MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θα γίνει το Seattle, το νέο Hollywood;

Η Amazon.com, η δυκτιακή εταιρία που το 2010 έκανε τα πρώτα της βήματα στις τηλεοπτικές παραγωγές, έγινε η πρώτη εταιρία δυκτιακής διανομής (streaming) που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα, της καλύτερης κωμικής σειράς, με την παραγωγή “Transparent”.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι από το 2015 θα προχωρήσει και στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών και μάλιστα με τον φιλόδοξο στόχο να παράγει 12 μεγάλες ταινίες τον χρόνο, με προϋπολογισμούς ανάμεσα σε 5 και 25 εκατομύρια δολάρια, ένα νούμερο που ανταγωνίζεται ευθέως τις επιδώσεις των μεγάλων studio του Hollywood.

amazon-transparent-jeffrey-tambor-premiere
Οι συντελεστές της κωμικής σειράς “Transparent”

Οι ταινίες της Amazon θα κυκλοφορούν κανονικά στους κινηματογράφους, αλλά θα διατίθενται για streaming σε δύο μόλις μήνες από την προβολή τους στα σινεμά, ενώ σήμερα, οι ταινίες βγαίνουν σε ηλεκτρονική διανομή περίπου εννέα μήνες από την κυκλοφορία τους.

Όπως δήλωσε ο Roy Price, αντιπρόεδρος των Amazon Studios, η απόφαση αυτή, θα ωφελήσει τους θεατές, που θα απολαμβάνουν άμεσα νέες ποιοτικές παραγωγές, ενώ παράλληλα θα δώσει μία διέξοδο στους ανεξάρτητους κινηματογραφιστές, που θα ήθελαν να ξεφύγουν από τα αυστηρά προκαθορισμένα χολυγουντιανά πρότυπα ταινιών.
amazon-logo
Επιπλέον, η κίνηση αυτή της ΑΜΑΖΟΝ μπορεί να αποτελεί στρατηγική απάντηση στη Netflix που ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορεί τις δικές της κινηματογραφικές παραγωγές συγχρόνως στους κινηματογράφους και στο internet.

Τα νέα μέσα φαίνεται ότι αρχίζουν να αλλάζουν ταχύτατα τον κινηματογραφικό χάρτη. Λέτε τελικά το Seattle, η έδρα της ΑΜΑΖΟΝ, να αποδειχτεί το νέο Hollywood;

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b