MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Διαλέξεις Αθλιότητας στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Το Θέατρο Τέχνης φιλοξενέι τον ιδρυτή και εμψυχωτή του Θεάτρου ΣΤΟΑ σε μια ξεχωριστή συνεργασία, αφού ο Θανάσης Παπαγεωργίου εμφανίζεται στη σκηνή του Υπόγειου, ερμηνεύοντας έναν ιδιαίτερα τολμηρό μονόλογο του Γιάννη Τσίρου. Πρόκειται για το έργο “Διαλέξεις αθλιότητας” σε σκηνοθεσία του ίδιου του Θανάση Παπαγεωργίου, που κάνει πρεμιέρα στις 19 Ιανουαρίου έως 18 Φεβρουαρίου.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη
Ο μονόλογος αφορά έναν πρόσφατα καταδικασμένο πολιτικό, για οικονομικά σκάνδαλα, που τώρα, λίγους μήνες μετά την αποφυλάκισή του, οργανώνει διαλέξεις, με σκοπό να εξηγήσει τους λόγους που τον ανάγκασαν να καταχραστεί δημόσιο χρήμα. Τα επιχειρήματα του πολιτικού στηρίζονται στην ανοχή που δείχνουν οι πολίτες απέναντι στην αλαζονεία και τη διαφθορά των πολιτικών προσώπων, προκειμένου να ικανοποιηθούν σε προσωπικό επίπεδο, αδιαφορώντας για τις μεθόδους που θα ακολουθήσει ο πολιτικός προκειμένου να τις ικανοποιήσει. Έτσι, για μια ακόμη μια φορά, ο πολίτης θα βρεθεί κατηγορούμενος, αλλά έτσι που να αμφιβάλλει κανείς για το άδικο του πολιτικού και το δίκιο του πολίτη. Γιατί, όπως λέει και ο ήρωας στο έργο του Τσίρου, “για κανένα λόγο δεν θα δεχτώ ότι πρόδωσα κάποιον περισσότερο απ’ ό,τι πρόδωσε ο ίδιος τον εαυτό του”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Τσίρος, ένας από τους νεώτερους και αξιολογότατους συγγραφείς μας, με προϋπηρεσία στη συγγραφή σεναρίων γνωστών ταινιών, εμφανίστηκε για πρώτη φορά σαν θεατρικός συγγραφέας από το Θέατρο Στοά το 2005 με το έργο του “Αξύριστα πηγούνια” ενώ το δεύτερο θεατρικό του, με τίτλο “Τα μάτια τέσσερα”, παίχτηκε στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης το 2010 και τα δύο με ξεχωριστή επιτυχία.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: από 19 Ιανουαρίου έως 18 Φεβρουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15
Διάρκεια: 80 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 15€ γενική είσοδος, 10€ φοιτητές, άνεργοι με κάρτα ΟΑΕΔ, ΑΜΕΑ, νέοι κάτω των 23 ετών, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών και groups 8 ατόμων και άνω.
Τηλέφωνο: 2103228706 

Θέατρο Τέχνης Καρολου Κουν
Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιάννης Τσίρος
Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου


Παίζουν: Θανάσης Παπαγεωργίου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b