MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Καλοκαιρινά ραντεβού με εκθέσεις και συναυλίες στην «Αποβάθρα» του Ρουφ

Στην “Αποβάθρα” του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ κλείνει φέτος τα καλοκαιρινά του ραντεβού Το Τρένο στο Ρουφ πλάι στις ράγες. Tαξιδιάρικες μουσικές, ποτό, ελαφρύ φαγητό, αναπάντεχα live με ταλαντούχους καλλιτέχνες, προβολές ταινιών και εκθέσεις σε ένα από τα πιο εναλλακτικά και αεράτα σκηνικά, στο κέντρο της Αθήνας.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Έκτακτα event:

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, 9.30 μ.μ.
Η Αθηνά Ρούτση συναντά τον Σπύρο Τυρέα
Ένα μουσικό παζλ από τη σημαντική ερμηνεύτρια και τον ταλαντούχο κιθαρίστα, με ακουστική και ηλεκτρική διάθεση. Απρόσμενες διασκευές και πρωτότυπα τραγούδια από δύο μουσικούς που αλληλοσυμπληρώνονται στη σκηνή της «Αποβάθρας», με φόντο τα βαγόνια του Τρένου στο Ρουφ. Με δυνατές ερμηνείες και αυτοσχεδιασμό μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι στον χρόνο που τρέχει, μέσα στην καλοκαιρινή νύχτα της πόλης…
Αθηνά Ρούτση φωνή, Σπύρος Τυρέας κιθάρα

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, 9.30 μ.μ.
Vice Versa- κινηματογραφική μουσική και ευρωπαϊκή jazz
Oι “Vice Versa”, η δοκιμασμένη στον χρόνο συντροφιά 4 ταλαντούχων μουσικών, συνεχίζουν τον νέο κύκλο εμφανίσεων τους στο Τρένο στο Ρουφ. Με αφετηρία την “Αποβάθρα” του Τρένου υπόσχονται ένα ταξίδι στις νότες και στους ρυθμούς, με βάση δικές τους συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς. Παίζουν οργανική μουσική που κινείται στον χώρο της Ευρωπαϊκής jazz αλλά και της κινηματογραφικής μουσικής. Οι συνθέσεις είναι της Άλκηστης Ραυτοπούλου, του Φώτη Μυλωνά και του Γιώργου Δασκαλάκη. Οι τρεις συνθέτες μεταφέρουν μία ποικιλία ηχοχρωμάτων και διαθέσεων, δημιουργώντας τον πρωτότυπο και ευρηματικό ήχο του γκρουπ.
Άλκηστις Ραυτοπούλου πιάνο – πλήκτρα
Γιώργος Δασκαλάκης ηλεκτρική κιθάρα
Φώτης Μυλωνάς ηλεκτρικό μπάσο – φλάουτο
Σωκράτης Γανιάρης τύμπανα – κύμβαλα

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014, 9.30 μ.μ.
Morange Band
αγαπημένα τραγούδια από τη Rock, Pop, R’n’B και Latin σκηνή
Morange: to be vibrantly orange!
Οι Morange είναι ένα ακουστικό μουσικό σχήμα, που δημιουργήθηκε στην Πάτρα τον Σεπτέμβριο του 2013. To πολυποίκιλο playlist τους περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια από την παγκόσμια σκηνή της Rock, Pop, R’n’B και Latin μουσικής καθώς επίσης και κάποιες πρωτότυπες διασκευές έκπληξη!
Yalena τραγούδι, Παναγιώτης Παναγόπουλος τραγούδι – κιθάρα, Σταύρος Κωστής κιθάρα, Κώστας Σπυράτος κρουστά

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014, 9.30 μ.μ.
Broken Fingers- προσωπικές συνθέσεις μοντέρνας jazz με αυτοσχεδιαστική διάθεση
Η μουσική των Broken Fingers έχει βάσεις στην τζαζ παράδοση, με πολλές επιρροές από τη μοντέρνα τζαζ, αλλά και άλλων μουσικών ειδών και χαρακτηρίζεται από την έντονη διαδραστικότητα καθώς και αυθόρμητες παρεμβάσεις στην μουσική και στυλιστική φόρμα.
Αυτήν την περίοδο ασχολούνται με την έκδοση του πρώτου τους CD, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τέλος Ιούνη 2014.
Η τωρινή σύνθεση των Broken Fingers είναι οι Γιώργος Δασκαλάκης κιθάρα, Στέλιος Χατζηκαλέας τρομπέτα, Κώστας Πατσιώτης κοντραμπάσο και Χρήστος Κωνσταντινίδης τύμπανα

Τρίτη έως και Σάββατο 8-10.00 μ.μ., έως 2 Αυγούστου
Γιάννης Σκουλάς
“Εκτός Πλαισίου Χορού”/ έκθεση φωτογραφίας
Η έκθεση του Γιάννη Σκουλά με θέμα τον χορό επιστρέφει στην Αθήνα και εγκαθίσταται στο Τρένο στο Ρουφ.
Οι καλύτερες φωτογραφίες μιας 24χρονης φωτογραφικής πορείας στα βήματα του χορού ταξιδεύουν με τα ιστορικά βαγόνια του Οριάν Εξπρές στον χρόνο και προκαλούν και πάλι το αθηναϊκό κοινό να ανακαλέσει θερινές μνήμες Ηρωδείου.
Πρόκειται για μια πορεία που αναφέρεται στις σημαντικότερες παραστάσεις διεθνούς κύρους μπαλέτων ή χοροθεάτρων, που ευτύχησαν να παρουσιαστούν στο Ρωμαϊκό Ωδείο με φόντο την Ακρόπολη. Με τον φακό του ο φωτογράφος αποδρά από το καθιερωμένο πλαίσιο αποτύπωσης του χορού, επιχειρώντας τη δική του υπέρβαση, ώστε να αποδώσει την αίσθηση της αέναης κίνησης σωμάτων και ψυχών.
Παρόντες – αν και κάποιοι οριστικά απόντες- η Pina Bausch, ο Alvin Ailey, οι Momix, οι Tango por Dos, τα μπαλέτα Μπολσόι της Αγίας Πετρούπολης, της Λυόν, του Μόντε Κάρλο, καθώς και η Σοφία Σπυράτου, η Μάρω Γρηγορίου και άλλοι Έλληνες χορογράφοι.

Η «Αποβάθρα» λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 μ.μ. (εκτός Κυριακής & Δευτέρας)
Γενική είσοδος τις ημέρες των live 5 €
Μπύρα 3,5 € / Ποτό από 5,5 € / Φαγητό από € 4,5
ΔΩΡΕΑΝ PARKING

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
(10΄ με τα πόδια από τη στάση Μετρό «Κεραμεικός»)
τηλ: 210-5298922

Περισσότερα από Going Out
VIMA_WEB3b