MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
19
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αρχαία Τραγωδία

Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων στο – Πρόγραμμα περιοδείας Αυγούστου

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι το αριστοτεχνικής δόμησης έργο του Ευριπίδη “Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων”, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, σε διάφορα θέατρα της Ελλάδας.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Ένα από τα δημοφιλέστερα κατά την αρχαιότητα έργα η “Ιφιγένεια εν Ταύροις” δεν έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα την κατέτασσαν με ευκολία στις τραγωδίες. Γραμμένη σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για την Αθηναϊκή Δημοκρατία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια πρόταση ελπίδας και τρυφερής παρηγοριάς από μεριάς του Ευριπίδη. 

 ifigeneia3

Πρόκειται για ένα έργο αριστοτεχνικής δόμησης γεμάτο λυρισμό το οποίο στάθηκε σημείο αναφοράς στην μετέπειτα Ευρωπαϊκή ανθρωπιστική παράδοση και τον Διαφωτισμό. Στην δική μας εποχή, που βαρβαρότητες ανάλογες εκείνων της «χώρας των Ταύρων» αρχίζουν να φαίνονται δυστυχώς όλο και λιγότερο μυθικές, η επιστράτευση της ευφυΐας και του ήθους καθώς και η άρνηση της άλογης βίας που οδηγεί τους κεντρικούς ήρωες στο αίσιο τέλος του έργου, μοιάζουν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες. 

ifigeneia2

Πρόγραμμα Περιοδείας Αυγούστου
• 7- 8/8- Επίδαυρος, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 21.00
• 19/8- Δίον, Αρχαίο Θέατρο Δίου (Φεστιβάλ Ολύμπου), 21.00
• 26/8-Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, 21.00
• 29/8- Παπάγου, Κηποθέατρο Παπάγου, 21.00
• 31/8-Βύρωνας, Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», (Φεστιβάλ “Στη σκιά των βράχων”), 21.15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

Κανονικό εισιτήριο: 15 €
Εκπτωτικό εισιτήριο (Φοιτητές, Άνω των 65, Άνεργοι): 12
Συνοδοί ΑΜΕΑ: 8 €
Τιμή προπωλ. μέσω ηλεκτρονικής κράτησης (έως και 15 ημέρες πριν από την παράσταση): 10 €
Τιμή προπώλησης: 12 €
Ομαδικό: 12 €

Σύμφωνα με το σύμφωνο συνεργασίας του ΚΘΒΕ με το Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οι σπουδαστές στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ), στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης της (ΓΓΔΒΜ) δικαιούνται πρόσβαση στις παραγωγές του ΚΘΒΕ με εισιτήριο 8€.

Επίσης, το ΚΘΒΕ έχει υπογράψει συμφωνία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, με βάση την οποία προσφέρει στους κατόχους της «Ευρωπαϊκής κάρτας Νέων» 20% έκπτωση στα εισιτήρια όλων των θεατρικών του παραγωγών

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ευριπίδης
Μετάφραση: Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος

Σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια: Κλερ Μπρέισγουελ
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου
Χορογραφία: Σοφία Πάσχου

Παίζουν: Μουτούση Αμαλία, Στυλιανού Χρίστος, Χρυσοστόμου Γιώργος, Συριόπουλος Μιχάλης, Κολοβός Γιώργος, Ροϊλός Αναστάσης, Ιωαννίδου Χρύσα, Καλαϊτζίδου Άννα, Αγγελίτσα Ελευθερία, Βασιλόπουλος Παντελής, Βλάχου Μομώ, Γαλανής Μάνος, Δρικούδης Απόλλων, Ζαχαράκης Αριστοτέλης, Ζώρα Στεφανία, Κιουρκτσόγλου Δάφνη, Κωνσταντά Μαρία, Μιχαλόπουλος Αντώνης, Πουρέγκα Μαριάννα, Σαπρανίδου Αλεξία, Σπυριδάκη Ευτυχία, Τουμανίδου Χρύσα, Χαλκιάς Ορέστης

Τιμές Εισιτηρίων: VIP: 50€ Ζώνη Α: 40€ Ζώνη Β: 25€, Ζώνη Β Φοιτητικό: 8€, Άνω Διάζωμα: 10€, ΑΜΕΑ/Άνεργοι: 5 €
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