MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Re-plays που αξίζουν: 5+1 «don’t miss» παραστάσεις που επιστρέφουν στις αθηναϊκές σκηνές

Η θεατρική μας επάνοδος αρχίζει από την επόμενη εβδομάδα με παραστάσεις που, αψηφώντας τις προεκλογικές και τις μετεκλογικές κορώνες, βάζουν τις χειμερινές σκηνές ξανά σε λειτουργία. On μα κυρίως off Broadway προτάσεις, κυρίως για εκείνους που δεν πρόλαβαν να τις δουν στην ώρα τους.

Monopoli Team

Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα 
bernarda
Μετά τον έξοχο τσεχωφικό «Πλατόνοφ» ο Ενκε Φεζολάρι επιμένει κλασικά και ατμοσφαιρικά. Ο θερινός Λόρκα της Ανδαλουσίας και των ντουέντε μα και της Δικτατορίας (του Φράνκο), της τυραννίας και της καταπίεσης αναβιώνει και πάλι στην αυλή της Πλάκας για ένα περιορισμένο κύκλο παραστάσεων που επιβάλλει η συνθήκη του ανοιχτού χώρου. Συνομιλώντας έτσι με το χαρακτήρα του έργου που εντάσσεται στην «Τριλογία της ισπανικής υπαίθρου».
Πότε; από τις 7 Σεπτεμβρίου
Που;
Βρυσάκι

Ο κύκλος με την κιμωλία
kiklos me kimolia
Το αντάμωμα του Μπρεχτ – φιλτραρισμένο από το λόγο του Ελύτη και τη μουσική έμπνευση του Χατζιδάκι – με μερικούς από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς τους (Αιμίλιος Χειλάκης, Μαρία Πρωτόπαππα, Δημήτρης Λιγνάδης) μπορεί να μην απέδωσε τα αναμενόμενα και να περιορίστηκε σε μια απλοϊκή μετασκευή, παραμένει παρόλα αυτά ένα μεγάλο θέαμα που έφερε κόσμο στη θηριώδη αίθουσα του «Παλλάς». Γι’ αυτό και επιστρέφει για τρεις εβδομάδες παραστάσεων.
Πότε; από τις 18 Σεπτεμβρίου
Που;
Θέατρο Παλλάς
Η μεγάλη χίμαιρα
aidini ximaira
Μετά την πρεμιέρα του στο περσινό Φεστιβάλ Αθηνών και την απολύτως επιτυχημένη επανάληψη του την περασμένη χειμερινή περίοδο, ο Δημήτρης Τάρλοου οργανώνει την τρίτη παρουσίαση του εμβληματικού μυθιστορήματος του Μ. Καραγάτση. Οι αλλαγές θα είναι δραστικές: Ο θίασος ανανεώνεται εξ ολοκλήρου – πλην της Αλεξάνδρας Αϊδίνη που έκλεψε την παράσταση ως «καταραμένη» Μαρία Μπαρέ – ο Θανάσης Δήμας κινηματογραφεί νέο υλικό σε διάλογο με την θεατρική δράση, ενώ η σκηνοθεσία επιχειρεί να φωτίσει κι άλλες πτυχές του ανυπέρβλητου για τα ελληνικά γράμματα ψυχολογικού, ερωτικού δράματος. Στη σκηνή ανεβαίνουν φέτος οι Μάξιμος Μουμούρης, Δημήτρης Μοθωναίος, Σμαράγδα Σμυρναίου.
Πότε; 
από τις 3 Οκτωβρίου   
Που;
Θέατρο Πορεία

Σταματία, το γένος Αργυροπούλου
stamatia2
Το αθηναϊκό κοινό αντιλήφθηκε γρήγορα πως στο Δώμα των 40 θέσεων του Νέου Κόσμου, δινόταν μια από τις καλύτερες γυναικείες ερμηνείες της περυσινής σεζόν. Γι’ αυτό και σύντομα το ανακήρυξε σε απόλυτο sold out, το ανάγκασε σε μετακόμιση (βλέπε την κεντρική αίθουσα του θεάτρου) και το επιβράβευσε με νέες, μεγαλύτερες ουρές αναμονής. Αυτουργοί της παράστασης, η ευφυής απόδοση της Λένας Ουζουνίδου στο ρόλο της αφελούς γεροντοκόρης Σταματίας, το καίριο κείμενο του Κώστα Σωτηρίου για την σύγχρονη εθνική μας περιπέτεια και η αναλυτική σκηνοθετική ανάγνωση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Επιστρέφουν άπαντες και τούτο το φθινόπωρο.
Πότε; 
αρχές Οκτωβρίου
Που;
Θέατρο του Νέου Κόσμου

Παράσιτα
parasita
Κορίτσια στην πρέζα. Και οι ερμηνείες της Κόρας Καρβούνη και της Ιωάννας Κολιοπούλου να βυθίζονται τόσο στον εφιάλτη της εξάρτησης όσο και στην αληθοφάνεια και την γνησιότητα της αναπαράστασης που δεν αναζητάει ούτε το μελό ούτε τον οίκτο μας. Σκηνοθετεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, πιστός «κυνηγός» έργων με κοινωνικό και πολιτικό εκτόπισμα.
Πότε; αρχές Οκτωβρίου
Που;
Θέατρο του Νέου Κόσμου

Mojo
mojo
Πώς μπορεί να φρεσκαριστεί ένα ήσσονος σημασίας κείμενο σε μια cult θεατρική εμπειρία; Ο Θωμάς Μοσχόπουλος έδωσε την απάντηση
ξεσκονίζοντας την παραγκωνισμένη μαύρη κωμωδία του Τζεζ Μπάτεργουερθ για την βρετανική ροκ σκηνή των 90s. Ο βιτριολικός αγγλικός κυνισμός, η βρώμικη γλώσσα, η ταραντινική αισθητική πάνω στις και οι περιπέτειες μιας παρέας περιθωριακών (τους υποδύονται οι Αργύρης Ξάφης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Ηλίας Μουλάς, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος) ξανά on stage.
Πότε; μέσα Οκτωβρίου
Που; Θέατρο Πόρτα

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b