MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
14
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Ιώβ με τον Θανάση Τσαλταμπάση στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Το Θέατρο “Ιλίσια-Βολανάκης”, παρουσιάζει από τις 14 Οκτωβρίου το έργο “Ιώβ” -η βιβλική ενσάρκωση της υπομονής-, βασισμένο σε επιλεγμένα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης, καθώς και σε κείμενα που αφορούν στην ιστορία του Ιώβ από την παγκόσμια λογοτεχνία και ποίηση.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Στην ιδιαίτερη αυτή παράσταση συναντιούνται ο πάντα ανατρεπτικός Τσέζαρις Γκραουζίνις και ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, ο οποίος φέτος θα
κινηθεί σε “κόντρα”, για εκείνον, υποκριτικούς δρόμους. Αφορμή για τη συγκεκριμένη παράσταση στάθηκαν οι πολιτικές αναταράξεις των τελευταίων μηνών, ο φόβος των ανθρώπων για το απρόοπτο και, εν γένει, το ευμετάβλητο της ζωής.

Ο Ιώβ, πρόσωπο της Παλαιάς Διαθήκης, ήταν φημισμένος για το ήθος και την ορθοφροσύνη του. Δεν είχε κανένα παράπονο από τη ζωή του, ως τη στιγμή που από ένα καπρίτσιο του Σατανά, μπήκε στο θεϊκό στόχαστρο. Ο Θεός τον υποβάλλει σε δοκιμασίες, αφαιρώντας του όλα όσα του είχε προσφέρει γενναιόδωρα, προκειμένου ν’ αποδείξει στο Σατανά ότι η αγάπη που του έτρεφε ο Ιώβ ήταν από σεβασμό και όχι από φόβο, μην τυχόν στερηθεί την ευδαιμονία. Ο Ιώβ, παρά τον πόλεμο δοκιμασιών, δεν παραπονέθηκε ποτέ, γι αυτό και ως ανταμοιβή για την υπομονή του -που έμεινε παροιμιώδης ως «ιώβειος υπομονή»-, αποκαταστάθηκε από το Θεό στην αρχική του κατάσταση υγείας και ευδαιμονίας, και μάλιστα με μεγαλύτερα πλούτη.

tsaltampasis iob2

Η ιστορία του Ιώβ έχει εμπνεύσει πολλούς σύγχρονους καλλιτέχνες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τη γεμάτη βάσανα ιστορία του για να μιλήσουν για μείζονα θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Η παράσταση διατρέχεται από συναισθήματα και αξίες που αφορούν διαχρονικά τους ανθρώπους, καθώς πολλοί μέσα σε λίγα λεπτά πέρασαν από την ευτυχία στη δυστυχία και από τον πλούτο στην ανέχεια. Καταστάσεις που ο σύγχρονος Έλληνας μπορεί ν’ αναγνωρίσει, λόγω των όσων βιώνει τα τελευταία χρόνια.

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης θα αναμετρηθεί με τον ήρωα πάνω στη σκηνή του “Ιλίσια-Βολανάκης”, υπηρετώντας το λυρισμό και την ποιητικότητα του κειμένου, βάζοντας όμως τις δικές του έντονες και ανανεωτικές “πινελιές”. Θα είναι μια παράσταση που τη χαρακτηρίζει ο όρος “αναπάντεχη”, με εκπλήξεις και ενδιαφέρον, τόσο για τον πρωταγωνιστή όσο και για τους θεατές.

iob2 ilisia bolanakis 

*Από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου η παράσταση θα ξεκινά στις 19.30 αντί στις 21.15.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τσέζαρις Γκραουζίνις, Θανάσης Τσαλταμπάσης
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις

Σκηνικά: Κατερίνα Αϊναροζίδου
Κοστούμια: Κατερίνα Αϊναροζίδου
Μουσική: Κώστας Ξενόπουλος

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης

Τιμές Εισιτηρίων: 15€, 12€ (φοιτητικό)
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ομολογία της 4ης Ιανουαρίου: Το βασισμένο σε αληθινά γεγονότα δικαστικό δράμα στο Μικρό Γκλόρια
ΘΕΑΤΡΟ
Μ’ ένα Κόκκινο Σκουφί: Μια σύγχρονη Κοκκινοσκουφίτσα στη Παιδική Σκηνή Επί Κολωνώ
ΘΕΑΤΡΟ
Family Secrets: Η μαύρη κωμωδία του Enrico Luttmann στο θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Ένα κάποιο κενό, της Βαλέριας Δημητριάδου στο Θέατρο Εμπορικόν
Θεατρικά Νέα
Ο Γιώργος Καραμίχος ξανά στο Θέατρο Τέχνης με το «Vanya»
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Εραστής, του Χάρολντ Πίντερ στο Μικρό Γκλόρια
ΘΕΑΤΡΟ
Οι ερωτευμένοι, του Σαμ Σέπαρντ στο BIOS
ΘΕΑΤΡΟ
Στρίγγλα: Μια σύγχρονη ανάγνωση της σαιξπηρικής κωμωδίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Ιβάν εναντίον Ιβάν, των Γιάννη Αποσκίτη και Σωτήρη Ρουμελιώτη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Το τανγκό των Χαμένων Ονείρων του Γιάννη Παπάζογλου στο θέατρο Βαφείο Λάκης Καραλής
ΘΕΑΤΡΟ
Σκακιστική Νουβέλα, του Στέφαν Τσβάιχ στο Θέατρο 104
Θεατρικά Νέα
Η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη γίνεται Μαρί Αντουανέτ την νέα σεζόν στο Θέατρο Κάμιρος