MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
18
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Η Εκδοχή του Μπράουνινγκ του Τέρενς Ράντιγκαν ξανά στο θέατρο Εμπορικόν

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

«Η εκδοχή του Μπράουνινγκ» (1948), το πιο αντιπροσωπευτικό έργο του Τέρενς Ράττιγκαν, παρουσιάζεται ξανά στην Ελλάδα στο θέατρο Εμπορικόν με τον Δημήτρη Καταλειφό σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Η παράσταση ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις, με αρκετές αλλαγές στο καστ.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Γιώργος Σμυρνής

«Η Εκδοχή του Μπράουνιγκ» είναι το έργο που στερέωσε τη φήμη του Τέρενς Ράττιγκαν σαν ένα σοβαρό και ώριμο συγγραφέα. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα έργα του αλλά και ένα από τα καλύτερα μονόπρακτα που έχουν γραφτεί ποτέ, φόρος τιμής στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

«Η Εκδοχή του Μπράουνιγκ» αφορά τη ζωή του Άντριου Κρόκερ-Χάρις ενός κλασικού φιλολόγου σ’ ένα αγγλικό κολλέγιο. Ο καθηγητής δεν είναι αρεστός ούτε στη γυναίκα του, ούτε στους μαθητές του, ούτε στους συναδέλφους του. Μια αυθόρμητη πράξη καλοσύνης από ένα παιδί, γίνεται η αφορμή να ξετυλιχτούν οι περίπλοκες σχέσεις των ενήλικων ηρώων, που δεν τολμούν να αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια τη ζωή τους.

Ο Ραττινγκαν εμπνεύστηκε τον χαρακτήρα και την ιστορία από ένα κλασικό φιλόλογο που είχε στο σχολείο του ως μαθητής. Η πλοκή του έργου, ενώ διατηρεί τον απολύτως πειστικό νατουραλιστικό χαρακτήρα της και το χαρακτηριστικό εγγλέζικο, συγκρατημένο αν και δηκτικό ύφος της, είναι απατηλά απλή. Ο ίδιος ο συγγραφέας είχε δηλώσει γι’ αυτό το έργο: «Αν ποτέ με καλούσαν στο ουράνιο δικαστήριο για να υπερασπιστώ την ιδιότητά μου του θεατρικού συγγραφέα, αυτό το έργο θα επέλεγα για μάρτυρα υπεράσπισης, ως το πιο αντιπροσωπευτικό της καριέρας μου».

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη
Σκηνικά – κοστούμια: Εύα Μανιδάκη
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Ντένης Μακρής, Βύρων Σεραϊδάρης, Σωτηρία Ρουβολή, Κωνσταντίνος Γώγουλος Κυριάκος Ψυχαλής.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τέρενς Ράντιγκαν
Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη


Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Ντένης Μακρής, Βύρων Σεραϊδάρης, Σωτηρία Ρουβολή, Κωνσταντίνος Γώγουλος Κυριάκος Ψυχαλής.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Το Καταραμένο Παιδί, του Honoré de Balzac για 2η χρονιά στο Θέατρο Arroyo
ΘΕΑΤΡΟ
Νεφέλωμα Ωμέγα, από την ομάδα Κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Ροές
Θεατρικά Νέα
Άλεξ/ Αλέξανδρος: Ο Πάνος Βλάχος σε μια μικρή ιστορία για τη βία
ΘΕΑΤΡΟ
Love Me: Μια παράσταση χορού για όσα συμβαίνουν μετά την πρώτη ματιά
ΘΕΑΤΡΟ
Τα Πορτοκάλια της Παλαιάς Επιδαύρου: Το μουσικοθεατρικό έργο των Θοδωρή Γκόνη – Φώτη Σιώτα στη Μικρή Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
Κόκκαλο: Η παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη σε παγκόσμια περιοδεία με τελευταίο σταθμό την Αθήνα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα: Ο μονόλογος με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη στο Θέατρο «Άννα Συνοδινού»
ΘΕΑΤΡΟ
16 & 17: Το πρωτοποριακό TAO Dance Theater στην Πειραιώς 260 με ένα χορευτικό δίπτυχο
ΘΕΑΤΡΟ
Τι σχέση έχουν οι Χασάπηδες με τον χασάπικο χορό; To “Butchers” της Gloria Dorliguzzo απαντά στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Four Walls and a Roof: Οι βραβευμένοι Ραμπί Μρουέ και Λίνα Ματζνταλανί στην Πειραιώς 260 με μια πολιτική παράσταση
ΘΕΑΤΡΟ
The Corridor: Η χοροθεατρική παράσταση του Φώτη Νικολάου στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
«Βάκχες» του Javor Gardev: Σε καλοκαιρινή περιοδεία η παράσταση με τους Tiger Lillies