MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Που θ’ απολαύσετε τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας;

Η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει και τι καλύτερο από ένα δροσιστικό και γευστικό παγωτό! Όμως ποιο φτιάχνει το καλύτερο παγωτό τσουρέκι, την πιο γευστική και τραγανή βάφλα, τα πιο φρέσκα σορμπέ παγωτά, τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις; αυτά και άλλα πολλά μας κίνησαν την περιέργεια να ανακαλύψουμε τα καλύτερα παγωτατζίδικα της πόλης και το best seller του καθενός!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη
matonella

Mattonella
Ο Κώστας Καρβούνης, ιδιοκτήτης του Mattonella, κατάφερε να πάρει αυθεντικές, οικογενειακές, συνταγές Ιταλού gelatiere και να δημιουργήσει το κεντρικό του κατάστημα στο Μοναστηράκι με θέα την Ακρόπολη και ακόμη ένα στη Σαντορίνη. Η φιλική εξυπηρέτηση και η μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα παγωτά όπως φυστίκι, καρύδα, εκμέκ, παγωτό γιαούρτι, φρούτα του δάσους και άλλα πολλά, θα σας αφήσουν μια γλυκιά και δροσιστική αίσθηση.

Must: Zuppa Inglese, Nocciola και φυστίκι
Πού; Ερμού 82, Μοναστηράκι   


waffle house
Waffle House
Ο λόγος για το κορυφαίο παγωτό της πόλης, που συνδυάζει ότι καλύτερο υπάρχει σε παγωτό – χωνάκι – βάφλα, αφού είναι φτιαγμένα από φρέσκα αγνά προϊόντα, και ετοιμάζονται με αγάπη και μεράκι για την απόλυτη ικανοποίηση του καταναλωτή. Το Waffle house ξεκίνησε από τη Νάξο με δύο καταστήματα και έπειτα ήρθε στην Βουλιαγμένη για να προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση στην παραλιακή! Οι γεύσεις είναι αμέτρητες και λαχταριστές με τις πιο γνωστές φίρμες σοκολατένιων ειδών, όπως kinder bueno, maltesers, ferrero, valhrona αλλά και παγωτό τσουρέκι, cheese cake, αυθεντικό φυστίκι Αιγίνης, sorbe παγωτά από φρέσκα φρούτα εποχής και άλλα πολλά, καθώς προστίθονται νέες γεύσεις καθημερινά. Παγωτό χωρίς βάση δεν γίνεται! Γι’ αυτό έχετε να επιλέξετε ανάμεσα στα φρεσκοψημένα χωνάκια που γίνονται εκείνη τη στιγμή μπροστά σας ή στην τραγανή και γευστική βάφλα μαργαρίτα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους, καθώς το πιάτο γυρνάει άδειο και απολύτως καθαρό! 

Must: Ferrero Rocher, Waffle Ice, Nutella τσουρέκι, kinder bueno και γιαούρτι αγριοκέρασο 
Πού; Αγίου Παντελεήμονος, Βουλιαγμένη 

fresh


Fresh
Aγνές πρώτες ύλες, χωρίς συντηρητικά και υποκατάστατα, συνεργασίες με κορυφαίους Έλληνες και Γάλλους chef, αλλά και όλες οι νέες τάσεις της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που έχουν καθιερώσει το fresh ως ένα από τα κορυφαία brands της εγχώριας ζαχαροπλαστικής. Παγωτά βατόμουρο, μάνγκο, βανίλια, σοκολάτα, γιαούρτι με βιολογικό μέλι αλλά και απίθανους συνδυασμούς γεύσεων σε τούρτες παγωτού.

Must: Cheese cake φράουλα και capuccino
Πού; 
Κρεζιώτου 12, Κολωνάκι

sologelato
Solo Gelato
Από τα καλύτερα παγωτά των Βορείων Προαστίων, χαρακτηρίζεται το Solo Gelato και όχι αδίκως, καθώς πριν μερικά χρόνια κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγωτού στο Βερολίνο. Υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο ιδιοκτήτης του, Νίκος Χριστογεώργος, ο οποίος χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα τις συνταγές του παππού του από το 1951, παρασκευάζοντας τα παγωτά από την αρχή, με αγνές πρώτες ύλες χωρίς συντηρητικά. Καθημερινά παρασκευάζονται διάφορες γεύσεις παγωτών, ακόμη και χωρίς ζάχαρη ή γλουτένη. 


Must:
 Σορμπέ σοκολάτας με κακάο Criollo, φιστίκι Σικελίας (100% IGP), φουντούκι Πιεμόντε (100% IGP) 
Πού; Ανδρέα Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι
 
kayak mastixa

Kayak The Boutique

Στο kayak θα βρείτε τις πιο ιδιαίτερες και πρωτότυπες γεύσεις. Γεύσεις που είναι σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις της γαστρονομίας και της παγκόσμιας αγοράς, όπως αλμυρά παγωτά, παγωτά με αλκοόλ και με μπαχαρικά! Ναι καλά ακούσατε! Το Kayak απευθύνεται σε εκλεκτό κοινό με υψηλές απαιτήσεις, γι’ αυτό το λόγο είναι η απόλυτη προτίμηση των κορυφαίων της γεύσης. Είναι πρωτοστάτης του βιολογικού παγωτού (think green) αλλά και του παγωτού χωρίς προσθήκη ζάχαρης (think slim) αντικαθιστώντας τη με φυσική γλυκαντική. 

Must: Μαστίχα με ροζ πιπέρι, σοκολάτα Grand Marnier και λουκούμι τριαντάφυλλο
Πού; Βoutique Kayak: Ν. Ερυθραίας, Λ.Κηφισίας 361 και Κασσαβέτη 10, Κηφισιά

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b