MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Καταστροφή στο Box Office ο “Mortdecai” με τον μουστακαλή Johnny Depp!

O Johnny Depp χίπστερ άγγλος ευγενής με τσιγκελωτό μουστάκι και με μια δαιμόνια Gwyneth Paltrow στο πλευρό του και άλλους σημαντικούς ηθοποιούς, όπως o Ewan McGreror και ο Paul Brettany. Κι όμως, η κωμωδία με το λαμπερό καστ, που αντιγράφει διάφορα μοτίβα αστυνομικών κωμωδιών (όπως ο Ροζ Πάνθηρας ή ο Austin Powers) δεν κατάφερε να πείσει το αμερικάνικο και το παγκόσμιο κοινό να την δει.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η ταινία που έκανε ντεμπούτο αυτό το τριήμερο στις ΗΠΑ (23-25 Ιανουαρίου) σημείωσε μόλις 4,2 εκατ. δολάρια κέρδη. Ο Mortdecai παίχτηκε σε 2.648 κινηματογράφους και κέρδισε μια θέση στα 20 χειρότερα ξεκινήματα  όλων των εποχών για ταινία που προβλήθηκε σε πάνω από 2,5 χιλιάδες αίθουσες. Την πρωτιά στο Box Office είχε ο ιδιαίτερα επιτυχημένος “American Sniper του Clint Eastwood με πρωταγωνιστή τον Bradley Cooper. Όμως, ακόμα και η Selma, μια ταινία που παίζεται σχεδόν ένα μήνα στους κινηματογράφους βρέθηκε πιο πάνω από τον Mortdecai, στην όγδοη θέση του αμερικανικού box office.  

Η κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Depp θα έχει πολύ (και μάλλον ιδιαίτερα δύσκολο δρόμο) για να φέρει πίσω τα 60 εκατ. δολάρια, που δαπανήθηκαν, ώστε να δημιουργηθεί. Και δεν είναι μόνο το αμερικανικό κοινό που γυρίζει την πλάτη στον Johnny Depp που προσπαθεί να παραστήσει τον βρετανό αριστοκράτη χίπστερ. Συνολικά, σε όλο τον κόσμο η ταινία, μέχρι στιγμής έχει σημειώσει μόλις 5,2 εκατ. δολάρια. Ούτε στο εξωτερικό δηλαδή σκίζει. 

Επίσης, η ταινία, που στην Ελλάδα θα έρθει σε δύο μέρες (29 Ιανουαρίου) δεν άρεσε ούτε στους κριτικούς, οι οποίοι εν χορώ έχουν κατακρεουργήσει την ταινία. Θεωρούν ότι δεν είναι αστεία, ότι είναι γεμάτη στερεότυπα, ότι δεν πείθει κι ότι η ερμηνεία του Johnny Depp δεν είναι καλή. Μάλιστα, ο Tom Huddleston του Time Out London γράφει ότι “είναι δύσκολο να ξεφύγει κανείς από την υποψία ότι οι μόνοι άνθρωποι που σίγουρα θα διασκεδάσουν με τον Mortdecai είναι οι  Depp, Paltrow και ίσως ο Tim Burton και η Madonna.”


Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b