MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι να δείτε στο Θέατρο τον Δεκέμβριο;

Από τις περισσότερες από 3000 (!) εντυπώσεις από τα άρθρα του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου κάτι μας λέει πως σας άρεσε/φάνηκε χρήσιμος ο μηνιαίος οδηγός μας στις νέες και αξιόλογες παραστάσεις που ξεκινούν ή επιστρέφουν στην Αθήνα!Έτσι, για άλλο ένα μήνα, απαντούμε στο «Μανώλη, τι να δούμε;» με μια λίστα 20 +κάτι ψιλά παραστάσεων για τον μήνα Δεκέμβριο!Aπό τον Μανώλη ΒαμβούνηΠηγή: Gkoultoura.gr

Monopoli Team
Κατηγορία Περιορισμένες Εμφανίσεις

tumblr ng6284S5nD1qbfjkzo2 r1 1280

Ο Υμπύ και η Επιτροπή της Αλήθειας – Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών (17-21/12)
Τι: Ο άπληστος αντιήρωας του 19ου αιώνα, Υμπύ, διακτινίζεται στη Νότιο Αφρική της δεκαετίας του ’90 με τη μορφή ενός έκπτωτου καταπιεστή, αντιμέτωπου με τις ανακρίσεις της Επιτροπής Αλήθειας και Συμφιλίωσης του Nelson Mandela. Έχει για συντροφιά επί σκηνής μια κουστωδία από μαριονέτες, εμβλήματα του αυταρχισμού του: τον μυθικό τρικέφαλο Κέρβερο, φύλακα του Άδη, κι έναν κροκόδειλο που κατασπαράσσει τα ντοκουμέντα που δεν πρέπει να βγουν στο φως.

Γιατί: Ο William Kentridge μιλά για την περίοδο του απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική. Το θέατρο του παραλόγου, το κουκλοθέατρο, ο χορός, το τραγούδι και το animation ενώνονται σε ένα πρωτοποριακό multimedia θέαμα.

karioΚαρυοθραυστης -ΡΕΞ (15-30/12 για 6 παραστάσεις)
Τι: Η ηρωίδα του παραμυθιού, Κλάρα, είναι ενήλικη πια. Σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι θα ανοίξει και πάλι τα δώρα τον καλεσμένων και θα θυμηθεί τον παιδικό της έρωτα για τον ξύλινο Καρυοθραύστη.

Γιατί: Ο Καρυοθραύστης του 2010 ήταν μια από τις πιο ώριμες και προσωπικές δουλειές του Κωνσταντίνου Ρήγου. Το μοντέρνο και φτηνό γίνονται κλασσικό και κομψό για να ξανακάνουν κύκλο πίσω, μέσα από μια προσεγμένα kitch αισθητική: χιονάνθρωποι σε συνουσιαστικό χορό, χιόνι από σακούλες ποπκόρν περιπτέρου, δέντρο από μονωτική ταινία, μια βουβή μελαγχολική απόγνωση και (φυσικά) άπλετο γυμνό, καλυμμένο μόνο από στροβιλιζόμενες γιορτινές καλτσοδέτες. Αυτά είναι Χριστούγεννα α λα Ρήγος!

tumblr ng63cpi5yl1qbfjkzo3 1280Έντα Γκάμπλερ – Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (22-30/12)
Τι: Αν και παντρεύεται τον ανώριμο και χαμηλότερου κοινωνικού στάτους Γκέοργκ Τέσμαν, η ξεπεσμένη πια κόρη του στρατηγού Γκάμπλερ δεν δέχεται ποτέ να γίνει η Έντα Τέσμαν. Το παρελθόν, με τη μορφή του ανεκπλήρωτου έρωτά της για τον εμπνευσμένο επιστήμονα αλλά αυτοκαταστροφικό Άιλερτ Λέβμποργκ, εισβάλλει με ορμή.

