MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
02
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Από πρώτο χέρι της Γεωργίας Μαυραγάνη, στο Bios

Το έργο “Από πρώτο χέρι” σε σκηνοθεσία Γ. Μαυραγάνη ανεβαίνει και πάλι για 8 παραστάσεις στην σκηνή του Bios Main, από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου 2014, κάθε Σάββατο και Κυριακή (20.30).

author-image Γιώργος Σμυρνής

Τρεις ηθοποιοί, με υλικά τις πραγματικές μνήμες και αφηγήσεις των ανθρώπων που εργάστηκαν ως καπνεργάτες ή ως αγρότες-καλλιεργητές στα καπνά του Αγρινίου, συνθέτουν μια παράσταση – ύμνο στον καθημερινό μόχθο των ανθρώπων και στην πατρογονική γη. Γυρίζοντας στη ρίζα της πόλης και της φύσης τους, αναζητούν να θυμηθούν και να εμπνευστούν από το πείσμα ζωής αυτών των ανθρώπων, που στην ουσία έχτισαν, άνδρωσαν και έκαναν διάσημες τις πόλεις του καπνού.

H Γεωργία Μαυραγάνη επενδύει σε μνήμες και εμπειρίες από γιαγιάδες, προγιαγιάδες, παππούδες και παιδιά που μεγάλωσαν και ωρίμασαν μέσα στη μυρωδιά και την κόλλα του καπνού. Χώμα, γη, δάκρυα, γέλια, καπναποθήκες, όνειρα, χωράφια, έρωτες, κόπος, τσακωμοί και μια ανεξήγητη επιθυμία επιστροφής σε εκείνη την εποχή.

Η παράσταση Από πρώτο χέρι, είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης έρευνας των συντελεστών της, που στηρίζεται σε αφηγήσεις καπνεργατών και καλλιεργητών καπνού του Αγρινίου, σε πληροφορίες από το βιβλίο του Ευάγγελου Παπαστράτου Η δουλειά κι ο κόπος της, σε ιστορικά στοιχεία που προκύπτουν από το ιστορικό δοκίμιο Καπνεργάτες – οι κυνηγοί του ονείρου του Αριστείδη Μπαρχαμπά, και σε μια σειρά συναισθηματικών, λογοτεχνικών και μουσικών συνειρμών.

Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη
Βοηθός σκηνοθέτη – σκηνικά, κοστούμια: Λίλη Κυριλή
Φωτισμοί – Ήχοι: Δημήτρης Κολοβός
Παίζουν: Κατερίνα Καραδήμα, Μαντώ Κεραμυδά, Δανάη Σπηλιώτη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη


Παίζουν: Κατερίνα Καραδήμα, Μαντώ Κεραμυδά, Δανάη Σπηλιώτη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Καλλιόπες, του Γιάννη Αδελιανάκη στο Θέατρο Καλλιρόης
Θεατρικά Νέα
Ο βραβευμένος «Οιδίποδας» του Robert Icke έρχεται στη Στέγη με ελληνικό θίασο
ΘΕΑΤΡΟ
Cow | Deer: Η νέα διεθνής συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Royal Court Theatre
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ιστορία της Μαρί, του Ζωρζ Μπρασσάι στο Θέατρο Εκστάν
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Ζωντανοί, του Γιώρκου Ονησιφόρου στο H.ug
ΘΕΑΤΡΟ
Οδοιπορικό στη Σατίλα: Το πρώτο θεατρικό σκίτσο της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού στο Θέατρο Δίπυλον
ΘΕΑΤΡΟ
Ναι Μεν, Αλλά…: Η νέα stand up παράσταση του Βαγγέλη Μουλαρά στο Θέατρο Ελεύθερη Έκφραση
ΘΕΑΤΡΟ
Το wine bar «Taniko» επιστρέφει στο Studio Μαυρομιχάλη
ΘΕΑΤΡΟ
Αγάπη-Πίστη-Ελπίδα, του Έντεν Φον Χόρβατ σε σκηνοθεσία Νάντιας Δαλκυριάδου στο θέατρο Από Κοινού
ΘΕΑΤΡΟ
Μάστερ και Μαργαρίτα, από την ομάδα “κι όμΩς κινείται” στο Θέατρο Ροές με δύο σουρεαλιστικές παραστάσεις
ΘΕΑΤΡΟ
Στο Σώμα: Μια σόλο χοροθεατρική σκηνική σύνθεση της Χριστίνας Κυριαζίδη στο Rabbithole
Θεατρικά Νέα
Ο Φωκάς Ευαγγελινός ανεβάζει την «Αλεξάνδρεια» στο Παλλάς