MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πασχαλινές λαμπάδες που “φωτίζουν” κοινωφελή ιδρύματα!

Μια ξεχωριστή λαμπάδα που θα κάνει ο νονός και η νονά, ο μπαμπάς και η μαμά, θα χαρίσουν το χαμόγελο στους αγαπημένους μας το βράδυ της Ανάστασης ενώ συγχρόνως θα φωτίσουν τη ζωή χιλιάδων άλλων παιδιών. Φτιάξαμε έναν μικρό οδηγό αγοράς για όσους θέλουν να αγοράσουν πασχαλινές λαμπάδες και ταυτόχρονα να ενισχύσουν το έργο κοινωφελών ιδρυμάτων και οργανώσεων.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Οι λαμπάδες της UNICEF
Η UNICEF προάγει τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού σε κάθε της δράση. Εργάζεται σε 190 χώρες και περιοχές για να κάνει πράξη αυτή τη δέσμευση, ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος στο να βοηθήσει τα πλέον ευάλωτα και περιθωριοποιημένα παιδιά, εργαζόμενοι προς όφελος όλων των παιδιών οπουδήποτε και να βρίσκονται.

Ξεχωριστές είναι οι φετινές λαμπάδες καθώς διατίθενται σε 25 ιδιαίτερα σχέδια με υπέροχα χρώματα για αγόρια και κορίτσια μικρά και μεγάλα. Υπάρχουν ακόμα και δύο χαριτωμένες συλλογές με πασχαλιάτικες κάρτες για να στείλουν οι φίλοι της UNICEF τις ευχές τους στα αγαπημένα πρόσωπα. 

Τα έσοδα από την πώληση των λαμπάδων, των καρτών και των δώρων της UNICEF βοηθούν τα παιδιά σε όλο τον κόσμο.

uniceflampada 

lampada2
Οι τιμές τους ξεκινούν από 3,50€ και φτάνουν έως 18,50€

Μπορείτε να τα προμηθευτέιτε από:
Τα Καταστήματα UNICEF:
– Αθήνα: Ξενίας 3, Πλατεία Μαβίλη
– Θεσσαλονίκη: Δέλλιου 2, Πλατεία Συντριβανίου
και στα Περίπτερα UNICEF:
– Αθήνα, Κοραή & Σταδίου – από 12 Μαρτίου έως και 11 Απριλίου
– Πειραιάς, Πλατεία Κοραή & Ηρώων Πολυτεχνείου – από 23 Μαρτίου έως και 11 Απριλίου
– GOLDENHALL Μαρούσι – ωράριο καταστημάτων από 28 Μαρτίου έως και 18 Απριλίου
– The Athens Mall – ωράριο καταστημάτων από 27 Μαρτίου έως και 14 Απριλίου
– ΙΚΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ωράριο καταστημάτων 20 Μαρτίου έως και 11 Απριλίου
– Πασχαλινό Bazaar στα γραφεία μας: Ανδρ. Δημητρίου 8 & Τζ. Κέννεντυ 37, Καισαριανή
Μόνο τις ημέρες: Πέμπτη 2 Απριλίου & Παρασκευή, 3 Απριλίου 10.00 – 20.00 και Σάββατο 4 Απριλίου 10.00 – 16.00

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες:
– τηλ: 80150012345 (όλο το 24ωρο)
– fax: 2107252555
– e-shop: http://www.unicef.gr/unicef-product-list.php

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στηρίζεται στο συναίσθημα, αλλά δε μένει σ’ αυτό και στα λόγια. Έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών. Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.

Και φέτος έχει δημιουργήσει μια υπέροχη συλλογή χειροποίητων πασχαλινών λαμπάδων για τους μικρούς μας φίλους, έστι ώστε να κρατούν ένα όμορφο και συμβολικό κερί για την ημέρα της Αναστάσης. 

xamogelo1 
xamogelo2 
Οι τιμές ξεκινούν από 3,50€ έως 13€

Μπορείτε να τις προμηθευτείτε από:
– Κατάστημα: Οδός Στουρνάρα 16, Τ.Κ. 10683, Αθήνα, στον 1ο όροφο
– Ώρες Λειτουργίας: καθημερινά 9.00 με 17.00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής
– Τηλ: 2118008450
– Φαξ: 2117700141
– eshop: http://www.hamogelo-eshop.gr/c.Paschalina.190707.html

Γιατροί του Κόσμου
Οι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας (ΓτΚ – Ελλάδας), ιδρύθηκαν το 1990 και αποτελούν μία ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, μέλος του Διεθνούς Δικτύου των Γιατρών του Κόσμου το οποίο αποτελείται από 15 αντιπροσωπείες. Κινητήρια αρχή της οργάνωσης είναι ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει δικαίωμα στην ανθρωπιστική βοήθεια, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, την ιδεολογία ή πολιτική πεποίθηση. Κατά συνέπεια, οι Γιατροί του Κόσμου δρουν με βάση τις αρχές της ουδετερότητας και της αμεροληψίας. Το γεγονός όμως ότι διατηρούν την ουδετερότητά τους, δεν τους εμποδίζει από το να μιλούν ανοιχτά για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων όταν οι ίδιοι γίνονται αυτόπτες μάρτυρες. Όπου αυτό είναι δυνατόν, οι Γιατροί του Κόσμου επισημαίνουν τους κινδύνους από ανάλογες καταπατήσεις, είτε μέσω της σιωπηλής διπλωματίας, είτε με τη βοήθεια των ΜΜΕ.

