MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ημέρες Θάλασσας 2015: Ποικίλες εκδηλώσεις ζωντανεύουν τον Πειραιά

Οι “Ημέρες Θάλασσας” μας καλούν να “Πάμε Πειραιά!”, καθώς για πρώτη φορά φέτος διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά, από τις 28 έως τις 31 Μαΐου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Ένα τετραήμερο εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε περισσότερα από 14 κεντρικά σημεία, με εκθέσεις, ξεναγήσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παραδοσιακούς χορούς, γεύσεις, κινηματογραφικές προβολές, διαγωνισμούς, ποδηλατοδρομίες, δράσεις αθλητισμού, parties και πολλές ακόμα εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες σε μια μεγάλη γιορτή στον Πειραιά.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου, με στόχο να τονίσει τον ζωτικό ρόλο που παίζει η θάλασσα στη ζωή των πολιτών, αλλά και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας καλωσορίζει τη συνεχώς αναπτυσσόμενη ναυτιλιακή κοινότητα και συγκεντρώνει τους φορείς χάραξης πολιτικής, με σκοπό το διάλογο και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της ναυτιλίας. Η θάλασσα και οι ευκαιρίες που προσφέρει βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε διαφορετική πόλη – λιμάνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Πειραιάς είναι η τιμώμενη πόλη για το 2015. Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας περιλαμβάνει δύο άξονες. Σε πρώτο χρόνο θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο, έκθεση και μια σειρά από workshops στις 28 και 29 Μαΐου. Ο δεύτερος άξονας αφορά στις «Ημέρες Θάλασσας», που πραγματοποιούνται στον Πειραιά από τις 28 έως τις 31 Μαΐου.

Κάποιες από τις εκδηλώσεις που ξεχωρίσαμε:

botsalakia

Πέμπτη 28 Μαΐου 

Έκθεση: “Πειραιάς το Λιμάνι των Τριήρων” στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας
Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας παρουσιάζει την ειδική περιοδική έκθεση “Πειραιάς: Το λιμάνι των τριήρων” από 28 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου ενώ μέχρι την Κυριακή 31 Μαΐου 2015 η έκθεση θα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο. 

Έκθεση Ζωγραφικής από τους μαθητές του Ναυτικού Λυκείου Πειραιά 
Από την Πέμπτη 28 έως και την Κυριακή 31 Μαΐου πραγματοποιείται έκθεση ζωγραφικής με θέμα τη θάλασσα από τους μαθητές του Ναυτικού Λυκείου Πειραιά στο καφέ Άδωνις, από τις 9.00-23.00. 

Περιπολικά σκάφη ανοιχτά για το κοινό στη Μαρίνα Ζέας
Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής συμβάλλοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας διαθέτει για επίσκεψη και ξενάγηση στο ευρύ κοινό Περιπολικά σκάφη στη Μαρίνα Ζέας, από τις 28 έως τις 31 Μαΐου.

Δενδροφύτευση στις παραλίες Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια 
Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά διοργανώνει δενδροφύτευση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας στις παραλίες Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια, στις 28/5 και 29/5 αντίστοιχα, στις 17.00.      

Μουσικό αφιέρωμα από το Μουσικό Σχολείο Πειραιά στην Πινακοθήκη Πειραιά
Το Μουσικό Σχολείο Πειραιά συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά στην Πινακοθήκη, την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 20.00,παρουσιάζοντας ένα αφιέρωμα στην λόγια ελληνική μουσική με έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.   

Cine Βοτσαλάκια: Ο Πειραιάς στον ελληνικό κινηματογράφο
Στο πλαίσιο του εορτασμού «Ημέρες Θάλασσας» παρουσιάζεται ειδική εορταστική προβολή ταινιών των οποίων η δράση εξελίσσεται στον Πειραιά και πραγματοποιείται στον Κινηματογράφο Βοτσαλάκια, στις 28, 29 και 31 Μαΐου.  

Μουσική Βραδιά με την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού
Το 3ο κατά σειρά Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών γιορτάζει την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας με μία μουσική βραδιά με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, την Πέμπτη 28 Μαΐου στις 21.00, στο Θέατρο ΟΛΠ.

elta

Παρασκευή 29 Μαΐου  

 “Αττική γη” – Εκδήλωση με θέμα την αρχαία διατροφή
Το Κρητικό Επιχειρηματικό Περιοδικό «Ην-Ων» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων πραγματοποιούν εκδήλωση με θέμα την αρχαία διατροφή στα πλαίσια της διοργάνωσης «Ημέρες Θάλασσας», την Παρασκευή 29 Μαΐου στον Πολυχώρο Απόλλων.  

