MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ για το «Big Eyes» του Tim Burton

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ από την πολυαναμενόμενη ταινία “Big Eyes” που πραγματεύεται την πολύπαθη ιστορία της ζωγράφου Margaret Keane και τις δυσκολίες του δρόμου της προς την αναγνώριση, μέσα από την σκηνοθετική επιμέλεια του ξεχωριστού Tim Burton.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη
Το “Big Eyes” βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Walter Keane (Christoph Waltz), ο οποίος ήταν ένας από τους πιο πετυχημένους αμερικανούς ζωγράφους στα τέλη του ’50, αρχές του ’60. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε οι διαβόητες πίνακες του Keane δεν φιλοτεχνήθηκαν από τον ίδιο, αλλά από τη γυναίκα του, Margaret (Amy Adams).  Στην ταινία θα αναφερθεί η δικαστική της περιπέτεια της Keane με τον σύζυγό της.

Σύμφωνα με την Amy Adams που υποδύεται τη διάσημη ζωγράφο: “Η Margaret πίστεψε πραγματικά ότι επειδή ήταν γυναίκα, ο κόσμος δεν θα αγόραζε τα έργα της. Ο άντρας της την έπεισε ότι όλα θα πήγαιναν καλά γι’ αυτούς, αν ο καλλιτέχνης ήταν άντρας, καθώς θα μπορούσε να πουλήσει περισσότερους πίνακες και σε καλύτερη τιμή από ό,τι μια γυναίκα”.

bigeyes

Υπενθυμίζουμε ότι ο τίτλος της ταινίας “Big Eyes” είναι εμπνευσμένος από το ζωγραφικό στυλ της Margaret Keane, μίας ζωγράφου που δημιουργούσε πίνακες θλιμμένων παιδιών με χαρακτηριστικά τεράστια μάτια. Δείτε εδώ.

Όπως όλα δείχνουν τα «Μεγάλα Μάτια» του Burton έχουν ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις. Η πορεία τους προς τις υποψηφιότητες των Όσκαρ θεωρείται εξαιρετικά πιθανή, δεδομένου ότι η Ακαδημία λατρεύει τις αληθινές ιστορίες. Πόσο μάλλον όταν την υπογράφει ένας από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς σκηνοθέτες.

Το «Big Eyes» θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 25 Δεκεμβρίου 2014.

[iframe width=”640″ height=”360″ scrolling=”no” frameborder=”0″ src=”https://movies.yahoo.com/video/big-eyes-trailer-151825125.html?format=embed” allowfullscreen=”true” mozallowfullscreen=”true” webkitallowfullscreen=”true” allowtransparency=”true” ]

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b