Γιατί: Μια φρέσκια, αναπάντεχη, κινηματογραφικής αισθητικής εκδοχή της Έντα Γκάμπλερ του Ίψεν από την πολλά υποσχόμενη ομάδα blindspot και τον ταλαντούχο σκηνοθέτη Μιχάλη Κωνσταντάτο. Μια πρωτόγνωρη ιδέα δημιουργικής συνεισφοράς των θεατών δοκιμάζεται στη διάρκεια των προβών. Ένα μπλογκ που λειτουργεί ως ημερολόγιο χαρακτήρων και ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρούν να ανοίξουν διάλογο με το κοινό για το έργο. (www.heddagabler.gr)

HanneleHannele – Rabbithole (19-22 Δεκεμβρίου)
Τι: Η Χάνελε θα φύγει για τον παράδεισο λίγο πριν σημάνουν Χριστούγεννα. Ένα χριστουγεννιάτικο, ζοφερό παραμύθι, όπου τα στολίδια ψέλνουν παράφωνα τα κάλαντα, τα δέντρα χρησιμοποιούνται ως εργαλεία αυτοκτονίας και το χιόνι είναι από φελιζόλ. Ένας ξένος, η μητέρα, ο πρώτος της έρωτας, ανεπιθύμητοι συγγενείς θα βρεθούν μαζί της στο τελευταίο δείπνο, μέχρι τα φώτα να σβήσουν και η σιωπή να κυριεύσει την πόλη του Όμπερντορφ.

Γιατί: Το θεατρικό έργο του νομπελίστα Χάουπτμαν παρουσιάζεται διασκευασμένο σαν Mιούζικαλ δωματίου για πιάνο, φλάουτο και φωνή, σε ένα θέαμα που αντλεί στοιχεία από το μιούζικαλ, την όπερα, το τσίρκο και το γερμανικό καμπαρέ.

Amlet
Άμλετ από την Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων – Πορεία (15/12-5/1 για 7 παραστάσεις)
Τι: Ο Άμλετ, πρίγκηπας της Δανίας, αποφασίζει να εκδικηθεί το θείο του Κλαύδιο. Για το θάνατο του πατέρα του. Για το γάμο του, με τη μητέρα του. Σε μια χώρα αναστατωμένη. Ένας άνθρωπος επιλέγει να αλλάξει τον κόσμο που τον περιβάλλει.

Γιατί: Η «Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων» (του αριστουργηματικού 5* Ως το Τέλος) στρέφεται στους κλασικούς. Μέσα από μια νέα ελληνική μετάφραση του κειμένου του Σαίξπηρ συνεχίζει την αναζήτησή της ποίησης που κρύβεται πίσω από τον λόγο. Πίσω από την κίνηση. Πίσω από τη μουσική.


Υποκατηγορία Προλάβετε τις ΤΩΡΑ

eprepe na pei oxiΈπρεπε να Πει Όχι – ΚΕΤ (7 και 11/12)
Τι: Μια αθώα νέα μπορεί να παρασυρθεί από τον γοητευτικό άντρα δίπλα της και να πει το ναι, όταν έπρεπε να πει όχι και μια απλή βόλτα με το αμάξι θα καταλήξει σε ένα θρίλερ…

Γιατί: μια τελείως διαφορετική πρόταση, μια παράσταση κουκλοθεάτρου αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους, σε μορφή… κωμικού ερωτικού θρίλερ!

mediaΜήδεια, ένα μανιασμένο ποίημα – REX (1-2, 8-9/12)
Τι: Η Μήδεια, πιστή σύντροφος στην εξορία του αγαπημένου άνδρα, μονίμως περιπλανώμενη, διαρκώς ξένη, απαρνημένη εντέλει κι από τον έρωτα που όρισε τη ζωή της, πασχίζει να αναβιώσει την ιστορία της, να συμφιλιωθεί με τον ίδιο της τον εαυτό.

Γιατί: Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας και σκηνοθέτης Ζαν-Ρενέ Λεμουάν αντλεί από τις πηγές του μύθου και της τραγωδίας για να συνθέσει το τραγούδι μιας πολλαπλής εξορίας με πρωταγωνίστρια τη Δήμητρα Ματσούκα (την οποία μετά τις συνεργασίες με το Ρήγο λατρεύουμε να βλέπουμε στο θέατρο) το οποίο συζητήθηκε στο πρώτο του ανέβασμα στο φετινό Γαλλικό Φεστιβάλ του Ιδρ. Κακογιάννη.

