MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Steve McQueen: Πολλοί δεν ήθελαν να γίνει η ταινία “12 Χρόνια Σκλάβος”

Η ταινία που κέρδισε 3 Όσκαρ πέρσι, μεταξύ των οποίων και αυτό της καλύτερης ταινίας, συνάντησε πολλά εμπόδια, για να γίνει. Όπως παραδέχθηκε ο σκηνοθέτης του “12 Χρόνια Σκλάβος” Steve McQueen υπήρξαν πολλοί εκείνοι, που δεν ήθελαν να γίνει η ταινία του.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό των Financial Times ο βραβευμένος σκηνοθέτης εξήγησε, γιατί υπήρξαν οι αντιδράσεις: “Οι άνθρωποι θέλουν να κλείνουν τα μάτια σε ορισμένα θέματα. Θέλουν να συνεχίζουν μπροστά, αλλά δεν θέλουν να κοιτάζουν πίσω τους.”

Ο σκηνοθέτης πιστεύει ότι το να κατανοείς την ιστορία είναι βασικός παράγοντας για την πρόοδο μιας κοινωνίας. “Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν ασχοληθεί αρκετά με το θέμα της σχέσης μεταξύ του σκλάβου και του αφέντη του… Αυτό ήθελα να κάνω. Είναι ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της ιστορίας και υπήρξε ένα είδος εξέτασης ή αντανάκλασης, που δεν υπήρχε μέχρι τότε. Είναι πολύ βασικό να κοιτάς πίσω, ώστε να προχωρήσεις μπροστά.

Ο McQueen δήλωσε ακόμα πως δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει την ταινία του, παρά μόνο στο Hollywood: “Δεν μπορούσε να γίνει πουθενά αλλού… Έπρεπε να γίνει στο Hollywood. Δεν μπορούσα να συγκεντρώσω τα απαιτούμενα χρήματα στην Ευρώπη. Και ήμουν εξαιρετικά τυχερός, που υπήρχαν άνθρωποι, οι οποίοι εμπιστεύθηκαν εμένα και το όραμά μου. Ο Brad [Pitt] ήταν υπέροχος. Ήμουν αρκετά τυχερός, ώστε να δουλέψω με ανθρώπους που καταλάβαιναν τι προσπαθούσα να κάνω. Με εμπιστεύθηκαν. Είχα το final cut της ταινίας και αυτό ήταν.”

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b