MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Χάκερ έκλεψαν το σενάριο της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ, με τίτλο Spectre, χάκερ κατάφεραν να διεισδύσουν στους υπολογιστές της Sony Pictures και “έκλεψαν” μια πρώιμη εκδοχή του σεναρίου.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Στις 24 Νοεμβρίου, οι χάκερ κατάφεραν να απενεργοποιήσουν το δίκτυο υπολογιστών της Sony και να κλέψουν μεταξύ άλλων και μια εκδοχή του σεναρίου της ταινίας. Η επίθεση κατά της Sony Pictures είναι μια από τις πιο σοβαρές κυβερνοεπιθέσεις κατά εταιρείας στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εκτός από το σενάριο, στα χέρια των χάκερ έπεσαν και αρκετά e-mail της εταιρείας, με κρίσιμες πληροφορίες σχετικές με την πλοκή της ταινίας.

«Η Eon Productions ανησυχεί ότι αυτοί που θα προμηθευτούν το σενάριο από τους χάκερ μπορεί να επιδιώξουν τη δημοσίευση του περιεχομένου» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία παραγωγής, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι το σενάριο προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας που ισχύουν στη Μεγάλη Βρετανία. Εκπρόσωπος της Sony, πάντως διευκρίνισε πως είναι αναληθής η είδηση ότι το στούντιο της εταιρείας σταμάτησε όλες τις παραγωγές μεταξύ των οποίων και αυτή του Spectre μετά την κυβερνοεπίθεση. «Οι παραγωγές μας τρέχουν κανονικά» ανέφερε στο Reuters, ο Ρόμπερτ Λάουσον.


Το σενάριο, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, έτσι κι αλλιώς θα υποστεί νέα επεξεργασία. Ο ένας λόγος είναι ο φόβος για τα spoilers που θα κάνουν οι υποκλοπείς. Ο άλλος, ότι υπάρχει προβληματισμός τόσο για το χαρακτήρα του κακού στην ταινία, όσο και για την τρίτη πράξη, η οποία θεωρείται πως δεν έχει αρκετή δράση.

Η 24η ταινία με ήρωα τον Τζέιμς Μποντ και τίτλο Spectre έχει προγραμματιστεί να βγει στις σκοτεινές αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου, ενώ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Βρετανία στις 23 Οκτωβρίου του 2015.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b