MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εργαστήρια υποκριτικής από το Theater Labs

Από τις 4 Οκτωβρίου, το Theater Labs παραδίδει μαθήματα υποκριτικής, για μικρούς και μεγάλους σε 33 περιοχές σε όλη την Αττική.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Σκοπός της κάθε ομάδας είναι να εκπαιδευτεί στο χώρο του θεάτρου μέσα από κλασικές και μοντέρνες τεχνικές, προσφέροντας στους μαθητές ένα αξέχαστο ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων και της αυτογνωσίας. Τα 4ωρα μαθήματα κάθε Σαββάτο ή Κυριακή χωρίζονται σε 2 κατηγορίες. Πρώτον σε πρόβες για ανέβασμα παράστασης που στις περισσότερες περιπτώσεις αφορούν έργο το οποίο γράφεται από έμπειρους και καταξιωμένους συγγραφείς του χώρου αποκλειστικά για την κάθε ομάδα και ανάλογα με τις απαιτήσεις της. Και δεύτερον σε μαθήματα που αφορούν γενικότερα στο θέατρο αλλά και την παράσταση συγκεκριμένα. (Ορθοφωνία, αυτοσχεδιασμό, σκηνογραφία –ενδυματολογία κ.α.) Μέσα από αυτές τις πρόβες, οι μαθητευόμενοι θα διασκεδάσουν, θα μάθουν και θα εξερευνήσουν τον κρυμμένο εαυτό τους, γιατί πάνω απ’ όλα το θέατρο μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Το Theater Labs όμως δεν προσφέρει μόνο ξερές γνώσεις. Έχοντας αυτό σαν γνώμονα, προσφέρει στους μαθητές του, χωρίς επιπλέον κόστος, διάφορες δράσεις για να εμπλουτίσουν τον εαυτό τους και να διευρύνουν το συναισθηματικό τους πεδίο.

α) Ταινίες μικρού μήκους: Για να μάθουν πως είναι η υποκριτική στην κάμερα. Ποιές οι διαφορές με την υποκριτική στο θέατρο; Τι πρέπει να προσέξουν; Τι άλλο χρειάζεται; Σκηνοθέτες τηλεόρασης μαζί με το συντονιστή της κάθε ομάδας δημιουργούν από την αρχή μια ταινία και περνάνε από όλα τα στάδια της κατασκευής της. 

β) Δράσεις κοινωνικού περιεχομένου: Μικρές παραστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα παρουσιάζονται σε κόσμο που δεν έχει την δυνατότητα να πάει στο θέατρο είτε για οικονομικούς είτε για άλλους λόγους. Στο πρόγραμμα υπάρχουν πολλών ειδών τέτοιες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατόπιν συννενόησης με την εκάστοτε ομάδα.

γ) Σεμινάρια: Οργανώνονται σεμινάρια από ανθρώπους του χώρου, διαφόρων ειδικοτήτων, (ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους κ.α.) που θα πουν την δική τους άποψη και θα βοηθήσουν να δούμε τα πράγματα από τη δική τους οπτική γωνία. Στόχος είναι να γίνουν και
εργαστήρια, όπου αυτό είναι δυνατόν, για να τα μάθουν οι μαθητές στη πράξη.

δ) Εκπτωτικά κουπόνια. Πολλά θέατρα και συνεργαζόμενοι χώροι έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να προσφέρουν εκπτωτικά (σε κάποιες περιπτώσεις και δωρεάν) κουπόνια για τις παραστάσεις και τις δράσεις τους. Συνεχίζεται η επικοινωνία και με άλλους χώρους και σύντομα θα υπάρχει η δυνατότητα να προσφέρει το Theater Labs ακόμα περισσότερα. Επίσης σε όλες τις επαγγελματικές παραστάσεις του Theater Labs υπάρχει μειωμένο εισιτήριο.

ε) Εκδρομές: Μάθηση και διασκέδαση συνδυάζονται. Εκδρομές σε αρχαία θέατρα, ξενάγηση στους χώρους και μετά στάση για φαγητό ολοκληρώνουν την μέρα. (Υπάρχει extra κόστος.) Σε αυτές τις εκδρομές μπορούν να συμμετέχουν και μη μέλη των Theater Labs.

Έναρξη μαθημάτων: 4/Οκτωβρίου/2015 και κάθε Σάββατο ή Κυριακή για 4 ώρες μέχρι και τον Ιούνιο που θα γίνει η παρουσίαση της παράστασης.
Κόστος μαθημάτων: 50 € το μήνα
Για περισσότερες πληροφορίες: www.theaterlabs.gr / Facebook: Theater Labs / E-mail: [email protected]

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b