Κατηγορία Νεανικές Ομάδες και Πειραγμένα Παραμύθια

tumblr neiztbncFg1qbfjkzo3 1280If Only… – Bios
Τι: Μια μελοδραματική εκδοχή του κλασικού παραμυθιού της Χιονάτης, στημένη σε ένα περιβάλλον ονειρικής πραγματικότητας με την αισθητική του 1930.

Γιατί: Η παράσταση δανείζεται το στυλ του βωβού κινηματογράφου και οι ηθοποιοί – ως περιοδεύων κωμικός θίασος – ανακαλύπτουν επί σκηνής την ιστορία στη μορφή καρτών και επιχειρούν να την εξιστορήσουν στους θεατές χωρίς την παραμικρή χρήση λόγου.

pergamontosΣούπερ Γλυκός Περγαμόντος – Olvio
Τι: Στην Αθήνα του 2014, το κακό εξαπλώνεται γρήγορα. Οι ισορροπίες κλονίζονται και η κοινωνία υποκύπτει στο φόβο. Η εποχή έχει ανάγκη από έναν Σούπερ Ήρωα – και αυτός είναι ο Σώτος, ο οποίος τρώει κατά λάθος όλο το βάζο με το μυστικό μαγικό γλυκό κουταλιού της γιαγιάς και μεταμορφώνεται στον… «Σούπερ Γλυκό Περγαμόντο»!

Γιατί: Η ομάδα «Ha! Theatre Ensemble» (τα υπεραγαπημένα μας Αστραξίδι και Εποχή της Μπεκάτσας) αναμιγνύει την αισθητική των κόμικ με παραδοσιακά ελληνικά στοιχεία και τη δυναμική του σωματικού θεάτρου (physical theatre) για ένα πιο σκοτεινό urban παραμύθι στα χνάρια του… Nolan (!).


Κατηγορία Δεύτερη Χρονιά Επιτυχίας

cleansedCleansed – Σημείο
Τι: Ο Τίνκερ στέκεται με τη σφυρίχτρα του «Έξω» από την Αρένα του «Τινκεροσχολείου» του. Μέσα, τα πειραματόζωα-μαθητές του: δυο gay εραστές που παλεύουν με τη δύναμη και τον πόνο της αποδοχής των συναισθημάτων τους, ένας άντρας με μαθησιακές δυσκολίες και η νεαρή Γκρέης, η οποία φτάνει εκεί αναζητώντας το φάντασμα του ηρωινομανή δίδυμου αδερφού-εραστή της, για να καταλήξει να γίνει -βίαια- αυτός, στα χέρια του Τίνκερ.

Γιατί: Ένα από τα πιο σκληρά έργα της Sarah Kane, αλλά και τα πιο ελπιδοφόρα – ακόμα και ανάμεσα στις εξωπραγματικά τραβηγμένες εκδηλώσεις σαδισμού και όλο το αίμα που ουρλιάζει, διατηρεί πάντα στο κέντρο του μια σπίθα ελπίδας, αγάπης. Αυτή δίνει την έμπνευση στη νεαρή σκηνοθέτιδα Έφη Γούση να τολμήσει μια (απροσδόκητα) ανθρώπινη και ευάλωτη ανάγνωση ενός από τους πιο φρικαλέους villains του σύγχρονου θεάτρου, με όχημα τον ταλαντούχο Μιχάλη Οικονόμου.

istoriaΙστορία της Αυτοθυσίας – Skrow (13/12 – 10/1)
Τι: Πολλοί, γνωστοί και άγνωστοι ήρωες (οι καμικάζι, η Μαρία Κιουρί, η Ζαν Ντ’Αρκ, ο Σωκράτης, οι Σουφραζέτες κ.α.), απολαμβάνουν τα κοκτέιλ τους και την συζήτηση στις ξαπλώστρες μιας παραλίας, ενός μετα-θανάτιου χώρου αναμονής και ατέρμονης ευδαιμονίας – και… περιμένουν.

