MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Καλλιτεχνικό σεμινάριο για επαγγελματίες και ερασιτέχνες από την NORFORSALE Open Art Community

Η “NORFORSALE Open Art Community” με συνέπεια στις δραστηριότητές της, ανακοινώνει το πρόγραμμα των ανοικτών Κυριακάτικων σεμιναρίων μηνός Φεβρουαρίου που διοργανώνει κάθε εβδομάδα (από Νοέμβριο έως Μάιο).

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Πρόκειται για τρίωρα αυτοτελή καλλιτεχνικά σεμινάρια που εμπλέκουν διάφορες μορφές παραστατικών τεχνών. Εμπνευσμένοι καλλιτέχνες–
εισηγητές, διαφορετικοί κάθε Κυριακή, συντονίζουν τα ανοικτά σεμινάρια που συνδυάζουν χορό, θέατρο και μουσική με σκοπό τη σωματοποίηση ξεχωριστών μορφών έκφρασης .

Τα Καλλιτεχνικά Σεμινάρια απευθύνονται σε όλους (επαγγελματίες και ερασιτέχνες).

Η “NORFORSALE Open Art Community” είναι ένα μη κερδοσκοπικό καλλιτεχνικό σωματείο. Δραστηριοποιείται στον καλλιτεχνικό χώρο με
παραγωγές χοροθεατρικών παραστάσεων και με τη διοργάνωση Σεμιναρίων. Πρόκειται για μία νέα καλλιτεχνική συσπείρωση με κοινοτικό προσανατολισμό, που με τις παραπάνω δραστηριότητες επιδιώκει την συνεχή βιωματική σύνδεση και επαφή των μελών της με την τέχνη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ:

1/2/15: “Σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου. Δημιουργώντας θέατρο από το τίποτα” με τη Σοφία Πάσχου (σκηνοθέτης – ηθοποιός)

Ένα θέατρο που δεν στηρίζεται στα σκηνικά, στα κοστούμια, στους φωτισμούς. Ένα θέατρο που έχει στο επίκεντρο του τον ηθοποιό, το
ανθρώπινο δυναμικό. Που στηρίζεται στην ανθρώπινη φαντασία και στην εφευρετικότητα. Ένα θέατρο για την εποχή μας. Ήδη έχουμε τα εργαλεία που χρειαζόμαστε ,το σώμα , τη φωνή, τη φαντασία. Στο σεμινάριο θα μάθουμε να τα αξιοποιούμε . Με ασκήσεις και τεχνικές από την παιδαγωγική του “Lecoq” θα μάθουμε πως αυτά τα εργαλεία είναι τα μόνα που χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε το θέατρο που εμείς θέλουμε. Το δικό μας θέατρο. 

8/2/15: “Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού, Αυτοσχεδιασμού – Σύνθεσης” με την Αναστασία Μπρουζιώτη (χορογράφος, χορεύτρια)

Το σεμινάριο αποτελείται από τρία μέρη:
α. Ζέσταμα μέσα από ασκήσεις τεχνικής σύγχρονου (floorwork,ενδυνάμωση και ακροβατικά στοιχεία) έτσι για πρώτη επαφή με το
σώμα μας, τον χώρο και τους συγχορευτές μας καθώς και για προετοιμασία επόμενων σταδίων.

β. Ακολουθεί οδηγημένος αυτοσχεδιασμός. Οι συμμετέχοντες θα 
χωριστούνε σε ζευγάρια και θα δουλέψουνε κάτω από συγκεκριμένες
οδηγίες. Σκοπός μας είναι να κινηθούμε στον χώρο μαζί και να μάθουμε να «ακούμε» ο ένας τον άλλο δημιουργώντας έτσι έναν δυνατό μηχανισμό. Με αυτό τον τρόπο μελετάται και αποκαλύπτεται η μεταμόρφωση της κίνησης σε χορό αλλά η σημαντικότητα της σχέσης που “χτίζεται” ανάμεσα σε δύο ανθρώπους μέσα από μία τέτοια διαδικασία κάνοντας χρήση στοιχείων contact improvisation.

γ. Το τρίτο θα το αφιερώνεται στην σύνθεση. Κάθε ζευγάρι θα κληθεί να δημιουργήσει μία μικρή χορογραφία βασισμένη στην δουλειά που θα έχει προηγηθεί με την βοήθεια και την καθοδήγηση της εισήγητριας. Στο τέλος του σεμιναρίου κάθε ζευγάρι θα παρουσιάσει την δουλειά του στους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπάνε τον χορό, την δημιουργία και ασχολούνται με το σώμα τους με οποιαδήποτε μορφή κίνησης (ερασιτέχνες και μη χορευτές, ηθοποιοί κ.α.)

15/2/15: “Σεμινάριο Χορού Modern Jazz” με τη Βάσια Βουγιουκλή (χορεύτρια – μουσικός)

Η jazz από τη γέννηση της συνδυάζει την παράδοση με την πρωτοπορία. Μέσα από την εξέλιξη των musicals, αγαπητά στο ευρύ κοινό, η
jazz δημιούργησε το δικό της ιδιαίτερο στυλ με χαρακτηριστικά τον δυναμισμό, τον έντονο ρυθμό, την αρμονική κίνηση, την εκφραστικότητα και την φαντασία.

Καταξιωμένοι χορογράφοι και σκηνοθέτες του Broadway όπως οι Bob Fosse και Rob Iscove , άσκησαν τεράστια επιρροή στην διαμόρφωση του σύγχρονου μουσικού θεάτρου. Σήμερα η modern jazz τεχνική και χορογραφία περιέχει στοιχεία κλασικού χορού, σύγχρονου και hip-hop. Το μάθημα χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο περιλαμβάνει την σταδιακή εκγύμναση των μυϊκών ομάδων και τη δημιουργία τεχνικής βάσης, ενώ το δεύτερο μέσα από μικρές χορογραφίες ο μαθητής απελευθερώνεται κινητικά και βιώνει την μαγεία της modern jazz.

Το μάθημα είναι ανοιχτό σε όλους

Διάρκεια κάθε σεμιναρίου: τρεις (3) ώρες (13:00-16:00)
Κόστος Σεμιναρίου: 13€
Χώρος διεξαγωγής: Κωνσταντινουπόλεως 38, Γκάζι (στούντιο Cumana-3ος όροφος, μετρό Κεραμεικός)
Στοιχεία επικοινωνίας: 6944862521 | [email protected] | http://www.norforsale.com/


















Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b