MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Το “Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι” ψαχούλεψε γι’ άλλη μια φορά την πολιτιστική ατζέντα, και συγκέντρωσε και γι’ αυτό το διήμερο, ενδιαφέρουσες και πάνω απ’ όλα δωρεάν εκδηλώσεις για να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη
1500 δωρεάν θέσεις για ανέργους για την “Τόσκα” στο Ηρώδειο
toska
Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει 1500 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, στη γενική δοκιμή της πρώτης καλοκαιρινής της παραγωγής στο Ηρώδειο, της “Τόσκα” του Τζάκομο Πουτσίνι, το Σάββατο 13 Ιουνίου, ​στις 21.00. Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή – με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας και του δελτίου ταυτότητας- θα γίνεται στα ταμεία του Θεάτρου Ολύμπια (Ακαδημίας 59 – 61, τηλ: 2103662100)

Bike Cities: ποδηλατικές βόλτες στο κέντρο της Αθήνας

bike
Μια οργανωμένη βόλτα με ποδήλατα στην Αθήνα, ετοιμάζει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σε συνεργασία με το ποδηλατικό περιοδικό MBike, από τις 10 έως τις 16 Ιουνίου, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης “Strange Cities: Athens”. Οι συμμετέχοντες στη δράση θα έχουν την ευκαιρία χρησιμοποιώντας το δικό τους ποδήλατό, να πραγματοποιήσουν βόλτα μέσα από δρόμους και σοκάκια της Αθήνας με αφετηρία τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και τέρμα την Πλατεία Θεάτρου. Επίσης μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση με vintage ποδήλατα και να παρακολουθήσουν ποδηλατικά εργαστήρια με χρήσιμες πληροφορίες για τη χρήση του ποδηλάτου στη πόλη. 


Strange Cities Athens στη Διπλάρειο Σχολή

strange

Το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών επιμένοντας στην αγάπη τους για την Αθήνα και την ανάγκη τους να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε την πόλη μας ακόμα περισσότερο, διοργανώνουν την έκθεση “Παράξενες Πόλεις: Αθήνα” (Strange Cities: Athens) από 21 Απριλίου έως 28 Ιουνίου, στη Διπλάρειο Σχολή (πλατεία Θεάτρου 3), σε συνεργασία με την ομάδα επιμελητών Double Decker από το Λονδίνο και το αρχιτεκτονικό γραφείο Spacelab Architecture με έδρα την Αθήνα. Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 12.00 έως τις 21.00, με ελεύθερη είσοδο.

Ο Ιούνιος στο Faust: όλα τα live με ελεύθερη είσοδο
hot club de-grece

Τον Ιούνιο το Faust είναι γεμάτο από ωραία διάθεση, δωρεάν live και νότες από jazz, blues, reggae, ska, latin, rock και άλλα. Την Κυριακή 14 Ιουνίου, οι Hot Club de Grèce, θα μας παρουσιάσουν ένα μέρος του ρεπερτορίου τους που συνδυάζει κομμάτια από την εποχή της bebop (C.Parker, D.Gordon, S.Rollins κ.α.), τον παραδοσιακό ήχο των jazz standards καθώς και ελληνικά jazz τραγούδια.οι οποίοι είναι το πρώτο τζαζ κουιντέτο που εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή της πόλης, βασισμένο στο Quintette du Hot club de France που δημιούργησε το 1934 στη Γαλλία ο μεγάλος κιθαρίστας Django Reinhardt, μαζί με τον βιολιστή Stéphane Grappelli. Η μπάντα συνδυάζει το εκρηκτικό παίξιμο της gypsy jazz με το νοσταλγικό ήχο των 30s/40s, αλλά δεν σταματά εκεί. Ερμηνεύει γνώριμες μελωδίες της παλιάς Αθήνας μέσα από το ανάλαφρο ρυθμό της gypsy με δεξιοτεχνία και έντονο ταμπεραμέντο.

ΝΕΟΝ: Renaissance Stories στο Κτίριο Πειραιώς 260
neon-organismos-politismou-anaptuksis

Το Φεστιβάλ Αθηνών και ο ΝΕΟΝ – Οργανισμός Πολιτισμού & Ανάπτυξης Δ. Δασκαλόπουλου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2015, παρουσιάζει από τις 5 Ιουνίου την έκθεση “Renaissance Stories”. Πέντε σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί δημιουργούν καινούργια έργα, αντλώντας έμπνευση από μία ιστορική εγκατάσταση του Βλάσση Κανιάρη του 1974. Η ιστορία της υπαρξιακής μετανάστευσης του Κανιάρη –μια προσωπική οδύσσεια που υπερβαίνει θαυματουργά τις αντιξοότητες της εξόριστης ζωής του δημιουργού της– παρουσιάζει εκπληκτικές αναλογίες με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σήμερα.

 Συναυλίες στο κέντρο της Αθήνας!
big band

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων επιδιώκοντας να χαρίσει μία νέα μουσική πνοή στην πόλη δημιουργεί ένα «νοητό τρίγωνο», Πεζόδρομος Βουκουρεστίου – Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, που θα αποτελέσουν κεντρικά σημεία συνάντησης της Big Band, της Συμφωνικής Ορχήστρας, της Χορωδίας και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 14.00 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συναυλία η Big Band του Δήμου Αθηναίων στον Πεζόδρομο Βουκουρεστίου.

Social Yoga στο Ρομάντσο
romantso

Το Ρομάντσο ανανεώνει τη συνεργασία του με τη yoga instructor Σίσσυ Φραγκιαδάκη και συνεχίζει τα επιτυχημένα εβδομαδιαία μαθήματα yoga, ανοιχτά στο κοινό και με είσοδο ελεύθερης επιλογής (donation) έως 29 Ιουνίου. Με σύγχρονη προσέγγιση στο ευ ζην και την άσκηση, αλλά και κοινωνική διάθεση, τα μαθήματα θα ξεκινούν με Hatha Flow ευθυγραμμίσεις, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος τους θα περιέχουν και Vinyasa yoga (δυναμική). Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους, από αρχάριους έως και προχωρημένους. Το μόνο που χρειάζεται για τη συμμετοχή είναι άνετα ρούχα, αντιολισθητικά yoga mats και καλή διάθεση.

Δωρεάν ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας

Συνεχίζεται και τον Ιούνιο το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, μια περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Το Σάββατο 13 Ιουνίου (ώρα: 13.30) θα γίνει ξενάγηση στο Λύκειο Αριστοτέλη. Σημείο συγκέντρωσης: Ρηγίλλης 1 & Βασ. Σοφίας (Λέσχη Αξιωματικών). Ξεναγός: Λαυρεντία Γιαννόλα (έως 50 άτομα)

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b