MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
24
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Στη σκηνή του θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας αναβιώνει φέτος ένα από τα σημαντικότερα έργα του Tennessee Williams, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μπρόντγουεϋ το 1958 σε ενιαία παράσταση μαζί με ένα άλλο μονόπρακτο του συγγραφέα, το «Κάτι που δεν ειπώθηκε ποτέ» υπό το γενικό τίτλο “Garden district”. Ένα χρόνο αργότερα το «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» γνώρισε τεράστια επιτυχία ως κινηματογραφική ταινία του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς με πρωταγωνιστές την Κάθριν Χέμπορν, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Μοντγκόμερι Κλιφτ.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Ένας ερευνητής βυθίζεται σε μια σκοτεινή υπόθεση ανθρωποφαγίας στα χρόνια του μεσοπολέμου. Θύμα είναι ένας ομοφυλόφιλος ποιητής, ο Σεμπάστιαν Βέναμπλ, και θύτες κάποιοι έφηβοι εξαθλιωμένοι από κάθε μορφής πείνα. Ο ποιητής, μετά από 25 καλοκαίρια που γύριζε τον κόσμο, έχοντας στο πλάι του τη λαμπερή μητέρα του Βάιολετ, πήρε τη μοιραία απόφαση να την αντικαταστήσει με την εξαδέλφη του Κάθριν, αθώα και ανέτοιμη να υποδυθεί τον ρόλο του «κράχτη», όπως λέει η ίδια.

arvaniti3
Η Βάιολετ όμως κατηγορεί την Κάθριν ως ιδιοτελή και ανίκανη να προστατέψει τον ευαίσθητο δημιουργό, την κλείνει σε ψυχιατρική κλινική και επιδιώκει να της γίνει λοβοτομή, για να πάψει να αφηγείται το φριχτό τέλος του Σεμπάστιαν διασύροντας τη μνήμη του ανυπεράσπιστου ποιητή.

Η αντιπαράθεση και η κατάθεση ψυχής των δυο γυναικών τις τοποθετούν στην πρώτη γραμμή των μεγάλων ηρωίδων του Tennessee Williams, ο οποίος για μια ακόμα φορά αυτοβιογραφείται, ειδικά ως προς το βιωματικό τραύμα της λοβοτομής: η αγαπημένη του αδελφή Ρόουζ, ύστερα από επιμονή της μητέρας τους, είχε υποβληθεί στην ολέθρια αυτή επέμβαση, που την άφησε για πάντα διανοητικά ανάπηρη.

Ο Τενεσί Ουίλιαμς έγινε εξαιρετικά δημοφιλής στο θεατρικό κοινό, κατά την πρώτη δεκαετία μετά το Β΄παγκόσμιο πόλεμο κι η δημοτικότητά του αυτή οφειλόταν και στην άριστη παρουσίαση των έργων του από πολύ σημαντικούς σκηνοθέτες, που όλοι τους γοητεύτηκαν από την αριστοτεχνική του γραφή.

Στην Ελλάδα το «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» έχει παρουσιαστεί πολλές φορές, αποτελεί όμως ιδιαιτέρως ενδιαφέρον το γεγονός, που ο Δημήτρης Μαυρίκιος καταπιάνεται με κείμενο του συγγραφέα της Αμερικής του νότου.

Παίζουν:
Μπέττυ Αρβανίτη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Αλέξανδρος Βάρθης, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιάννης Φλουράκης, Άννα Πατητή, καθώς και ο Νίκος Κουρής από την οθόνη.

Συντελεστές:

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαυρίκιος
Σκηνικά: Δημήτρης Πολυχρονιάδης
Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Στάθης Σκουρόπουλος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μακιγιάζ: Γιάνης Παμούκης
Συνεργάτης στη Σκηνοθεσία: Μανώλης Δούνιας.
Για τα ένθετα κινηματογραφικά, Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Φωτογραφία/Ειδικά εφέ: Άγγελος Παπαδόπουλος
Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου

Θέατρο οδού Κεφαλληνίας,
Κεφαλληνίας 16, τηλ. 210.8828737

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Tennessee Williams
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαυρίκιος


Παίζουν: Μπέττυ Αρβανίτη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Αλέξανδρος Βάρθης, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιάννης Φλουράκης, Άννα Πατητή, Νίκος Κουρής

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Βασιλιάς Γυμνός, του Γιάννη Παπάζογλου στο Θέατρο Αργώ
Θέατρα
Ομήρου «Οδύσσεια», από την Παιδική Σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου για 2η χρονιά στο Θέατρο Πειραιώς 131
Θέατρα
Το πεντάμορφο…τέρας: Μια νέα διαδραστική παράσταση για παιδιά από την Ομάδα ΒίΔα στο Θέατρο Σταθμός
Θέατρα
Γουτού Γουπατού, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από την Παιδική-Εφηβική σκηνή του Θεάτρου Τζένη Καρέζη
ΘΕΑΤΡΟ
Η Στιγμή του Έθνους: Μια ελληνική κοινωνική σάτιρα του Κώστα Κουτρούλη στο Θέατρο Κ4
ΘΕΑΤΡΟ
AI-MILIA: Η παραστασιακή αφήγηση με την Αιμιλία Υψηλάντη ξανά στο Θέατρο Αργώ
ΘΕΑΤΡΟ
Τα Ραδίκια Ανάποδα, του Γιώργου Γαλίτη για 12η χρονιά στο Altera Pars
ΘΕΑΤΡΟ
Λύκοι, του Ντίνου Σπυρόπουλου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο Μικρό Παλλάς
ΘΕΑΤΡΟ
Μα Τι Πατριώτισσες!: Μια άκρως Drag 28η Οκτωβρίου στο Big Bar Athens
ΘΕΑΤΡΟ
Στο Αμφι-Θέατρο το «Tiger» της Σοφίας Βγενοπούλου: Ένα έργο για τη νεανική παραβατικότητα και την αποδοχή
ΘΕΑΤΡΟ
Στα Χαμένα: Η bijoux de kant ανεβάζει στο Hood το έργο του Άκη Δήμου
ΘΕΑΤΡΟ
Σερβιρισμένες, από την ομάδα ‘Α Ύλες στο Θέατρο Φούρνος