MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Με το Μετάλλιο της Ελευθερίας θα τιμηθεί η Μέριλ Στριπ

Δεκαεννιά προσωπικότητες, θα τιμήσει με το Μετάλλιο της Ελευθερίας, την ύψιστη τιμητική διάκριση της χώρας, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Ανάμεσά τους η ηθοποιός Μέριλ Στριπ, ο τραγουδιστής Στίβι Γουόντερ και η συγγραφέας Ιζαμπέλ Αλιέντε.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Οι 19 προσωπικότητες που προέρχονται από το χώρο του πολιτισμού και της πολιτικής θα βραβευτούν για την “αξιέπαινη συμβολή τους” στην ειρήνη, στην ασφάλεια και τις τέχνες. Το μετάλλιο θα δοθεί από τον πρόεδρο Ομπάμα σε επίσημη τελετή στον Λευκό Οίκο στις 24 Νοεμβρίου. Μεταξύ των βραβευμένων θα βρίσκεται και ο χορευτής και χορογράφος Αλβιν ‘Ειλι που πέθανε το 1979 και θα τιμηθεί μετά θάνατον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του λευκού Οίκου, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε: “Ανυπομονώ να παρουσιάσω αυτούς τους δεκαεννέα τολμηρούς Αμερικανούς που μας εμπνέουν. Από ακτιβιστές που πάλεψαν για την αλλαγή, μέχρι καλλιτέχνες που εξερεύνησαν έως την τελευταία σπιθαμή τη φαντασία μας. Από επιστήμονες που κράτησαν την Αμερική στην κορυφή, μέχρι δημόσιους λειτουργούς που βοήθησαν να γράψουμε νέα κεφάλαια στην ιστορία μας. Όλοι τους προσέφεραν σημαντικά στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο”.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b