MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βόλτες στην Αθήνα: 2η στάση Πετράλωνα

Μπουχτισμένη από τσιμέντο, με ανόρθοδοξα πεζοδρόμια και ανάδρομη δόμηση. Βρε όπως και να είναι αυτή η πόλη, έχει τις ομορφιές της. Στο σχετικό αφιέρωμα βολτάρουμε στα Πετράλωνα. Στην πιάτσα που φιλοξενεί μποέμ πλήθος με αρτιστίκ αισθητική. Πίνουμε καφέ, γνωρίζουμε κόσμο, τρώμε μεσημεριανό, και αφηνόμαστε σε τσιπουροκαταστάσεις και όπου θέλει ας βγει. Δοκιμάστε το… Από την Ιωάννα Κρανιώτη

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

ΠΑΜΕ ΚΑΠΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΠΟΥ… ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ

Η βόλτα αρχίζει με διαδρομές στο λόφο των Μουσών. Ξεκινήστε με μια περιήγηση στο λόφο του Φιλοπάππου, στις ομορφιές της φύσης συνυφασμένη με την ιστορία και το πολιτιστικό παρελθόν της πόλης, όπως διαμόρφωσε ο σπουδαίος Δ. Πικιώνης. Κατηφορίζοντας από το τοπίο που επιβεβαιώνει πόσο ανεκμετάλλευτο πράσινο διαθέτει αυτή η πόλη, κατευθυνθείτε προς την πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα. Ο πρώτος πρωινός καφές σας περιμένει.

COFFEE TIME

Βραζιλιάνα
Αρκάδων 4, Πλατεία Μερκούρη
ftinapota.gr

Γνωστό τοις πάσι πλέον, κι όμως δε γίνεται να φτάσετε στην γνωστή πλατεία χωρίς να δηλώσετε παρουσία στη Βραζιλιάνα. Γεμάτη από νωρίς νεαρόκοσμο, σε έθνικ μουσική υπόκρουση, έχει φιλοξενήσει στα τραπεζάκια της, οπωσδήποτε τη μισή Αθήνα. 

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

COLIBRI
Καλλιρρόης 166, Πετράλωνα
COLIBRI

Ξεκίνησε στο Μετς και ύστερα επεκτάθηκε σε Παγκράτι και Πετράλωνα. Το “Colibri” μπορεί να φημίζεται για την εξαιρετική του πίτσα (7-9 ευρώ), για τις ιταλικές μακαρονάδες (4,5-7 ευρώ) και τις φρέσκες σαλάτες του (5 ευρώ), αλλά όσοι δεν έχουν δοκιμάσει τα λαχταριστά του burger χάνουν. Τεράστιες μερίδες που σερβίρονται πάντα από τηγανητές πατάτες, με μπιφτέκια 100% μοσχαρίσιου κιμά, κυριολεκτικά της στιγμής, γι’ αυτό κάθε καθυστέρηση είναι καλοδεχούμενη. Άλλωστε το καλό πράγμα αργεί να γίνει! Δοκιμάστε το χορταστικό Specials Bacon Egg, με τυρί chedddar, bacon και αυγό και θα μας θυμηθείτε.

ΜΠΟΥΡΟΥ ΜΠΟΥΡΟΥ ΜΕ ΚΑΦΕ

Σπιρτόκουτο
Κειριαδών 15, Πετράλωνα


Πρωτότυπη διακόσμηση, εναλλακτική μουσική και δράσεις όπως ανταλλαγές ρούχων, πάρτυ ραδιοφωνικών σταθμών και φθηνός καφές είναι όλα όσα καθιστούν το Σπιρτόκουτο νέο στέκι, ιδανικό για απογευματινό καφεδάκι. Ο καφές ξεκινάει από 1,00 ευρώ και φτάνει μόλις τα 2,20.



ΤΣΙΠΟΥΡΟ-ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΖΕ

Σαλος Λαγός
Τρώων 63 & Αιολέων, 210 3471.101

Γρήγορο και φιλικό σέρβις, κατάλογος σε σχολικό τετράδιο, νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας με έντονο κρητικό άρωμα και καλό κρασί, τσίπουρα, ρακόμελα ή ούζα, έρχονται στο τραπέζι σας! Ένα στέκι για low budget καταστάσεις, ο Σαλός Λαγός στο γραφικό δρόμο της Τρώων, λίγο πιο κάτω από τον ιστορικό θερινό κινηματογράφο Ζέφυρο ενδείκνυται για βραδινές μεζεδοκαταστάσεις με θεσπέσιες γαστρονομικές επιλογές, υπό τον ήχο ελληνικών μουσικών επιλογών.

COCKTAIL ΜΟΟD

Κλουβί
Κυδαντινών & Δημοφώντος 57


Για το τελευταίο ποτό της βραδιάς, αξίζει να κλειδωθείτε εκούσια στο “Κλουβί”. Μπαράκι με με ψαγμένες jazz και ροκ μουσικές, με cool cocktails και ατμόσφαιρα ιδανική για γνωριμίες. Στην πιάτσα της οδού Τρώων, είτε για cozy βραδιές, είτε για νυχτόβιες ορέξεις, ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο τη βόλτα στα Πετράλωνα. 

ΥΓ. Για όσους γνωρίζουν την περιοχή, το σχετικό αφιέρωμα είναι φειδωλό ως προς τα μυστικά της γειτονιάς των Πετραλώνων, για όσους όχι ξεκινήστε από τις παραπάνω επιλογές, περιηγηθείτε μόνοι σας στα στενά της περιοχής και ανακαλύψτε τα υπόλοιπα στην πράξη, αξίζει τον κόπο.   

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b