MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εργαστήρια για μικρούς, μεγάλους και… λίγο μεγαλύτερους στη Στέγη

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εργαστηρίων υποδέχεται η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών το φθινόπωρο, διοργανώνοντας σεμινάρια θεάτρου, μουσικής, αρχιτεκτονικής και ζωγραφικής για μικρούς, μεγάλους και λίγο μεγαλύτερους.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Εργαστήρια για παιδιά
Θεατρικό εργαστήριο
Μήπως ονειρευόσουν να φορέσεις τα ευφάνταστα κοστούμια μιας παράστασης; Να παίξεις με τα φώτα ή να αλλάξεις τα σκηνικά της; Αν είσαι έτοιμος να ξεχάσεις τον ρόλο του θεατή και να βρεθείς στο «εδώ και τώρα» του θεάτρου, ραντεβού τις Πέμπτες στη Στέγη… Info: Τις Πέμπτες 9, 16, 23 & 30 Οκτωβρίου και 6, 13, 20 & 27 Νοεμβρίου. Ώρα: 17:00-20:00. Απευθύνεται σε: Παιδιά 10-12 ετών. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Εργαστήριο αρχιτεκτονικής
Είναι η Αθήνα των ονείρων μας μια χαμένη Ατλαντίδα ή πρόταση ζωής; Στο εργαστήριο αυτό της Στέγης, «μικροί αρχιτέκτονες» σχεδιάζουν την ουτοπική Αθήνα δημιουργώντας μια ομαδική μακέτα εμπνευσμένοι από γνώριμα κτίρια της καθημερινότητάς τους! Info: “Η δική μας Ατλαντίδα”, τις Τετάρτες 15, 22 & 29 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου. Ώρα: 17:00-20:00. Απευθύνεται σε: Παιδιά 9-11 ετών. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Σεμινάριο μουσικής ακρόασης για ενήλικες στη Στέγη
moysikh
Τις Πέμπτες 16, 23, 30 Οκτωβρίου και 6, 13, 20 Νοεμβρίου, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών διοργανώνει σεμινάριο μουσικής ακρόασης για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη σύγχρονη μουσική.
Είναι πράγματι «δύσκολη» η σύγχρονη μουσική; Πώς εγγράφονται στον ήχο οι εμπειρίες του σήμερα; Σε αυτό το σεμινάριο, που δεν είναι ούτε ιστορία της μουσικής ούτε μάθημα ανάλυσης, η Στέγη δίνει τα εργαλεία ακρόασης της σύγχρονης μουσικής, με στόχο αυτή να γίνει κατανοητή από όλους, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις μουσικολογίας. Info: Απευθύνεται σε: Ενήλικες που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη σύγχρονη μουσική, χωρίς να διαθέτουν ειδικές γνώσεις. Κόστος συμμετοχής: 54€ (και για τις έξι συναντήσεις του κύκλου)

Εργαστήρια εικαστικών για άτομα 65+
enhlikes

Μετά την επιτυχία που είχε πέρυσι το εργαστήριο εικαστικών τεχνών για άτομα άνω των 65 ετών, η Στέγη προτείνει φέτος δύο ξεχωριστά εργαστήρια: Το δισδιάστατο εργαστήριο ξεκινά με εισαγωγικά μαθήματα ζωγραφικής και ακολουθούν μαθήματα διαφορετικών τεχνικών: Πώς μπορώ να κάνω μια εικονογράφηση ή να δημιουργήσω ένα λεύκωμα; Ποια είναι τα μυστικά της τυπογραφίας και του κολλάζ; Τι είναι η ζωγραφική με στένσιλ; Το τρισδιάστατο εργαστήριο, γεμάτο ξύλα, σύρματα, πηλό, γύψο, παπιέ μασέ, υφάσματα και άλλα αγαπημένα υλικά, καλεί τους συμμετέχοντες να δουλέψουν με τα χέρια για να δώσουν πνοή σε δικά τους γλυπτά και κατασκευές.

Και στα δύο εργαστήρια, οι «νέοι εικαστικοί 65+» θα παρακολουθήσουν επίσης διαλέξεις ιστορίας της τέχνης, αλλά και προβολές ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, σχετικών με το εκάστοτε αντικείμενο μελέτης. Από τις καλύτερες στιγμές των δώδεκα συναντήσεων; Οι ομαδικές επισκέψεις σε γκαλερί και μουσεία που θα φιλοξενούν εκθέσεις σχετικές με το κάθε εργαστήριο. Info: Απευθύνεται σε: Δημιουργικούς ανθρώπους ανεξαρτήτως εμπειρίας, είτε αρχάριους είτε πιο προχωρημένους, ηλικίας άνω των 65 ετών.


Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b