MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βe my eyes: Δάνεισε τα μάτια σε όσους το χρειάζονται!

Όταν η τεχνολογία χρησιμοποιείται για καλό σκοπό γίνονται θαύματα! Ο λόγος για το νέο μη κερδοσκοπικό application, με τίτλο “Be My Eyes” που έχει στόχο να βοηθήσει άτομα με προβλήματα όρασης φέρνοντάς τα σε επαφή με άτομα που βλέπουν.

Δάνεισε το βλέμμα σου
author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το δωρεάν application επιτρέπει σε όσους χρήστες επιθυμούν να “δανείσουν” με απλό τρόπο την όρασή τους σε ένα τυφλό άτομο, τη στιγμή που χρειάζεται για να διαβάσει μια επιγραφή ή να αναγνωρίσει ένα αντικείμενο. 

Συγκεκριμένα, όταν κάποιος κατεβάσει την εφαρμογή ερωτάται αν πρόκειται για άτομο που βλέπει ή αν αντιμετωπίζει πρόβλημα όρασης, ώστε είτε να βοηθήσει είτε να βοηθηθεί. Από τη στιγμή λοιπόν που θα κατεβάσετε την εφαρμογή και επιλέξετε αν θέλετε να γίνετε εθελοντής βοηθός, το application σας φέρνει αυτόματα σε επαφή με το άτομο που λόγω προβλήματος όρασης χρειάζεται βοήθεια. 

be-my-eye-01-570

Μόλις εντοπιστεί ο διαθέσιμος εθελοντής, το άτομο που ζητά βοήθεια μέσω της εφαρμογής συνδέεται μαζί του, και μέσω βιντεοκλήσης “δανείζεται” την όραση του. Είτε διαβάζοντας ένα προϊόν στο σούπερ μάρκετ είτε αναγνωρίζοντας μια πινακίδα στο δρόμο, το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς να για βοηθήσει είναι να προσφέρει τα “μάτια” του μέσω της κάμερας. Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των χρηστών της εφαρμογής ξεπερνά τους 11.000 εθελοντές και τα 1.100 άτομα με προβλήματα όρασης, ενώ πάνω από 1900 περιπτώσεις αναζήτησης βοήθειας, έχουν στεφθεί με επιτυχία.

Εμπνευστής του νέου λειτουργικού και πρωτοπριακού application “Be My Eyes” είναι ο Δανός Hans Jørgen Wiberg, που πάσχει από απώλεια όρασης, ενώ στην υλοποίηση της ιδέας πρόσφερε και η εταιρεία προγραμματιστών από τη Δανία, Robocat. Σημειώννεται πως η εφαρμογή είναι διαθέσιμη αποκλειστικά για τις συσκευές της Apple. 

[iframe src=”//player.vimeo.com/video/113872517″ width=”500″ height=”281″ frameborder=”0″ webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen ]

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b