MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 11 – 12 Ιουλίου: 5 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, ταινίες και πολλές άλλες εκδηλώσεις που γίνονται στην Αθήνα από την Παρασκευή 10 έως την Κυριακή 12 Ιουλίου και αξίζουν την προσοχή σας!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη
1. Αρχαία κωμωδία στην Επίδαυρο
Αχαρνής του Αριστοφάνη με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στην Επίδαυρο
axarnis
Με την πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη “Αχαρνής”, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Γιάννη Κακλέα συνεχίζεται το Φεστιβάλ Επιδαύρου στις 10 και 11 Ιουλίου. Ο Γιάννης Κακλέας, συνεχίζει τη διερεύνηση της σκηνικής αριστοφανικής φόρμας, με μια πλειάδα εξαιρετικών κωμικών ηθοποιών, σε ένα έργο που υμνεί τα αγαθά της ειρηνικής συνύπαρξης, σαρκάζοντας τους πολεμοκάπηλους. Πρωταγωνιστούν οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Άρης Σερβετάλης, Φάνης Μουρατίδης, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.

Τιμές: VIP: 40€, 32€ (ομαδικό), Ζώνη Α: 30€, 24€ (ομαδικό), Ζώνη Β: 20€, 16€ (ομαδικό), Άνω Διάζωμα: 15€, 12€ (ομαδικό),
Φοιτητικό: 15€, 10€
Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5€
Πότε;
 10 και 11 Ιουλίου
Που; 
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Επίδαυρος

2. Δύο συναυλίες αφιερωμένες στην ομορφιά και τον παλμό των πόλεων
Η Νένα Βενετσάνου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
nena benetsanou
Η Νένα Βενετσάνου στήνει με τον Άγγελο Αγγελή στη σκηνή της Μικρής Επιδαύρου, την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουλίου, το δικό της μουσικό τοπίο για να υμνήσει την Πόλη, το Πολίτη, τον Πολιτισμό, τραγουδώντας απλά και λυτρωτικά, τους λόγους που μας κάνουν να νοιώθουμε την αξία, τον παλμό, τη διάρκεια, την ομορφιά και το μέλλον των πόλεων. Η Νένα Βενετσάνου είναι μία σπάνια περίπτωση στο χώρο της ελληνικής μουσικής δημιουργίας. Με το βαθύ λυρισμό, τη δύναμη και την ευαισθησία της φωνής της αλλά και με τις λεπτοδουλεμένες συνθέσεις της, η σημαντική αυτή «πρέσβης» του ελληνικού τραγουδιού σε ολόκληρο τον κόσμο και ανήσυχη δημιουργός, εμφανίζεται για δύο μοναδικές συναυλίες στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

Τιμές: Ζώνη Α: 25€, Ζώνη Β: 15€, Φοιτητικό: 10€, Άνεργοι, ΑΜΕΑ: 5€
Πότε;
10 και 11 Ιουλίου
Πού;
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

3. Ξένοι δημιουργοί που αξίζει να δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών
Τα συρτάρια των She she Pop στο Θέατρο Πειραιώς 260
surtaria festival
Η βερολινέζικη γυναικεία κολεκτίβα που κατέκτησε την Ευρώπη έρχεται το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουλίου στο Θέατρο Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Τρεις περφόρμερ με καταγωγή από την Ανατολική και τρεις από τη Δυτική Γερμανία ανταλλάσσουν μνήμες και σκέψεις, αναζητώντας στα συρτάρια τους (Schubladen στα γερμανικά) προσωπικά ημερολόγια, εφηβικές επιστολές, αγαπημένα βιβλία, δίσκους, αναμνηστικά. Χτίζουν, σαν σε θεραπεία ζευγαριού, μιαν ουσιαστική σχέση, δίνοντας τη μάχη για να γραφεί μια συλλογική ιστορία μακριά από τα στερεότυπα Ανατολή/Δύση.

Τιμές; 5€, 15€, 20€, 25€
Πότε;
11 και 12 Ιουλίου
Πού;
Θέατρο Πειραιώς 260, Πειραιώς 260, Ταύρος

4. Συγκλονιστικό line up από τον Σλοβένο Dj Gramatik
Ο dj Gramatik στο Βοτανικός Open Air Stage
gramatik
Tην Παρασκευή 10 Ιουλίου, ο Σλοβένος Dj και παραγωγός θα βρεθεί στη σκηνή του Votanikos Open Air Stage, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής περιοδείας του, για να ανανεώσει τους δεσμούς του με τις dance φυλές της πόλης. Ο ταλαντούχος και πολυσχιδής παραγωγός υπογράφει τα τελευταία χρόνια συγκλονιστικές παραγωγές που συγκεντρώνουν εκατομμύρια views στο you tube και αντίστοιχα likes στα social media. Πατώντας γερά στις ρίζες της αμερικάνικης jazz, blues και funk μουσικής, ανακάτεψε τα ξέφρενα loops και τα vibes των blues του ’50 και του ’60 με ένα μελωδικό, γκρουβάτο Dubstep beat, συστήνοντας ένα νέο, πρωτοποριακό μουσικό είδος, που ο ίδιος ονομάζει “Bluestep”.

Τιμές: Προπώληση 10€, Ταμείο 13€
Πότε; 10 Ιουλίου
Πού; Βοτανικός Open Air Stage (Κασσάνδρας 21 – στη διασταύρωση της Ιεράς Οδού με τη Σπύρου Πάτση)

5. Καλοκαιρινή vintage απόδραση
Μακρύ Καυτό Καλοκαίρι
makru kauto kalokairi
Mία κλασική ταινία του 1958 με πρωταγωνιστές τον Paul Newman και Orson Welles. Ο όμορφος περιπλανώμενος Μπεν, φτάνει σε μια μικρή πόλη του Μισισιπή, αλλά η φήμη του πυρομανή πατέρα του προηγείται, και στιγματίζεται άμεσα με την άφιξη του. Με την αποφασιστικότητα του όμως, θα κερδίσει σύντομα την εύνοια του βαθύπλουτου Γουίλ Βάρνερ, ο οποίος θεωρεί το Μπεν το σωστό άντρα για την κόρη του, παρά τις έντονες αντιδράσεις του γιου του.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b