Που;
Θέατρο Άνεσις, Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι

 
2. Αφιέρωμα στον μεγάλο μας συνθέτη
mikis theodorakis sunaulia afieroma

Συναυλία Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Θέατρο Ολύμπια
Εμβληματικά αποσπάσματα από το σπουδαίο οπερατικό και συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη θα ερμηνεύσουν η Ορχήστρα και η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το Σάββατο 10 Οκτωβρίου. Τα αποσπάσματα από το οπερατικό και συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη ερμηνεύει η Ορχήστρα υπό τον Ηλία Βουδούρη, στη συναυλία αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη – σύμβολο του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού, ο οποίος φέτος συμπλήρωσε τα 90 του χρόνια.

Τιμές: 10€, 15€, 8€ φοιτητικό, παιδικό
Πότε; 
Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 21.00
Που;
 Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59, Αθήνα

3. Μια κωμωδία εμπνευσμένη από το δύσκολο καλοκαίρι του 2015
doksapatri theatro weekend

Δοξαπατρή του Θοδωρή Αθερίδη στο Μικρό Παλλάς
Ο Θοδωρής Αθερίδης επιστρέφει δριμύτερος στο Μικρό Παλλάς με το καινούργιο θεατρικό του έργο, που έχει τίτλο “Δοξαπατρή” από τις 10 Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα σύγχρονο ιλαρομελόδραμα, που διαδραματίζεται σε μία χώρα σαν την Ελλάδα, σε μία πόλη σαν την Αθήνα, σε μία περιοχή σαν το Κολωνάκι, με προβλήματα και θέματα σαν τα δικά μας… Οι ήρωες, καθημερινοί άνθρωποι, που τους συναντάμε ανάμεσά μας, έρχονται αντιμέτωποι και παλεύουν να διαχειριστούν τις προσωπικές τους αλήθειες.

Τιμές; από 12€
Πότε; Παρ: 21.00, Σαβ: 18.00, 21.00, Κυρ: 20.00
Πού;
Θέατρο Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2 και Στοά Σπυρομήλιου

4. Παιδική παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα
diko mou psari theatro psari2

 
Το δικό μου ψάρι από την ομάδα Κινητήρας στο Θέατρο Ροές
Το Rēs Ratio Network υποδέχεται την ομάδα Κινητήρας της Αντιγόνης Γύρα και παρουσιάζει φέτος από τις 11 Οκτωβρίου τόσο στις σχολικές αίθουσες όσο και στο Θέατρο Ροές, την παιδική παράσταση “ΕΚ ΠΛΗΞΗ – Το δικό μου ψάρι”. Το έργο είναι εμπνευσμένο από το παραμύθι των αδελφών Γκριμ, “Ο Ψαράς και η Γυναίκα του” και εξερευνά τις έννοιες και τις σχέσεις της απληστίας και της απώλειας. Μέσα από τη γλώσσα του σώματος, τα παιδιά παρακολουθούν μια ιστορία που αφηγείται την ανάγκη του ανθρώπου για όλο και περισσότερα υλικά, το θυμό του όταν τελικά τα χάνει, αλλά και το πραγματικό του σάστισμα όταν έρχεται η πραγματική απώλεια.

Τιμές; Παιδικό: 8€, Δύο παιδιά: σύνολο 12€, Ενηλίκων: 5€, Μαθητικό εισιτήριο: 6€
Πότε;
Κυριακή: 12.00, 15.00
Πού;
 Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι

5. To σαιξπηρικό αριστούργημα στην σύγχρονη κινηματογραφική του μεταφορά
macbeth tainia weekend 

Macbeth

Η Marion Cotillard και ο Michael Fassbender δεν φοβούνται την «κατάρα» που συνοδεύει τις κινηματογραφικές απόπειρες του «Macbeth». Μήπως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν; Σκωτία του 16ου αιώνα. Έπειτα από μακροχρόνιες σκληρές μάχες, ο Μάκβεθ (Michael Fassbender), ξάδελφος και στρατηγός του Βασιλιά Ντάνκαν (David Thewlis), καταφέρνει να νικήσει τις στρατιές των συνωμοτών που απειλούσαν το θρόνο. Μαζί με το στρατηγό Μπάνκο (Paddy Considine), συναντούν τρεις μάγισσες που προφητεύουν ότι ο Μάκβεθ θα γίνει βασιλιάς της Σκωτίας, ενώ ο Μπάνκο πατέρας μελλοντικών βασιλιάδων. Τυφλωμένος από φιλοδοξία, ο Μάκβεθ στέλνει ένα γράμμα στη σύζυγο του (Marion Cotillard) αναφέροντας την προφητεία. Εκείνη, χρόνια μακριά του και σε βαθύ πένθος για την απώλεια του μοναδικού τους παιδιού, τον παρακινεί να δολοφονήσει το βασιλιά για να πάρουν το θρόνο.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b