MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κλασικό

Ο Άρντεν πρέπει να πεθάνει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Το κορυφαίο αυτό έργο αστικής, όπως χαρακτηρίζεται τραγωδίας, που επηρέασε σημαντικά τον Αρτώ, και το “θέατρο της σκληρότητας” ανεβαίνει από 2 έως 12 Ιουνίου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής, σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου και σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Με φόντο την ελισαβετιανή εποχή, το κείμενο αυτό θα μπορούσε να θυμίζει σενάριο του Χίτσκοκ ή του Ταραντίνο. Έργο αγνώστου συγγραφέα (1592), που κατά καιρούς αποδόθηκε στον Σαίξπηρ, στον Μάρλοου ή στον Τόμας Κυντ, μνημονεύεται από τον Αρτώ στο Θέατρο της σκληρότητας.

Βίαιο, μυστηριώδες και άκρως αποκαλυπτικό των ανθρωπίνων παθών, μεταφέρει στο θεατρικό σανίδι το πραγματικό γεγονός της στυγερής δολοφονίας του Τόμας Άρντεν, πρώην δημάρχου του Φέβερσαμ, από την άπιστη σύζυγό του Άλις. Πρόκληση για τους ηθοποιούς οι ανατροπές της δράσης και οι συναισθηματικές μεταπτώσεις των ηρώων, εμπνέουν έναν ξεχωριστό νεανικό θίασο να ζωντανέψει αυτή την ιστορία έρωτα και πλεκτάνης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

arnten2

Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Ηρώ Μπέζου, Μαρία Πανουργιά, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιάννος Περλέγκας, Θάνος Τοκάκης, Νικόλας Χανακούλας

Συντελεστές:
Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος
Σκηνοθεσία: Χάρης Φραγκούλης
Σκηνικά: Αργύρης Πανταζάρας
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Βοηθός σκηνοθέτη: Ασπασία-Μαρία Αλεξίου

Μέρες και ώρες παραστάσεων: από την Τρίτη 2 έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 20€, 15€ (φοιτητικό, μειωμένο), 5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Θέατρο της οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
Κεφαλληνίας και Κυκλάδων 11, Κυψέλη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ανώνυμος, Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος
Σκηνοθεσία: Χάρης Φραγκούλης


Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Ηρώ Μπέζου, Μαρία Πανουργιά, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιάννος Περλέγκας, Θάνος Τοκάκης, Νικόλας Χανακούλας

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b