Γιατί: Η πρωτότυπη δημιουργία της ομάδας του Βασίλη Μαυρογεωργίου ήταν μια από τις αγαπημένες μας απόκοσμες εμπειρίες του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και επανλαμβάνεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Κατηγορία: Θείος Βάνιας Φορέβερ

rosoiΘείος Βάνιας – Χορν (Από 10 Δεκεμβρίου)
Τι: Ο Βάνιας είναι υπεύθυνος για το κτήμα του γέρου Καθηγητή και το φροντίζει μαζί με την ανιψιά του Σόνια και κόρη του καθηγητή. Πρόσφατα ο καθηγητής έχει εγκατασταθεί στο κτήμα μαζί με τη νεαρή και ελκυστική δεύτερη σύζυγό του, Ελένα, η οποία θα κινήσει τα νήματα στο κτήμα δίχως να ενδιαφέρεται για τα αισθήματα των επίδοξων εραστών της: του Βάνια και του Γιατρού Αστρόφ με τον οποίο είναι ερωτευμένη η Έλενα.

Γιατί: Η αγαπημένη του blog Λίλλυ Μελεμέ (La Petite Morte, Γέρμα, Το Ημερολόγιο του Αδάμ και της Εύας, Έξοδος) επιστρέφει στον Τσέχωφ (μετά τη Ρώσικη Ρουλέτα και την Αρκούδα) με ένα all-star cast: Γιάννης Φέρτης, Αλεξία Καλτσίκη, Γιάννης Βόγλης, Στέλιος Μάινας, Έρση Μαλικένζου, Μαρίνα Ψάλτη κ.α.

vanyaVanya. 10 Χρόνια Μετά – Τέχνης
Τι: 10 χρόνια μετά το τέλος του έργου, ο Βάνια, η Σόνια, η Ελένα και ο Αστρόφ ξαναθυμούνται αποσπάσματα της ζωής τους. Τα ξαναζούν, τα διορθώνουν, τα αναπαριστούν. Σκηνές από τον «Θείο Βάνια» και πρωτότυπα κείμενα διαστρεβλώνουν την τυπική συνέχεια του έργου και δημιουργούν ένα νέο περιεχόμενο, έναν νέο τόπο και μια νέα ιστορία.

Γιατί: Η διεθνής ελληνική ομάδα blitz γράφει ένα καινούριο έργο για την ερωτική επιθυμία, για τη ζωή ως θρίαμβο, για το πώς κανείς γερνάει, για το θέατρο, τους διανοούμενους, τη μνήμη, την οργή, την ακινησία της ζωής – αναμιγνύοντας την ιστορία τους με την ιστορία των τσεχοφικών ηρώων, που κουράστηκαν μετά από 100 χρόνια θαυμασμού.


Κατηγορία: Νέα σεζόν στο Από Μηχανής

makbethΜάκβεθ – Από Μηχανής Θέατρο
Τι: Τρεις μάγισσες προφητεύουν στον στρατηγό Μάκβεθ ότι θα γίνει βασιλιάς. Εκείνος, παρακινούμενος από τη σύζυγό του, οδηγείται σε μια σειρά δολοφονιών για να αποκτήσει και να εδραιώσει τη βασιλεία της Σκωτίας. Η λαίδη Μάκβεθ όμως βασανίζεται από τύψεις και παθαίνει νευρικές κρίσεις.. Ένα βράδυ που υπνοβατεί, βλέπει τα χέρια της βαμμένα με αίμα και πεθαίνει.

Γιατί: Ο Θάνος Παπακωνσταντινου μετά την Απόλυτη Θεατρική Εμπειρία του Καλοκαιριού (Μετατόπιση Προς το Ερυθρό) προσεγγίζει το Μάκβεθ με υλικό του τον Άκι Βλουτή και μια από τις αγαπημένες μας πρωταγωνίστριες, την Κωνσταντίνα Τάκαλου σε ένα ρόλο που περιμένουμε να της ταιριάξει ανατριχιαστικά.

fota
Τα Φώτα στο Βάθος – Από Μηχανής Θέατρο
Τι: Τη νύχτα, σε μια ακρογιαλιά, μια παρέα φίλων διηγούνται ιστορίες που έχουν ζήσει, διαβάσει ή επινοήσει. Το δειλινό ενός κόσμου. Τέσσερεις ηθοποιοί επί σκηνής , θα δανείσουν τη φωνή και το σώμα τους στο «δράμα μιας ολόκληρης ζωής»….

