MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φάκελος Άγρια Δύση: Αφιέρωμα στα γουέστερν από τον OTE TV

Κάθε Τρίτη του Αυγούστου στο κανάλι OTE CINEMA 2 ο θρυλικός κόσμος των γουέστερν ζωντανεύει, για να δώσει άρωμα Άγριας Δύσης στα καλοκαίρια μας! Σασπένς, δυναμικοί καουμπόηδες, μονομαχίες στον καυτό ήλιο, σπιρούνια, ρεβόλβερ και όλα τα φετίχ του συναρπαστικού αυτού κόσμου, έρχονται στον ΟΤΕ TV με που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο είδος του γουέστερν.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Tρίτη 4 Αυγούστου

Two Mules For Sister Sara (Οι γύπες πετούν χαμηλά, 1970) στις 22.00
two-mules

Το σατυρικό και περιπετειώδες γουέστερν του Don Siegel που αναμιγνύει το κλασικό γουέστερν με σπαγγέτι επιρροές. Στο επίκεντρο βρίσκεται το πρωταγωνιστικό ζευγάρι του σκληροτράχηλου καιροσκόπου Clint Eastwood και της μοναχής Shirley MacLaine, με τις απίστευτες ατάκες και τις ατελείωτες κόντρες. Οι δυο τους συνεργάζονται, για να βοηθήσουν στην απελευθέρωση κάποιων επαναστατών από μια φυλακή του Μεξικού. Η ταινία κέρδισε τους κριτικούς και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα γουέστερν της δεκαετίας του ’70.

City Slickers (Τι έκανες μπαμπά στην άγρια δύση, 1991) στις 00.10
City Slickers

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα προβληθεί μια διάσημη κωμωδία του 1991 σε σκηνοθεσία του Ron Underwood και με πρωταγωνιστή τον γνωστό κωμικό Billy Crystal. Στο χιουμοριστικό αυτό γουέστερν ο Μιτς, ο Εντ κι ο Φιλ είναι τρεις φίλοι που περνούν την κρίση της μέσης ηλικίας. Αποφασίζουν να πάνε δύο βδομάδες διακοπές στην Άγρια Δύση, διασχίζοντας τη διαδρομή Νέο Μεξικό-Κολοράντο. Εκεί θα γνωρίσουν τον Κάρλι, έναν αυθεντικό καουμπόι που θα τους διδάξει περισσότερα από το να διαβιώνουν στην άγρια πλευρά της φύσης.
Για την συμμετοχή του στην ταινία ο Jack Palance, βραβεύτηκε με Όσκαρ β΄ αντρικού ρόλου , ο οποίος σε ηλικία 72 ετών πήρε το βραβείο κάνοντας πους απς στο ένα χέρι). Η επιτυχία της ταινίας οδήγησε στο να γυριστεί και συνέχεια.

Τρίτη 11 Αυγούστου
The Magnificent Seven (Και οι 7 ήταν υπέροχοι, 1960) στις 22.00
The Magnificent Seven2

Η πασίγνωστη περιπέτεια του John Sturges. Όλα τα σκληρά αγόρια εκείνης της εποχής, όπως ο Charles Bronson, ο Yul Brynner και ο Steve McQueen, συγκεντρωμένα σε μια ταινία, που άφησε εποχή. Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο στην ταινία του Ακίρα Κουροσάβα “Οι 7 Σαμουράι”. Λέγεται μάλιστα πως ο Ιάπωνας μαιτρ του κινηματογράφου εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από την ταινία, που έκανε δώρο στον σκηνοθέτη της Sturges ένα σπαθί!
Σύμφωνα με την υπόθεση, σε ένα μεξικάνικο χωριό, οι κάτοικοι, τρομοκρατημένοι από τους ληστές και του παρανόμους που σπέρνουν τον τρόμο στην περιοχή, αποφασίζουν να πάρουν μισθοφόρους για να τους προστατέψουν. Έτσι, επτά από τους πιο γενναίους άντρες αναλαμβάνουν την προστασία του χωριού. Με αρχηγό τον Κρις Άνταμς, οι επτά άντρες θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

A Million Ways To Die In The West (Χίλιοι Τρόποι να πεθάνεις στην Άγρια Δύση, 2014) στις 00.15
A Million Ways To Die In The West

