MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι να προσέξετε πριν ξεκινήσετε για χειμερινές αποδράσεις με τα παιδιά

Δεν έχει σημασία εάν θα πάτε τα Χριστούγεννα για δύο μέρες σε ένα κοντινό ορεινό χωριό ή για μια εβδομάδα στο… Παρίσι. Όταν ταξιδεύει κανείς χειμωνιάτικα και με παιδιά, πρέπει να είναι σωστά προετοιμασμένος!

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Ο χειμώνας για μια οικογένεια όπου υπάρχουν παιδιά, είναι σχεδόν πάντα συνώνυμος με ιώσεις, μυτούλες που τρέχουν, πυρετό και γκρίνια! Όμως αυτό δεν είναι λόγος να μην απολαύσετε τις ημέρες των διακοπών τόσο εσείς όσο και τα παιδιά που, ως γνωστόν, λατρεύουν τα Χριστούγεννα.

Οργανώστε λοιπόν τη σύντομη απόδρασή σας, ιδανικά σε κάποιο ορεινό μέρος για «λευκά Χριστούγεννα», και να είστε σίγουροι ότι θα το χαρείτε οικογενειακώς! Αρκεί να έχετε προετοιμαστεί σωστά για να αντιμετωπίσετε κάθε ενόχληση ή μικρο-αδιαθεσία του παιδιού είναι όμως αρκετή να χαλάσει τις διακοπές σας. Γι’ αυτό, πριν ξεκινήσετε, φροντίστε:

Να κάνετε μια επίσκεψη στον παιδίατρο που θα ελέγξει τη γενική κατάσταση του παιδιού, θα τσεκάρει εάν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα στον εμβολιασμό και θα σας δώσει κάποιες οδηγίες και συμβουλές για το ταξίδι.

Να επισκεφθείτε το φαρμακείο της γειτονιάς σας και να πάρετε μερικά πράγματα που μπορεί να σας χρειαστούν, όπως σιρόπι παρακεταμόλης, ωτικές σταγόνες, κορτιζόνη σε σταγόνες, τραυμαπλάστ, θερμόμετρο, φυσιολογικό ορό σε αμπούλες κ.λπ.

Εάν το παιδί –ή ακόμα και εσείς- παθαίνετε ναυτία όταν ταξιδεύετε, προνοήστε να έχετε μαζί σας ένα φυτικό σιρόπι για να αντιμετωπίσετε τη ζάλη και τον εμετό. Ακόμα κι αν δεν έχει τύχει να ζαλιστεί το παιδί μέχρι τώρα σε κάποιο ταξίδι, καλό είναι να το έχετε μαζί σας, καθώς το χειμώνα οι συνθήκες στις μετακινήσεις είναι πιο δύσκολες και ίσως το ενοχλήσουν –κυρίως εάν πρόκειται να ταξιδέψετε με πλοίο ή αεροπλάνο. Το Emecalm έχει ευχάριστη γεύση κεράσι και είναι κατάλληλο για μεγάλους και παιδιά.

Εάν ο προορισμός σας είναι κάποιο χειμερινό θέρετρο, εκτός από τα ζεστά ρούχα, τα σκουφάκια, τα κασκόλ και τα γάντια, μην παραλείψετε να πάρετε μαζί σας μια πλούσια ενυδατική κρέμα που θα βάζετε στο πρόσωπο και τα χέρια του παιδιού. Ο κρύος αέρας μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και επώδυνα σκασίματα στο ευαίσθητο δέρμα του. Πιο πιθανό είναι να ερεθιστεί η περιοχή γύρω από τη μύτη και τα χείλια. Σ’ αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό, ενυδατικό και καταπραϋντικό balm που θα το ανακουφίσει και θα επαναφέρει την υγρασία του δέρματος στα φυσιολογικά επίπεδα. Δοκιμάστε το Lipbecalm που είναι κατάλληλο για βρέφη και παιδιά.

Μην ξεχάσετε σε καμία περίπτωση, τα αντικείμενα που είναι απαραίτητα στο μωρό για να ηρεμήσει και να κοιμηθεί, όπως η πιπίλα, το νάνι ή το αγαπημένο του κουβερτάκι. Καλό είναι μάλιστα να έχετε δύο-τρία πανομοιότυπα, ώστε εάν χαθεί ή καταστραφεί να μην έχετε… δράματα.

Τέλος, εάν το παιδί δεν είναι ακόμα σε ηλικία που μπορεί να φάει οτιδήποτε, καλό είναι να προμηθευτείτε το γάλα του και μερικά έτοιμα βρεφικά γεύματα, για να έχετε τουλάχιστον στη διάρκεια του ταξιδιού –εάν μεσολαβήσει η ώρα του γεύματος- και τις πρώτες ώρες μέχρι να εγκατασταθείτε στον προορισμό σας.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b