Γιατί: Μονόλογοι, αποσπάσματα διαλόγων φιλοσοφικών, πολιτικών κι ερωτικών, όλα από το ομώνυμο βιβλίο της Niemands Rose, συνθέτουν το παζλ μιας παράστασης που καλεί το θεατή να κοιτάξει τον εαυτό του και τον «Άλλο» στο βάθος της νύχτας, της απελπισίας, του εγκλήματος, της αδικίας και να ανακαλύψει στον ορίζοντα τα ανεπαίσθητα φωτεινά σημεία, την αλληλεγγύη, την αγάπη, τη χαρά.

Κατηγορία Πρωτόπαιχτα Ελληνικά Έργα

skuliTo Σκυλί του Ωρίωνα – Θέατρο του Νέου Κόσμου
Τι: Μια παράξενη υπόθεση εξαφάνισης. Έξι άνθρωποι και οι ζωές τους. Μια παράδοξη συνάντηση που θα τους αλλάξει όλους ριζικά. Ένα ζευγάρι που ερωτεύτηκε πολύ και οι ζωές τους χωρίστηκαν, ένα αντρόγυνο που επιβιώνει μέσα στις επιλογές του, μια τραγουδίστρια που πιστεύει στο απίθανο κι ένας νεαρός άντρας που ζει από κεκτημένη ταχύτητα – όλοι τους άνθρωποι, που είναι αυτό που είναι μα περιμένουν να γίνουν αυτό που θέλουν να είναι.

Γιατί: Αγαπημένοι μας πρωταγωνιστές από την νέα γενιά devised theatre που άνθισε γύρω από τους Abovo (Μαρία Μαμούρη, Φάνης Παυλόπουλος, Χρήστος Καπενής κ.α.) σε σκηνοθεσία Ηλέκτρας Ελληνικιώτη (Το Κλέφτικο, Λαχταρά Ω, Πέφτει η Νύχτα στην Αθήνα) σε ένα νέο ελληνικό έργο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα.

autoktoniaΗ Αυτοκτονία μου – Τεχνοχώρος Φάμπρικα
Τι: Ένας νεαρός άντρας αυτοκτονεί μέσα στο υπνοδωμάτιό του και καταλήγει στην Κόλαση. Εκεί τον υποδέχεται μία αινιγματική γυναίκα, η οποία έχει υπό την προστασία της όλους τους αυτόχειρες που καταλήγουν εκεί. Αυτή η γυναίκα του παρέχει συναισθηματική και ερωτική ικανοποίηση, ασφάλεια και πληρότητα. Οι μέρες περνούν υπέροχα μαζί της στην Κόλαση ,ώσπου ένα γεγονός , ανατρέπει την ιστορία.

Γιατί: Ο Δημήτρης Κατσιμίρης αναρωτιέται με χιούμορ και σαρκασμό « Που πηγαίνει ο άνθρωπος όταν αυτοκτονεί; Στον Παράδεισο; Στην Κόλαση; Kαι αν στην Κόλαση είναι ωραία;»Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Σταμούλης.

kanibalosΟ Κανίβαλος / Η ανείπωτη ιστορία ενός οικονομικού δολοφόνου – Vault (Πρεμιέρα: Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου)
Τι: Οι θαμώνες ενός μπαρ δεν ανησυχούν για το μέλλον του κόσμου. Η είσοδος στο μπαρ μιας προσωπικότητας παγκόσμιας επιρροής τους ταράζει, άλλα όχι για πολύ, αφού σύντομα θα φαγωθεί από… έναν κανίβαλο!

