MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ντίβα του Hollywood γίνεται η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο θέατρο Από Μηχανής

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα ερμηνεύσει την ντίβα του βωβού και ομιλούντα κινηματογράφου Γκλόρια Σουάνσον στο έργο “Στροχάιμ” του Δημήτρη Δημητριάδη, που θα ανέβει από τον Απρίλιο του 2015 στο θέατρο Από Μηχανής (Ακαδήμου 13).

author-image Γιώργος Σμυρνής

Θα προηγηθεί στο ίδιο θέατρο η τραγωδία “Μάκβεθ” του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, που θα ανέβει από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι την 1 Μαρτίου

Ο Μάκβεθ είναι η μικρότερη τραγωδία του Σαίξπηρ και πιστεύεται ότι γράφτηκε μεταξύ του 1603 και του 1606. Η ιστορία του Μάκβεθ και της Λαίδης Μάκβεθ είναι γνωστή. Η τρέλα της εξουσίας, ο φθόνος, ο φόνος, η ενοχή, η αλαζονεία είναι μερικά μόνο από τα συναισθήματα που πραγματεύεται το έργο. Η μετάφραση είναι του Γιώργου Χειμωνά, η διασκευή – σκηνοθεσία του Θάνου Παπακωνσταντίνου. Ως προς τη διανομή: Άκις Βλουτής – Μάκβεθ, Κωνσταντίνα Τάκαλου – Λαίδη Μάκβεθ, Βασίλης Βηλαράς, Ελεάνα Γεωργιάδου, Κατερίνα Μηλιώτη, Ελένη Μολέσκη, Μάριος Παναγιώτου, Γιώργος Φλωράτος.

Ακολουθεί, όπως ήδη αναφέραμε, το έργο “Στροχάιμ” του Δημήτρη Δημητριάδη, που θα κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2015. Ο Δημήτρης Δημητριάδης γοητευμένος από το έργο, την παράξενη ιστορία και σύνθετη προσωπικότητα του σκηνοθέτη και ηθοποιού Έριχ Φον Στροχάιμ, αλλά και από τις μοναδικές ερμηνείες του ίδιου καθώς και της Γκλόριας Σουάνσον στην ταινία Η Λεωφόρος της Δύσης, ταινία σταθμός, όχι μόνο αισθητικά και θεματολογικά, αλλά και λόγω της αιχμηρής κριτικής που ασκεί στο σύστημα, γράφει τον Στροχάιμ, ένα λυρικό κείμενο, που ξεκινά εκεί που η ταινία τελειώνει.

Η Γκλόρια Σουάνσον, η μέγιστη ντίβα του αμερικανικού βωβού και ομιλούντα κινηματογράφου, που έπαιξε την Νόρμα Ντέσμοντ στην Λεωφόρο της Δύσης, εισέρχεται στην σκηνή, που την υποδύεται η δική μας ντίβα, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε μια τελευταία συνάντηση με τον Στροχάιμ που υποδύεται ο Άκις Βλουτής.

Παράλληλα το «Από Μηχανής Θέατρο», σε όλη τη διάρκεια της θεατρικής περιόδου 2014-2015, θα ανδείξει μέσα από τις διαφορετικές του σκηνές, τη νέα δημιουργία αποδεικνύοντας ότι παραμένει ένα ζωντανό θεατρικό κύτταρο.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b