Ακολουθεί η περσινή κωμωδία Seth MacFarlane, με διάσημο καστ ηθοποιών όπως ο ίδιος ο σκηνοθέτης, η Charlize Theron, ο Liam Neeson, η Amanda Seyfried. Ένας δειλός αγρότης επιθυμεί διακαώς να φύγει από το πολεμοχαρές Δυτικό Μέτωπο. Ταυτόχρονα προσπαθεί να εντυπωσιάσει την πρώην κοπέλα του, κομπάζοντας στο πλευρό της ξανθιάς, μοιραίας Αννα, που του μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πώς να σημαδεύει κατευθείαν στις καρδιές των γυναικών. Όταν κληθεί σε μια δύσκολη μονομαχία με τον κακοποιό σύζυγο της Άννα, ο (εκ)κεντρικός ήρωας θα χρειαστεί κάτι πολύ παραπάνω από καλή εκπαίδευση στη σκοποβολή: θα χρειαστεί κουράγιο και τύχη βουνό.

Τρίτη 18 Αυγούστου
Hang ‘Em High (Κρεμάστε τους ψηλά, 1968) στις 22.00
hang-em-high

Άλλο ένα γουέστερν με πρωταγωνιστή (ποιον άλλον;) τον Clint Eastwood. H σκηνοθεσία είναι του Ted Post. Ένας αθώος άνθρωπος παραλίγο να λιντσαριστεί από μια ομάδα νοικοκυραίων. Ωστόσο, γυρίζει στην πόλη με την ιδιότητα του ανθρώπου του Νόμου, για να πάρει την εκδίκησή του από εκείνους που επιχείρησαν να τον σκοτώσουν. Ένα γουέστερν με τη «θηλιά στο λαιμό» θα λέγαμε, καθώς κυριαρχούν οι κρεμάλες, σήμα κατατεθέν του είδους.

Alamo (1960) στις 24.00
alamo01

Τα μεσάνυχτα ακολουθεί η ηρωική ταινία με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή έναν άλλο θρύλο των γουέστερν, τον John Wayne. Το Alamo για την αμερικανική ιστορία είναι κάτι σαν το Μεσολόγγι για την ελληνική. Μια πολιορκία, στην οποία οι αμερικανοί πολεμιστές αντιστάθηκαν μέχρι θανάτου στα υπέρτερα Μεξικανικά στρατεύματα. Η ταινία, αν και ιστορικά όχι ιδιαίτερα ακριβής, ικανοποίησε το κοινό με την αξιόλογη σκηνοθεσία του Wayne και κέρδισε 7 υποψηφιότητες για Όσκαρ και ένα βραβείο (καλύτερου ήχου).

Τρίτη 25 Αυγούστου
A Fistful Of Dynamite (Κάτω τα κεφάλια, 1971) στις 22.00
A Fistful Of Dynamite

Ένα σπαγγέτι γουέστερν με αναφορές και στον IRΑ από τον ιταλό μαιτρ του είδους Sergio Leone, με πρωταγωνιστές τους Rod Steiger και James Coburn. Στο Μεξικό του Πάντσο Βίλα και του Εμιλιάνο Ζαπάτα ο Χουάν, επικεφαλής ομάδας ληστών, συναντά έναν ειδικό στη χρήση του δυναμίτη. Τον πείθει να ληστέψουν την τράπεζα της Μέσα Βέρντε, αλλά αγνοεί ότι ο Τζον από την Ιρλανδία πολεμά στο πλευρό των επαναστατών.

Butch Cassidy and the Sundance Kid (Οι δύο ληστές, 1969), στις 00.45
butch-cassidy-and-the-sundance-kid-newman-redford-1969

Ακολουθεί ένα διάσημο και εξαιρετικά πετυχημένο γουέστερν του George Roy Hill με πρωταγωνιστές δύο σπουδαίους ηθοποιούς, που έκαναν καριέρα σε διάφορα είδη του κινηματογράφου, τον Paul Newman και τον Robert Redford. Στη θρυλική και τόσο αντισυμβατική δεκαετία των 60’s, οι δυο λαμπεροί κινηματογραφικοί αστέρες δεν υποδύονται σερίφηδες, αλλά ανθρώπους που κινούνται στην αντίθετη πλευρά. Πρωταγωνιστές είναι δυο ληστές τραίνων, που καταδιώκονται από το Νόμο και καταλήγουν στη Βολιβία. Η ταινία απέσπασε 4 Όσκαρ (σεναρίου, μουσικής, φωτογραφίας και τραγουδιού) από τα 7 για τα οποία προτάθηκε συνολικά. Επίσης, ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 1969.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b