Γιατί: Το πρωτότυπο έργο του Δημήτρη Ζουγκού είναι μια σύγχρονη ελληνική εκδοχή στο «θέατρο του παραλόγου» με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Αγγελόπουλο των Abovo και τον ηθοποιό/σκηνοθέτη Αυγουστίνο Ρεμούνδο.

Υποκατηγορία ο Μονόλογος της Χρονιάς

stamatiaΣταματία, το Γένος Αργυροπούλου – Θέατρο του Νέου Κόσμου
Τι:Η Σταματία Αργυροπούλου, γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, κόρη ανώτερου δημοσίου υπαλλήλου, διαπαιδαγωγημένη με τα χρηστά ήθη της εποχής και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού, ζει στην αυλή του σπιτιού της, αδυνατώντας να παρακολουθήσει τη ζωή που προχωράει δίπλα της…

Γιατί: Η Ελένη Ουζουνίδου παραδίδει, με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Βαγγέλη Θεωδορόπουλου, ένα υπόδειγμα μονολόγου – αστείο αλλά και τραγικό, σε κάθε παύση και βλέμμα του γεμάτος διπλά και τριπλά νοήματα, για την ηρωίδα και για την εποχή της/μας. Αυτός ο μονόλογος είναι η μεγάλη στιγμή της Ουζουνίδου και προβλέπουμε πως θα παίζεται ακόμα για πολλά, πολλά χρόνια μέχρι τα αμέτρητα σεμεδάκια που απαρτίζουν τον πρωτότυπο σκηνικό χώρο να κιτρινίσουν, όπως και η ξεχασμένη σε κάποιο μπαούλο με τα αζήτητα προίκα της Σταματίας!

Υποκατηγορία Δραματοποιημένη Νέα Ελληνική Λογοτεχνία

katerina
Kατερίνα – Θησείον
Τι: Η αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν τη χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.

Γιατί: Ο σκηνοθέτης Γιώργος Νανούρης βγάζει την Κατερίνα από το βιβλίο της και προσπαθεί με ένα φακό χειρός να φωτίσει τις πολλές και συχνά αντικρουόμενες πτυχές μιας χαοτικής και βασανισμένης από την αρρώστια της γυναίκας, με τη συνοδεία live πρωτότυπης μουσικής από τον Λόλεκ και μια συγκλονιστική ερμηνεία από την πρωταγωνίστρια Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο.

logoxaneio

Λογοχανείο – Αλκμήνη
Τι: Πώς συνδέονται ένα κορίτσι με μούσι, μία ασυνήθιστη επίσκεψη, το τελευταίο βαγόνι, η υιοθεσία μέσα σε ένα νεκροταφείο, ένα καναρίνι, μία φυλακή και το χασμουρητό; Δε συνδέονται! Είναι ιστορίες που κάποιος είπε, κάποιος άκουσε, κάποιος αφηγήθηκε. Η μοναξιά οδηγεί τις σχέσεις σε ιδιορρυθμία, το παράλογο εμφανίζεται ως λογικό, η ανατροπή επιβάλλεται στην καθημερινότητα, κι εμείς, προσπαθώντας να βάλουμε μια τάξη, γινόμαστε…. Λογοχανείο!

Γιατί: Η λατρεία μας Ζωή Ξανθοπούλου (το αντρικό Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα) σκηνοθετεί διηγήματα από το γνωστό βιβλίο «Λογοχανείο» του Γιάννη Ζευγώλη, με πρωταγωνιστή τον εναλλακτικό ζεν πρεμιέ μας, Αποστόλη Ψαρρό.


Κατηγορία Καλή Mainstream Κωμωδία

ntoliΝτόλλυ η Προξενήτρα – Αλίκη
Τι: Μια κωμωδία καταστάσεων που διαδραματίζεται στις αρχές του 20ου αιώνα με θέμα ένα γαϊτανάκι ερωτικών καταστάσεων και κεντρική ηρωίδα την καλοκάγαθη, περίεργη, κουτσομπόλα και καταφερτζού προξενήτρα. Η “προστάτιδα των ερωτευμένων” Ντόλλυ έχει αναλάβει να βρει την ιδανική σύζυγο σε ένα δύστροπο, σπαγκοραμμένο, γκρινιάρη και αντιπαθητικό χήρο έμπορο.