Κυκλοφορία «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας – Πειραιάς 2015 από τα ΕΛΤΑ
Τα ΕΛΤΑ κυκλοφορούν από τις 20 Μαΐου το συλλεκτικό γραμματόσημο «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας – Πειραιάς 2015» και το παρουσιάζουν επίσημα, την Παρασκευή 29 Μαΐου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.   

Μουσική Βραδιά Αφιέρωμα στη Ροκ Σκηνή από τα 70’s ως σήμερα από τους Παραγωγούς του Atlantis FM 105.2
Ο Atlantis 105.2 FM και οι παραγωγοί του στα decks διοργανώνουν το κορυφαίο ροκ πάρτι όλων των δεκαετιών στο Άδωνις cafe, την Παρασκευή 29 Μαΐου, στις 21.00.  

Μουσική Βραδιά με νησιώτικη μουσική από τον Νίκο Οικονομίδη
Το 3ο κατά σειρά Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών γιορτάζει την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας με μία βραδιά με νησιώτικη μουσική από τον Νίκο Οικονομίδη, την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 21.30, στο Θέατρο ΟΛΠ.  

Hellenic Maritime Museum frontyard

Σάββατο 30 Μαΐου

Ξενάγηση στον Μουσειακό Χώρο του Ινστιτούτου Ιστορίας Εμπορικής Ναυτιλίας
Το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαΐου από τις στο 9πμ έως τις 6μμ πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στο Μουσείο του Ινστιτούτου Εμπορικής Ναυτιλίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας.  

Εορταστικές εκδηλώσεις και αγώνες κωπηλασίας από τον Ιστορικό Όμιλο Ερετών
Ο Ομίλος Ερετών διοργανώνει διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, στις 30 και 31 Μαΐου, ανοίγοντας για το κοινό το διατηρητέο κτίριο όπου στεγάζεται, ενώ την Κυριακή 31 Μαΐου με πρωτοβουλία του Ομίλου Ερετών θα διεξαχθούν αγώνες κωπηλασίας με ανοικτή συμμετοχή σωματείων, στον όρμο του Λουβιάρη.  

Ξενάγηση στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας
Το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαΐου πραγματοποιείται μεταξύ 10πμ και 6μμ. με ελεύθερη είσοδο ξενάγηση στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος.   

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας
Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος λειτουργεί το Σάββατο 30 Μαΐου & την Κυριακή 31 Μαΐου 2015 με διευρυμένο ωράριο και παρουσιάζει συνολικά 4 εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με θεματικές που διαφοροποιούνται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. 

“Κάντε Καριέρα στη Θάλασσα!” παρουσίαση επαγγελμάτων συνδεδεμένων με την θάλασσα, ναυτιλία και τουρισμό, από την Ένωση EEMC//MQI
Διήμερο Συνέδριο “Κάντε Καριέρα στη Θάλασσα!”: Παρουσίαση Επαγγελμάτων Συνδεδεμένων με την Θάλασσα, Ναυτιλία & Τουρισμό, από την Ένωση EEMC//MQI, το Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαΐου, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, από τις 10.00-18.00.  

Μύηση στον θαυμαστο κόσμο της Ιστιοπλοΐας από ΝΟΕ και ΠΟΙΑΘ
Ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά με σειρά δράσεων, το Σάββατο 30 Μαΐου. 

Θεατρικό παιχνίδι – Δημιουργική έκφραση
Tο Τμήμα Θεάτρων και Κινηματογράφων της Δ/νσης Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά προσκαλεί τους μικρούς του φίλους ηλικίας 6 -12 ετών, το Σάββατο 30 Μαΐου στις 12.00, στα σκαλιά του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε ένα δρώμενο με θέμα τη μόλυνση της θάλασσας, βασισμένο στο έργο « Η Αλίκη στην χώρα των ψαριών» του Γιώργου Ξανθούλη. 

Η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά στην Πλατεία Ναυτικού Μουσείου
Το Σάββατο 30 Μαΐου η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά δίνει συναυλία στην πλατεία του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδας στις 12.οο το μεσημέρι στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας.  

