MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
23
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Γιώργος Κουμεντάκης αναλαμβάνει τη 2η σκηνή της Λυρικής

Ο διακεκριμένος συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης, που πρόσφατα μας παρουσίασε σε παγκόσμια πρώτη την όπερα “Φονισσα”, αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου 2015 υπεύθυνος για το καλλιτεχνικό-αναπτυξιακό πρόγραμμα της δεύτερης σκηνής της ΕΛΣ, στις νέες εγκαταστάσεις της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σύμφωνα με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μύρωνα Μιχαηλίδη, το πρόγραμμα της δεύτερης σκηνής θα έχει πιο εναλλακτικό και πειραματικό χαρακτήρα.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρων Μιχαηλίδης σημειώνει: “Μετά από μια γόνιμη πολύμηνη συνεργασία για την κατάρτιση του προγράμματος της δεύτερης σκηνής της ΕΛΣ, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε σήμερα την ένταξη του συνθέτη Γιώργου Κουμεντάκη στη δημιουργική ομάδα της καλλιτεχνικής διεύθυνσης. Στόχος είναι η ανάδειξη της δεύτερης σκηνής της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (χωρητικότητας 400 θέσεων) σε ένα ζωντανό κύτταρο, με προτάσεις εναλλακτικού ή πειραματικού χαρακτήρα, συνεχή δραστηριότητα και πολύπλευρη στόχευση, που θα τονώσει τη δημιουργικότητα των νέων, την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και τις διεθνείς συνέργειες του λυρικού θεάτρου μας. Με το πρόγραμμα που ετοιμάζουμε είμαστε βέβαιοι ότι και η σκηνή αυτή θα σημειώσει υψηλή επισκεψιμότητα, ενώ θα αποτελέσει ένα δημιουργικό πεδίο για όλους, χωρίς αποκλεισμούς.”

Ο Γιώργος Κουμεντάκης αναφέρει: “Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη να έχω την επίβλεψη του καλλιτεχνικού-αναπτυξιακού προγράμματος της δεύτερης σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η πρότασή του, που επιστεγάζει μια γόνιμη συνεργασία μηνών, με τιμά ιδιαίτερα. Θα προσφέρω ό,τι καλύτερο διαθέτω στην προσπάθεια να αναδειχθεί η σύγχρονη ελληνική δημιουργία και να διαδοθεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.”

Η ανακοίνωση του προγράμματος της δεύτερης σκηνής της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές διάστημα, σε σχετική συνέντευξη τύπου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τη μετάβασή της στις νέες εγκαταστάσεις και σε συνέχεια της παρουσίασης των βασικών αξόνων του καλλιτεχνικού προγραμματισμού για την πενταετία 2014-19, που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2013.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Οι Καρέκλες»
Εκδηλώσεις
ΜΠΙΖΖΖ… 2026: Οι παραστάσεις που ξεχώρισαν στο Off-Off Athens Theatre Festival 2025, έρχονται στο Επί Κολωνώ
Θεατρικά Νέα
Η ΕΛΣ ταξιδεύει στην Ελλάδα με τη «Συμφωνία του Αθλητή»
Εκδηλώσεις
Στέγη: Τρεις προσβάσιμες παραστάσεις για «Το Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα» του Γιάννη Αγγελάκα
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Ροές: Yoga για ηθοποιούς και performers με την Ιόλη Ανδρεάδη
Θεατρικά Νέα
Άγριος Σπόρος: Η παράσταση της Σοφίας Καραγιάννη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη
Θεατρικά Νέα
Εγώ θα σας τα πω: Μια νέα, αιχμηρή επιθεώρηση σε καλοκαιρινή περιοδεία - Προσφορά εισιτηρίων για τον Μάρτιο
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Τέχνης: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με ειδική προσφορά για τη «Locandiera»
Θεατρικά Νέα
Ο Δημήτρης Καραντζάς επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Προσκήνιο με τον «Ρομπέρτο Τσούκκο»
Θεατρικά Νέα
Το Εθνικό τιμά την Ημέρα Θεάτρου με τον “Βυσσινόκηπο” σε ζωντανή μετάδοση στην Κάρπαθο
Θεατρικά Νέα
Το θέατρο μέσα από τα μάτια του Γουίλεμ Νταφόε: Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2026
Δραστηριότητες
Μουσείο Βορρέ: Εργαστήρια δημιουργικού χορού για οικογένειες με παιδιά