Γιατί: Ο Θόρντον Ουάιλντερ (“Η μικρή μας πόλη”) αποτίει φόρο τιμής στην κωμωδία χαρακτήρων μιας πιο ρομαντικής και αθώας εποχής, σε μια ιστορία γνωστή στο ευρύ κοινό από τη διασκευή της σε μιούζικαλ (Hello, Dolly). Το ονειρικό all-star cast (Σταυροπούλου, Μπαλανίκα, Χατζηπαναγιώτης και ο δικός μας Γιάννης Σαρακατσάνης) υπόσχεται την μια ποιοτική αυτή εμπορική κωμωδία που είχαμε ανάγκη μέσα σε αυτή την ξηρή σεζόν!

friendsFriends Manifest – Άβατον
Τι: Δύο κολλητοί, ο Μάρκος και ο Άγγελος, μας διηγούνται το χρονικό της φιλίας τους και μας ταξιδεύουν στις εμπειρίες που μοιράστηκαν από την μέρα που πρωτογνωρίστηκαν σε έναν παιδότοπο. Άλλοτε δραματικό, αλλά κυρίως κωμικό, το FRIENDS MANIFEST απευθύνεται σε όσους υπήρξαν φίλοι με κάποιον και απαντά στο αιώνιο ερώτημα: ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΒΑ;;;

Γιατί: Η δεύτερη σε σειρά παράσταση από την τριλογία MANIFEST του Ζήση Ρούμπου εξερευνά τα συναισθήματα που απαρτίζουν μία δυνατή φιλία, με την τεχνική της αφηγηματικής παντομίμας, και σύμμαχο/κολλητό του τον αχώριστο παρτενέρ του από τις εποχές των Ex Animo (Ντοκυμανταίρ) Γιώργο Κρήτο.

Και από όλες αυτές, οι 7 absolute must παραστάσεις για τον μήνα:

  1. Καρυοθραύστης
  2. Σταματία, το Γένος Αργυροπούλου
  3. Cleansed
  4. Μάκβεθ
  5. Η Ιστορία της Αυτοθυσίας
  6. Ντόλλυ η Προξενήτρα
  7. If Only… 

Ακόμα: 27 παραστάσεις που συνεχίζονται και όλο αυτό το μήνα, από τις προηγούμενες προτάσεις μας.

  1. Rocky Horror Show – Rex
  2. Οι Ακαταμάχητοι Λεβέντες: Η Τελική Αναμέτρηση Μέρος Α – Επι Κολωνώ
  3. Ρωμαίος και Ιουλιέτα για Δύο – Θησείον
  4. Ο Έλλην Βρυκόλαξ – Μουσείο Μπενάκη
  5. Ξενύχτι – Beton7
  6. Ερρίκος ο Ε’ – Άβατον
  7. 12 Ένορκοι – Αλκμήνη
  8. Βροχή -104
  9. Μοναξιά στην Άγρια Δύση – Faust
  10. Η Καθαρίστρια του Lifestyle – Vault
  11. Πισίνα (Νερό;) – 104
  12. MetamMorfosis – Vault
  13. Μάρτυς μου ο Θεός – Vault
  14. Πνιγμονή – Vault
  15. Ο Πουπουλένιος – Θέατρο Αθηνών
  16. Σλάντεκ – Πόρτα
  17. Με Τα Δόντια – Υπόγειο του Κουν
  18. Αλεξάνδρεια – Υπόγειο του Κουν
  19. Ήρωες – Μικρό Παλλάς
  20. Το Μπαμ – Cartel
  21. Οδύσσεια από τους Patari Project – Olvio
  22. Ματωμένος Γάμος – Θέατρο του Νέου Κόσμου
  23. Ο Έφορος και οι Κόρες – Θέατρο του Νέου Κόσμου
  24. The Oh Fuck Moment – Bios
  25. FiT – TheatroVictoria
  26. Η Ζωή Μου στην Τέχνη – Αργώ
  27. Leonardo’s Ring – Studio Κυψέλης

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b