MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Γαμπροί για πούλημα των Θ.Παπαθανασίου – Μ. Ρέππα στο Θέατρο Ακροπόλ

Το Θέατρο Ακροπόλ παρουσιάζει από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου τη νέα, ξεκαρδιστική κωμωδία των Θ.Παπαθανασίου-Μ. Ρέππα με τίτλο “Γαμπροί για πούλημα”.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Ο Μάκης Κωσταρέλλος είναι τηλεοπτικός παραγωγός. Σε κρίση λόγω κρίσης. Η γυναίκα του η Φλώρα έχει ινστιτούτα μανικιούρ-πεντικιούρ. Κλειστά και πτωχευμένα. Ο γιος τους ο Αλέξης δεν τα πάει καλά με τις επιχειρήσεις –είναι και το χεράκι του λιγάκι μακρύ…. Ο κηπουρός τους ο Αλέξης, που έχει κι αυτός έναν γιο, δεν κοιτάει τις γλάστρες -έχει βάλει στο μάτι το αρχαίο αγαλματάκι της οικογένειας, ποιος ξέρει από που προήλθε κι αυτό. ‘Ένας γενικός γραμματέας υπουργείου πουλάει εξυπηρετήσεις κι υπογραφές με αντίτιμο, μεταξύ άλλων, ερωτικές χάρες. 

Μια Ρωσίδα ψάχνει γαμπρό από το Internet Και μια άλλη Ρωσίδα αγοράζει κειμήλια, αρχαία κατά προτίμηση. Ο κος Κωσταρέλλος έχει ερωμένη μια επίδοξη τηλεπαρουσιάστρια… Η κα Κωσταρέλλου έχει εραστή της τον κηπουρό…. Ο γιος του κηπουρού έχει φιλενάδα με λεφτά…, οι Ρωσίδες καταφθάνουν φορτωμένες λεφτά και λυσσασμένες για ψώνια, όλοι οι ήρωές μας έχουν την φωλιά τους κάπως λερωμένη… Όλα πωλούνται, όλα αγοράζονται στην ιστορία μας κι ένα βράδυ, τα φέρνει έτσι η ζωή που στο σπίτι των Κωσταρέλλων γίνεται το έλα να δεις….!!! 

Την ώρα που η νεοελληνική ιστορία μας παίζει την πιο μεγάλη ίσως φάρσα της μεταπολίτευσης, οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας
ανεβάζουν στο ΑΚΡΟΠΟΛ μια γνήσια, καυστική, ξεκαρδιστική κωμωδία, με θέμα αδήριτα πολιτικό: Με ήρωες που έχουν προτερήματα κι ελαττώματα, και με συμπεριφορές που αντανακλούν αυτές της εκάστοτε πολιτικής τους ηγεσίας. Κι αυτές είναι που η κωμωδία, με την αρχαία σοφία της, μας κάνει να δούμε με συμπάθεια και να σκεφτούμε πως θα κάνουμε καλύτερες. Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε πάνω, ούτε κάτω λοιπόν, «ο εχθρός είναι μέσα μας (όπως λένε οι ίδιοι οι συγγραφείς μας) και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο και η λύση είναι μέσα μας»!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας
Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Παίζουν: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Νικολέτα Βλαβιανού, Σοφία Βογιατζάκη, Μάνος Ιωάννου, Κώστας Κόκλας, Αντιγόνη Νάκα, Νίκη Λάμη, Σπύρος Πούλης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Παρθένα Χοροζίδου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Group Therapy: Η ανατρεπτική κωμωδία της Πένυς Φυλακτάκη στο ΚΘΒΕ
ΘΕΑΤΡΟ
Δεκαοχτώ Ενάτου: Ο καθηλωτικός μονόλογος με τη Δώρα Χρυσικού στο Θέατρο Βράχων
Θεατρικά Νέα
Η Δίκη: Η παράσταση του Άρη Μπινιάρη επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Θέατρο Ark
ΘΕΑΤΡΟ
By Heart: Ο συγκινητικός μονόλογος του Τιάγκο Ροντρίγκες επιστρέφει στη Στέγη
ΘΕΑΤΡΟ
Πλην 30: Ο Λούης Πατσαλίδης «ταξιδεύει» το stand up comedy show του στη Θεσσαλονίκη
ΘΕΑΤΡΟ
Τα ψυχοσωματικά μου μέσα, από την ομάδα θεάτρου nunc στην σκήνη Μπέκετ
ΘΕΑΤΡΟ
Το 3%: Το Sci-Fi πολιτικό θρίλερ της Βίλης Σωτηροπούλου στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
ΘΕΑΤΡΟ
Το Κιβώτιο, του Άρη Αλεξάνδρου για 11η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Κώστας Τσιούκας χορογραφεί την «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» στο Θέατρο Σφενδόνη
ΘΕΑΤΡΟ
Ο «Βιτρούβιος» του Στέφανου Κακαβούλη στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
Θεατρικά Νέα
Μια ζωή – Ο μονόλογος μιας μοδίστρας: Η παράσταση με τη Νένα Μεντή στο Βασιλικό Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Η Απόσταση: Η παράσταση του Τιάγκο Ροντρίγκες από την Αβινιόν στη Στέγη