Η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος στις Ημέρες Θάλασσας 2015
Η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος συμμετέχει στις «Ημέρες Θάλασσας» με δυο δράσεις: την προσομοίωση καθαρισμού θαλάσσιων υδάτων, το Σάββατο 30 Μαΐου στην προβλήτα Μ της Μαρίνας Ζέας και τη δημιουργία τοιχογραφίας στο κτίριο του 22ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά. 

“Τα κόκκινα φανάρια” του Κωνσταντίνου Ρήγου σε μια 30λεπτη performance – έκπληξη στο μυθικό τους δρόμο, στην Τρούμπα
Το Σάββατο 30 Μαΐου ο Κωνσταντίνος Ρήγος θα παρουσιάσει με αφορμή τις «Ημέρες Θάλασσας 2015» μια street performance εμπνευσμένη από τα «Κόκκινα Φανάρια», στο Ξενοδοχείο Λουξ, στην Τρούμπα. 

Συναυλία με τον Μανώλη Κονταρό
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις “Ημέρες Θάλασσας” διοργανώνεται συναυλία με τον Μανώλη Κονταρό, το Σάββατο 30 Μαΐου στις 21.00 στην παραλία Φρεαττύδας. 

Το “Sailor” πάρτι του Lola’s  Bar
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες Θάλασσας», ένα μεγάλο πάρτυ γίνεται στην Τρούμπα και το Lola’s bar βάζει τη δική του υπογραφή, το Σάββατο 30 Μαΐου στις 22.00. 

kayak

Κυριακή 31 Μαΐου

Kayak Greece στο Μικρολίμανο
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας – Πειραιά», η Kayak Greece συμμετέχει με πλήθος δράσεων στο Μικρολίμανο, την Κυριακή 31 Μαΐου, από τις 09.00 έως και τις 19.00.   

Ποδηλατοβόλτα σε ιστορικά και σύγχρονα σημεία του Πειραιά
Την Κυριακή 31 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ποδηλατοβόλτα στους δρόμους του Πειραιά με αφετηρία το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 09.00 έως τις 12.30.  

Ανοιχτό yoga training με τη Νίκη Πετρουλάκη
Η Νίκη Πετρουλάκη μας καλεί να συμμετέχουμε σε ένα ανοιχτό μάθημα yoga, στη Μαρίνα Ζέας, την Κυριακή 31 Μαΐου, από τις 10.00 έως τις 11.30. 

Ξενάγηση στο Πλωτό Μουσείο του Πειραιά: Hellas Liberty
Ξενάγηση στο «HELLAS LIBERTY» και στη μόνιμη έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενεί, την Κυριακή 31 Μαΐου, 11.00-12.30 και 13.00-14.30, από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Πειραιά “εφτά”.  

Αγώνες επίδειξης πόλο Ακαδημιών Πειραιά και Συγχρονισμένης Κολύμβησης Εθνικής Ομάδας
Ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας – Πειραιά», διοργανώνει εκδήλωση Αγώνων Επίδειξης Πόλο, με τη συνεργασία – συμμετοχή των Ακαδημιών Κοριτσιών και Αγοριών του Ολυμπιακού & Εθνικού Πειραιά, καθώς και των ομάδων Πόλο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και Επίλεκτων Πειραιά, την Κυριακή 31 Μαΐου, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά.  

Οι Napoleon’s Coup στα σκαλιά του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Το Δημοτικό Ωδείο Πειραιά (Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά) διοργανώνει συναυλία στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με το μουσικό συγκρότημα Napoleon’s Coup, την Κυριακή 31 Μαΐου στις 18.30.   

Παράσταση Καραγκιόζη στη Φρεαττύδα από το Θέατρο Σκιών του Σωτήρη Χαρίδημου
Ο Σωτήρης Χαρίδημος θα μας διασκεδάσει με μια μοναδική παράσταση καραγκιόζη στο γήπεδο μπάσκετ “ΔΙΟΓΕΝΗΣ”, στη πλαζ Φρεαττύδας, την Κυριακή 31/05 στις 20.30.    

“Never on Sunday” με τη Μελίνα, πάρτι στην Οδό Λουδοβίκου
Την Κυριακή 31 Μαΐου στις 22.00 στην οδό Λουδοβίκου θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο street party με θέμα τη Μελίνα Μερκούρη.

Για να δείτε αναλυτικά όλες τις εκδηλώσεις πατήστε εδώ


Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b