MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

5 παρεΐστικα στέκια για φθινοπωρινές εξόδους

Βροχή, χουχούλιασμα, μαξιλάρια, ζεστή ατμόσφαιρα, χαλαρές μουσικές, μυρωδιές σοκολάτας και καφέ. Το φθινόπωρο έφτασε και έχει και αυτό τη χάρη του. Βολτάρετε στην πόλη και ακολουθήστε το ρυθμό της εποχής στις πιο “φθινοπωρινές” διευθύνσεις της Αθήνας.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Ποδήλατο
Θεμιστοκλέους 48, Εξάρχεια, τηλ. 210 3303430
podhlatp
Ένα από τα πιο cozy στέκια στην καρδιά της πόλης, που πολλοί αψηφούν στο δρόμο τους για την πλατεία Εξαρχείων. Όσοι βέβαια γνωρίζουν, το lounge cafe “Ποδήλατο” με την ιδιαίτερα εύστοχη -από άποψη ονόματος- διακόσμηση ενδείκνυται για τις φθινοπωρινές μέρες και νύχτες. Δοκιμάστε τις λαχταριστές διαφόρων γεύσεων σοκολάτες του, ενώ προτείνουμε ανεπιφύλακτα να προτιμήσετε ένα από τα τραπέζια του “κρυφού” παταριού, μακριά από ενοχλητικά βλέμματα.

Petite Fleur
Ομήρου 44, Κολωνάκι και Αγίου Νικολάου 2, Χαλάνδρι
285840 279792212047184 226782804014792 1150374 5944724 o

Aν είστε από εκείνους που αγαπούν την Πόλη του Φωτός, επισκεφτείτε τα. Ατμόσφαιρα βγαλμένη από την ταινία “Αμελί” , πορσελάνινα σερβίτσια, τζαζ ακούσματα, σε παθιασμένο κόκκινο χρώμα, το café «Petite Fleur» (σε Κολωνάκι και Χαλάνδρι) φιλοδοξεί να μεταφέρει τους θαμώνες του στο Παρίσι! Δοκιμάστε απαραιτήτως ζεστή σοκολάτα και συνοδεύστε την με λαχταριστά κεκάκια ή τάρτες -προτιμήστε σοκολάτας! Η τακτική του μαγαζιού απαγορεύει το κάπνισμα, οπότε καπνιστές έχετε το νου σας.

Κιμωλία
Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ.: 211 1848446
kimwlia

Στη γειτονιά της Πλάκας, σε ένα νεοκλασικό του 1925, οι τέχνες, ο καφές και φιλοξενία έχουν την τιμητική τους! Η Κιμωλία που συχνά πυκνά φιλοξενεί εκθέσεις ζωγραφικής, χειροτεχνίας, φωτογραφίας αλλά και ενδιαφέροντα ακουστικά live, ενδείκνυται για όσους αγαπούν την ησυχία, για όσους “ψήνονται” για χαλαρές γνωριμίες και κυρίως για εκείνες τις κρύες φθινοπωρινές ημέρες που θέλεις να χουχουλιάσεις πίνοντας απλώς το καφεδάκι σου. Σε προσιτές τιμές -μέσα στην ακρίβεια της Πλάκας- φιλοξενεί λίγους και καλούς. Μπαίνοντας, ανακαλύψτε το “κρυμμένο” δωμάτιο στο βάθος του μαγαζιού και καθίστε αναπαυτικά στο vintage καναπέ του. Μμμ, είναι όμορφο αυτό το μαγαζί! 

Σοκολάτα 56
Ερμού 56 (εντός στοάς), τηλ. 210 3229919
sokolata 56

Ένα μικροσκοπικό μαγαζάκι -με μόλις τέσσερα τραπεζάκια-, σωστή σοκολατερί, όπως ομολογεί το όνομά του. Πρόκειται για μπιστρό με γαλλικές πινελιές, διακοσμημένο με ρετρό στοιχεία που προσφέρει εκτός από νοστιμότατες σοκολάτες, τσάι, καφέ, σπιτικά σνακ και γλυκά. Στον κατάλογο θα συναντήσετε περίπου 15 είδη κουβερτούρας, δοκιμάστε τις όλες!

Καχόν
Αιμιλίου Βεάκη 21, Περιστέρι, τηλ: 210 5776800
kaxon

Δίπλα στο σταθμό Περιστερίου, στο διαρκώς αναπτυσσόμενο από νέα στέκια, δρόμο Αιμιλίου Βεάκη, στην καρδιά του Περιστερίου, το cafe-bar “Καχόν” αποτελεί χουχουλιάρικη επιλογή φθινοπωρινής εξόδου. Ατμόσφαιρα ζεστή, αποχρώσεις γήινες και διακόσμηση ταξιδιάρικη, το κατάστημα λειτουργεί και ως εικαστικός χώρος που φιλοξενεί μεταξύ άλλων ανοιχτή βιβλιοθήκη. Αν το επισκεφτείτε βράδυ, είναι πιθανό να πετύχετε μουσικά happenings σε ρυθμούς soul, jazz, reggae και rock.
 

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b