MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Fortitude: Σίριαλ αγωνίας με βρετανική ποιότητα στον OTE TV

Υψηλός τουρισμός, ασφάλεια και οικονομική ευημερία. Όλα δείχνουν ιδεώδη στην άγρια ομορφιά του τουριστικού “Fortitude”, μέχρι που γίνεται ένας άγριος φόνος, που σοκάρει τους κατοίκους του!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το “Fortitude” είναι μια εντελώς νέα βρετανική σειρά. Ξεκίνησε να προβάλλεται μέσα στο 2015 στην Αγγλία (στις 29 Ιανουαρίου προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο). Και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έρχεται και στην χώρα μας μέσω του OTE TV. Πρόκειται για ένα αγγλικό βρετανικό θρίλερ, γραμμένο από τον Simon Donald, ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει ο Sam Miller και στην οποία συμμετέχουν σπουδαίοι ηθοποιοί.    

H σειρά πήρε τ’ όνομά της από την περιοχή, στην οποία υποτίθεται ότι διαδραματίζεται η δράση. Το Fortitude είναι ένα τελείως διαφορετικό μέρος. Είναι μια ιδανική και ειδυλλιακή πόλη απολύτως ασφαλής περικυκλωμένη από την ομορφιά του Αρκτικού τοπίου και την υπόσχεση για πλούτο και ευκαιρίες. Ποτέ δεν συνέβη τίποτα βίαιο εκεί… Μέχρι σήμερα. 

Σε αυτή την κλειστή κοινωνία, γίνεται ένας φόνος που ταράζει τη γαλήνη της πόλης και προκαλέσει την ανησυχία όλων των κατοίκων της. Ο Dan Anderssen (Richard Dormer), ο τοπικός διοικητής της Αστυνομίας αναλαμβάνει τις έρευνες μαζί με τον DCI Morton (Stanley Tucci), έναν ντεντέκτιβ που έφτασε στην πόλη. Καθώς οι δυο αστυνομικοί αναζητούν τις απαντήσεις και οι δυο βρίσκουν λόγους για να μην εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο. Αυτός ο φόνος απειλεί να αποκαλύψει τα μυστικά που κρύβονται σε αυτή η πόλη και υπονομεύει το ίδιο το μέλλον της.

Η σειρά έχει κερδίσει φανατικούς θεατές πέρα από τα βρετανικά σύνορα και θεωρείται από πολλούς δεδομένο ότι θα υπάρξει κι αμερικάνικο remake μέσα στα επόμενα χρόνια. Οι κριτικές εγκωμιάζουν τους πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες, την αινιγματική πλοκή, τις έξοχες τοποθεσίες, τις εξαιρετικές ερμηνείες σε μια σειρά, όπου η πλοκή σταδιακά εξελίσσεται σε κάτι πολύ περισσότερο από ένα ακόμα θρίλερ μυστηρίου. 

Το καστ της σειράς, είναι ένας από τους λόγους, που οι κριτικοί έχουν ενθουσιαστεί με το Fortitude. Ο διάσημος αμερικάνος Stanley Tucci («The Hunger Games») ξεχωρίζει στο ρόλο ενός πανέξυπνου poker-faced ντετέκτιβ, που καλείται να βρει το δολοφόνο. Αλλά πολύ σημαντικοί είναι και οι βρετανοί Richard Dormer («Game of Thrones») και Christopher Eccleston («The Leftovers»).

1-fortitude

Και κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τον 
Michael Gabbon, έναν ηθοποιός με τόσο μεγάλη ιστορία στο χώρο της υποκριτικής, που έχει τιμηθεί τέσσερις φορές με το βραβείου Bafta καλύτερου ηθοποιού. Στην πλούσια καριέρα του, ο Gabbon έχει παίξει στη βραβευμένη μίνι σειρά “Angels In America” με τον Al Pacino και την Meryl Streep, καθώς και στην πολύ σημαντική Βρετανική ταινία μυστηρίου “Gosford Park“. Στοιχεία της ταινίας αυτής έχουν ενσωματωθεί στην πολυβραβευμένη Βρετανική σειρά “Downton Abbey“. 

Το “Fortitude” προβάλλεται αποκλειστικά στο ΟΤΕ CINEMA 1HD, κάθε Tετάρτη στις 21.00.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b