MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
19
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φόρος τιμής στα «Τηλεοπτικά μας Χριστούγεννα»

Εκεί, γύρω στην δεκαετία του ’90, και πριν η Ρούλα Κορομηλά κυριαρχήσει στις τηλεοπτικές μας Πρωτοχρονιές, είχαμε κάνει Πρωτοχρονιά με τις «Τρεις Χάριτες», τους «Απαράδεκτους» και το «δις Εξαμαρτείν». Οι ήρωες των αγαπημένων μας σειρών συνήθιζαν να ετοιμάζουν εορταστικά επεισόδια, με ιστορικές αναφορές στην Ελλάδα, από τον Μεσοπόλεμο μέχρι και τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Monopoli Team

Για μας τους τριαντάρηδες, που συχνά αρνούμαστε την τηλεοπτική μας κουλτούρα, τα «Τηλεοπτικά Χριστούγεννα» είναι ένα κομμάτι της παιδικής μας ηλικίας. Και δεν είναι μόνο η αθωότητα της παιδικής ηλικίας. Σε αυτές τις σειρές υπάρχει διάχυτη μια αθωότητα κι ένα χιούμορ στα όρια του καρτούν και της μπαλαφάρας αλλά και μια αίσθηση ότι αυτό το καινούργιο, η “Ιδιωτική Τηλεόραση”, θα φέρει μια αλλαγή, που φυσικά δεν έφερε ποτέ.

Από τον Γιάννη Παυλόπουλο

Τρεις Χάριτες (1990)
"> 
Η Μαρία είναι υποχρεωμένη να ετοιμάσει ένα Πρωτοχρονιάτικο Πάρτι για τους υπαλλήλους της εταιρίας που εργάζεται και ποιος θα την βοηθήσει; Φυσικά οι αδερφές της, η θεία Μπεμπέκα κι ο αδερφός της, ο Αντρέας. Όμως και κάποιοι συνάδελφοι έρχονται να βοηθήσουν τη Μαρία στα τραγούδια, δεν είναι άλλοι από τους Πρωτοψάλτη, Μακεδόνα και Κραουνάκη!

Απαράδεκτοι (1991)
https://www.youtube.com/results?search_query=3fSx8EhcuWs
Λίγο πριν ξεκινήσουν για το Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν που θα γίνει στην εταιρία που εργάζεται ο Σπύρος και ο Βλάσσης, οι Απαράδεκτοι αναπολούν παιδικές πρωτοχρονιές και κάνουν ιστορική αναδρομή της Ελλάδας με τον δικό τους τρόπο! Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, άλλα και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές τραγουδούν τα πάντα!

Της Ελλάδος τα παιδιά (1993)
">
Κι ενώ οι τρείς σμηνίτες ετοιμάζονται για να κάνουν Χριστούγεννα σπίτια τους, ο Χλαπάτσας τους ανακοινώνει ότι ανακαλούνται οι άδειες και ότι πρέπει να ετοιμάσουν την Χριστουγεννιάτικη Εορτή της Αεροπορίας.

Το δις εξαμαρτείν (1993)
https://www.youtube.com/results?search_query=uNs037fm4to
Κρατώντας την βασική ιστορία της σειράς «μια γυναίκα, δυο άντρες», οι πρωταγωνιστές μεταμορφώνονται σε τραγουδιστές δυο αντίπαλων κέντρων διασκέδασης της δεκαετίας του 1960. Ο λαϊκός « Παράδεισος» και το ευρωπαϊκό «il Paradiso» διεκδικούν το κοινό της γειτονιάς άλλα και την καρδιά της πρωταγωνίστριας, της Άννας.

Το δις εξαμαρτείν (1994)
">
Με τους ίδιους χαρακτήρες τοποθετημένους μια δεκαετία μετά, στα χρόνια της χούντας, οι δημιουργοί του δις Εξαμαρτείν παρουσιάζουν ένα νέο Εορταστικό επεισόδιο. Τι 1960, τι 1970 η Άννα εξακολουθεί να αποτελεί το μήλον της έριδος.

Μεν και Δεν (1994)
https://www.youtube.com/results?search_query=3AUtYoomFxQ
Με άρωμα παλιάς ελληνικής ταινίας, οι τέσσερις γείτονες μεταμορφώνονται σε διάφορα πρόσωπα της ελληνικής πραγματικότητας. Με αφηγητή τον Χρήστο Σιμαρδάνη, η σειρά αφηγείται την ιστορία της Ελλάδας από τον Μεσοπόλεμο μέχρι τα χρόνια της μεταπολίτευσης, με χιούμορ φυσικά και πολύ τραγούδι.

Εγκλήματα (1999)
https://www.youtube.com/results?search_query=yLmnCwmnWNY
Σε μια άκρως black συνθήκη, λίγο πριν το τέλος του κόσμου, όπως μας υπόσχονταν τότε κάποιες γραφές, οι πρωταγωνιστές ψάχνουν μέρους να κρυφτούν από το μοιραίο και αναπόφευκτο τέλος. Τελικά βρίσκουν καταφύγιο κι εκεί συναντούν τον Σταμάτη Κραουνάκη και την Σπείρα-Σπείρα.

Περισσότερα από Editors