MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Iron Man 3, Birdman και άλλοι σουπερ-ήρωες κατακλύζουν την οθόνη!

Υπερήρωες που σαρώνουν το Box Office –βλ. Iron Man- και άλλοι που σαρώνουν τα Όσκαρ –βλ. Birdman- έρχονται δυναμικά το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου. Την ίδια στιγμή οι φίλοι του θεάτρου απολαμβάνουν τις καλύτερες ταινίες που έχουν βασιστεί σε έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ ενώ πολλά ακόμα σινε-διαμαντάκια «λάμπουν» στην οθόνη μας.Που συμβαίνουν όλα αυτά; Φυσικά στα κανάλια του OTE TV το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου!Συντονιστείτε και σημειώστε τα cine – SOS που δεν πρέπει να χάσετε:

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Iron Man 3: 26 Απριλίου στο OTECinema 1ΗD στις 21:00

ironman.marvel

Πρεμιέρα για την περιπέτεια που σάρωσε το Box Office σε όλο τον πλανήτη! Ο εκκεντρικός και ιδιοφυής βιομήχανος Τόνι Σταρκ θα αναμετρηθεί με τον χειρότερο μέχρι τώρα εχθρό του, τον σατανικό Μανδαρίνο. Όταν ο κόσμος του απειλείται, ο Iron Man ξεκινάει μια εξαντλητική έρευνα για να βρει τους υπεύθυνους. Στο ταξίδι αυτό, το κουράγιο του δοκιμάζεται, αφού πρέπει να τα βγάλει πέρα ολομόναχος με μοναδικό όπλο την επινοητικότητα του. Έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου και ο Τόνι Σταρκ θα δώσει επιτέλους απάντηση στο ερώτημα που τον απασχολεί χρόνια τώρα. Τι είναι αυτό που μετράει; Η στολή η ο άνθρωπος που τη φοράει;

Μετά το πρώτο πετυχημένο «Iron Man» και το μάλλον αδιάφορο σίκουελ, η σειρά της Marvel ξαναβρίσκει τη φόρμα της. Παίζοντας πάνω στις δυνάμεις και τις αδυναμίες του Τόνι Σταρκ και την ταυτότητα και τις προθέσεις των αντιπάλων του, βρίσκει την κατάλληλη ισορροπία χιούμορ και δράσης, δράματος και θεάματος. Ο Σέιν Μπλακ (σεναριογράφος του «Φονικού Όπλου» και σκηνοθέτης του «Kiss Kiss Bang Bang») δίνει ένα καλό ρυθμό και η ταινία διασκεδάζει και κρατάει το ενδιαφέρον χωρίς να απογοητεύει τους οπαδούς των κόμικς ή να κουράζει τους υπόλοιπους. Δυνατό χαρτί της παραμένει η παρουσία του Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ, ενώ πραγματικά απολαυστικός είναι και ο Μπεν Κίνγκσλεϊ.

Parker: 27 Απριλίου στο κανάλι Village Cinema στις 21:00
parker movie-wide

O Parker (Τζέισον Στέιθαμ) είναι ένας σκληροτράχηλος κακοποιός με κώδικα τιμής: Δεν κλέβει ποτέ από αυτούς που έχουν ανάγκη. Όταν του τη φέρνουν οι συνεργάτες του σε μια ληστεία τράπεζας, ορκίζεται εκδίκηση και τους ακολουθεί στην επόμενη τους “δουλειά”, μια κλοπή κοσμημάτων στο Παλμ Μπιτς. O Parker κυνηγάει να ανταποδώσει, έχοντας στο πλευρό του την πιο sexy από ποτέ Jennifer Lopez. Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα Flashfire του Donald E. Westlake, ενός από τα πολλά που έχει γράψει με ήρωα τον Parker.

O Statham ερμηνεύει τον κεντρικό χαρακτήρα που έχει στο παρελθόν ερμηνεύσει επίσης και ο Mel Gibson στο Payback το 1999, ως Porter. Ο Parker πάντως έχει πολύ διαφορετική πλοκή από τον Porter κι – όπως είναι λόγικό- είναι στημένη πάνω στα χαρακτηριστικά του Statham.
Ο πρωταγωνιστής είναι ένας πολύ σκληρός και δυναμικός άντρας. Επινοητικός, φοβερός μαχητής και με μυαλό σκακιστή. Ένας σύγχρονος και αρκετά κυνικός Ρομπέν των Δασών, που έχει αντλήσει στοιχεία ακόμα και από τον James Bond. Επίσης, ο Parker είναι ένας άντρας που καίει καρδιές. Ο ίδιος δύσκολα δείχνει τα συναισθήματά του, αλλά οι γυναίκες (και ιδίως η J-Lo) γοητεύονται από το macho στυλ του. Σκηνοθεσία: Τέιλορ Χάκφορντ, Διάρκεια: 118 λεπτά.

Birdman: στην υπηρεσία OΤΕ Cinema Οn Demand, από 20/04 ως 26/04 03/05
birdman
Στην υπηρεσία Ote Cinema on Demand, που φέρνει το video-club στο σπίτι σας και σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε την αγαπημένη σας ταινία όποτε εσείς επιθυμείτε ξεχωρίζει μέχρι τις 26 Απριλίου ο Birdman. Η πληθωρική μαύρη κωμωδία με την μοντέρνα σκηνοθεσία, το σουρεαλιστικό σενάριο, τις δυνατές ερμηνείες και τις πλούσιες θεατρικές αναφορές, σάρωσε τα φετινά Όσκαρ.
Ένας πρώην σταρ υπερηρωικών ταινιών, θα βρεθεί αντιμέτωπος με καλλιτεχνικές όσο και προσωπικές προκλήσεις, όταν αποφασίζει να σκηνοθετήσει μια απαιτητική θεατρική παράσταση στο Μπρόντγουεϊ. Η αριστουργηματική ταινία του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου, κέρδισε τέσσερα Όσκαρ, ανάμεσα τους εκείνα της Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας!
Πρωταγωνιστούν οι Μάικλ Κίτον, Έντουαρντ Νόρτον, Έμα Στόουν, Ναόμι Γουότς, Ζακ Γαλιφιανάκης.

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Σαίξπηρ από τον OTE TV
Στο πλαίσιο του αφιερώματος στις ταινίες που έχουν βασιστεί σε έργα του Σαίξπηρ μπορούμε ν’ απολαύσουμε στο Ote Cinema 2 τις εξής:

  • Στις 21 Απριλίου προβάλλεται «Ο Έμπορος της Βενετίας» με τον Αλ Πατσίνο στον θρυλικό ρόλο του Σάυλοκ.
  • Στις 27 Απριλίου (20:00) η υπέροχη ρομαντική κομεντί εποχής «Shakespeare in love» του John Madden που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο Box Office και κέρδισε 7 Όσκαρ. Δεν είναι μεταφορά κάποιου σαιξπηρικού έργου, αλλά μια μυθοπλασία βασισμένη με αρκετη φαντασία στη ζωή του μεγάλου δραματουργού.
  • Στις 27 Απριλίου στις 22:00 προβάλλεται ο «Κοριολανός», μία από τις σημαντικότερες, αλλά όχι συχνά παιγμένες τραγωδίες του Shakespeare, με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Ralph Fiennes.

coriolanus 2011 pic01

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b