Φέτος, οι Γιατροί του Κόσμου κυκλοφορούν μία νέα σειρά από χειροποίητες λαμπάδες για παιδιά και όσους αισθάνονται ακόμα παιδιά, όλες με την υπογραφή των εθελοντών που τις δημιουργούν. Με δωρεά 5€ οι μοναδικές λαμπάδες των Γιατρών του Κόσμου μπορούν να βοηθήσουν ώστε να σωθεί η ζωή ενός παιδιού. Τα χρήματα αυτά θα καλύψουν τις ιατρικές και φαρμακευτικές ανάγκες των παιδιών που περιθάλπουν οι εθελοντές μας στα Πολυιατρεία μας ανά την Ελλάδα.

giatroi 
Για περισσότερες πληροφορίες:

– Το Περίπτερο των Γιατρών του Κόσμου θα λειτουργεί από τις 23 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου, από τις 9.00-18.00 απέναντι από την πλ. Κοραή, στη στάση μετρό Πανεπιστήμιο. Θα υπάρχει ενημερωτικό υλικό για το κοινό σχετικά με τα προγράμματα και τις δράσεις των ΓτΚ καθώς επίσης θα μπορείτε να προμηθευτείτε, πασχαλινές κάρτες, λαμπάδες,κεριά, κούπες και στυλό των ΓτΚ.
– Τηλ: 2103213150
– email: [email protected]

ΕΛΕΠΑΠ
Η ΕΛΕΠΑΠ είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937. Σήμερα διαθέτει 6 παραρτήματα σε όλη τη χώρα. Η ΕΛΕΠΑΠ μεριμνά για τη λειτουργική αποκατάσταση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, ενδεικτικά: Εγκεφαλική παράλυση, Νευρομυικές παθήσεις, Σύνδρομα με συνοδά κινητικά προβλήματα, Εγκεφαλοπάθειες, Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, Κακώσεις νωτιαίου μυελού, Μυελομηνιγγοκήλη, Σκολίωση, Κύφωση, Βλαισοπλατυποδία φροντίζοντας παράλληλα για την πλαισίωση των οικογενειών τους.

Στα πλαίσια της στήριξης δράσεων ενεργοποίησης, εργασιακής ένταξης, δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικής ενσωμάτωσης των ενηλίκων αποφοίτων της, ίδρυσε την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, ART-Εμείς, στον τομέα της παραγωγής δώρου, μπομπονιερών και προσκλητηρίων. Γι’ αυτό το Πάσχα δημιούργησε χειροποίητητες λαμπάδες που μπορούν να κρατήσουν μικροί και μεγάλοι, ενισχύοντας το στόχο και το έργο τους.

elepap1 
elepap2 
Οι τιμές τους κυμαίνονται από 7€ έως 14€

Για παραγγελίες ή πληροφορίες:
– Κατάστημα ARTεμείς, Κόνωνος 16, Αθήνα (5ος όροφος)
– τηλ: 2107251121 ή στο 2107254726 

Φλόγα – Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια
Κατάφερε να κάνει την πρώτη σπίθα, που άναψε πριν 31 χρόνια στο Νοσοκομείο Παίδων Π.&.Α. Κυριακού, ΦΛΟΓΑ ολόκληρη, που φωτίζει και ζεσταίνει τα παιδιά με καρκίνο όλης της χώρας. Βρίσκει μια Φλόγα που ταιριάζει στην οικογένειά του και την αξιοπρέπειά της. Βρίσκει ενδιαφέρον και αγάπη και όχι φιλανθρωπία και ελεημοσύνη. Βρίσκει εκτός από την όποια υλική –κατά το δυνατόν– βοήθεια, σεβασμό και ισότητα και νοιώθει μέρος ενός συνόλου. 

Το Πάσχα πλησιάζει και ο Σύλλογος Φλόγα έφτιαξε με πολύ αγάπη και μεράκι πασχαλινές λαμπάδες σε διάφορα σχέδια για μικρούς και μεγάλους.

floga
Η κάθε λαμπάδα στοιχίζει 7€

Θα τις βρείτε στο ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες 
Αιγίου 8 – 8 Γουδή τκ: 115 27

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b