MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η παράσταση “IF Only” νικητής του 1ου Up the W-all Festival στο Vault

Aπό τη Δευτέρα 16 Ιουνίου έως και την Κυριακή 22 Ιουνίου o πολυχώρος VAULT φιλοξένησε το 1ο Up the W-all theatre festival. Ένα φεστιβάλ με θεατρικές παραστάσεις, προβολές βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους, μουσικά σχήματα της indie σκηνής και δρώμενα απ’ τον ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο.

author-image Γιώργος Σμυρνής

10 θεατρικές ομάδες, πάνω από 30 ηθοποιοί, έβαλαν τα δυνατά τους διεκδικώντας μία θέση στην επόμενη θεατρική σεζόν του VAULT. Οι θεατρικές ομάδες παρουσιάσαν το έργο τους δύο φορές στο κοινό, το οποίο ψηφίσε την αγαπημένη του παράσταση και σε συνδιασμό με την βαθμολογία της κριτικής επιτροπής (50/50) ανέδειξε το έργο που θα συνεχίσει τις παραστάσεις του στον Πολυχώρο Vault τη σεζόν 2014-15.

Το “Ιf Only” είναι η παράσταση που κέρδισε μια θέση στο πρόγραμμα του Vault την επόμενη θεατρική σεζόν. Το δημιούργημα του Στέφανου Αχιλλέως με τη συμμετοχή του ίδιου και των Γιώργου Ανδρουλάκη, Έλενας Μεντζέλου, Χρυσάνθης Παπαγεωργίου κατέκτησε την πρώτη θέση, αγγίζοντας το (4.5/5) στη βαθμολογία κοινού και κριτικής επιτροπής.

Το “Ψέματα ή αλήθεια” σε σκηνοθεσία της Δήμητρας Σύρου με τους Νίκο Αξιώτη, Νίκη Κατσαρού, Ελεάνας Σταθοπούλου, βρέθηκε στη δεύτερη θέση (4.33/5).

Τρίτο στη βαθμολογία (4.30/5) το πρωτοεμφανιζόμενο «Μια συνομιλία είμαστε» του Σπύρου Ρασιδάκη με τις Ζαφειρία Δημητροπούλου – Δελάνχελ, Άννα Μενενάκου.

ΙF ONLY
1if only
Τι συμβαίνει όταν τα παραμύθια γίνονται εφιάλτες;
Το “If Only…” είναι μια επαναπροσέγγιση του κλασσικού παραμυθιού των αδερφών Grimm, «Χιονάτη». Στημένη σε ένα περιβάλλον ονειρικής πραγματικότητας με στοιχεία κυρίως από τον βουβό κινηματογράφο, το σωματικό θέατρο και με την αισθητική του 1930, η παράσταση είναι μια μελοδραματική και σαρκαστική εκδοχή αυτού που συχνά θυμόμαστε ως ένα γλυκό παραμύθι.

Με αφετηρία το γνωστό θέατρο BAC του Λονδίνου, η παράσταση έχει περιοδεύσει το καλοκαίρι του 2012 μέχρι και την Κορέα όπου και έλαβε τα βραβεία Καλύτερης Παράστασης και Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο διεθνές Miryang Summer Arts Festival. Η παράσταση δανείζεται το στύλ του βωβού κινηματογράφου για να αναπαραστήσει επί σκηνής μια ιστορία διαχρονική. Οι ηθοποιοί – ως περιοδεύων κωμικός θίασος – ανακαλύπτουν επί σκηνής την ιστορία στη μορφή καρτών και επιχειρούν να την εξιστορήσουν στους θεατές χωρίς την παραμικρή χρήση λόγου.
Η διεθνής εταιρία CakeTree Theatre έχει ως βάση της το Λονδίνο.

Σκηνοθετική Επιμέλεια: CakeTree Theatre Company & Στέφανος Αχιλλέως
Παίζουν: Γιώργος Ανδρουλάκης, Στέφανος Αχιλλέως, Έλενα Μεντζέλου, Χρυσάνθη Παπαγεωργίου

Απολογισμός του Festival

Οι παραστάσεις που διαγωνίστηκαν ήταν οι εξής:  Περιμένοντας τον Γκοντό στην Αριζόνα, ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ, Ασυνείδητα υποσυνείδητα, Α-Ω, Μια συνομιλία είμαστε, “Eργαστήριο σκέψης” Δεύτερη Ευκαιρία, Αυτοσχεδιασμός από τους Bus Και, Ψέματα ή Αλήθεια, Mind the Gap, Ισμήνη και Καλυψώ, Της Έφης Μεράβογλου, Brilliant traces, Ομάδα «Αρχή» , “Βρες τον” της Αμάντας Μιχαλοπούλου, Μαρία Κουμπάνη, Τα χέρια του Θεού, Μatriz, If only, CakeTree Theatre Company,

Στο φεστιβάλ παρουσιάστηκαν και παραστάσεις εκτός διαγωνιστικού όπως το “Πόρνες, τέσσερις ιστορίες και ένα ποίημα”, της Αγγελίνας Παρασκευαΐδη,  Πατριδογνωσία ή τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη Cut short, με το Γεράσιμο Γεννατά κ.α.

Ο Γιάννης Κοντανδρεόπουλος και η Φρειδερίκη Παπασταυροπούλου σύνθεσαν το πρώτο μουσικο-εικαστικό τους έργο στο κελάρι του VAULT περιστοιχισμένοι από τα γλυπτά του Κωνσταντίνου Γρηγοριάδη και τις φωτογραφικές εκθέσεις των Γιώργου Λιανού, Αντώνη Κούρκουλου.

Στους χώρους του VAULT φιλοξενήθηκαν έργα του Ιωάννη Πανουτσόπουλου και φωτογραφική έκθεση της Νικολέττας Γιαννούλη.

Κριτική επιτροπή:
(Σκηνοθέτες) :Φένια Αποστόλου, Κίρκη Καραλή, Δημήτρης Κομνηνός, Λίλλυ Μελεμέ, Δημήτρης Μυλωνάς, Κατερίνα Πολυχρονοπούλου, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Μαρία Τσαρούχα κλπ
(Ηθοποιοί) :Αθηνά Τσιλύρα, Θεοδώρα Σιάρκου, κλπ.
(Δημοσιογράφοι, θεατρολόγοι, κριτικοί θεάτρου):Ειρήνη Αιβαλιώτου (www.Catisart.gr), Ναταλία Αργυράκη(Ok magazine//Daphne-Communications), Γιάννης Γαβρίλης- Καράσογλου (www.ertopen.com), Αριάδνη Καναβάκη (www.Kulturosupa.gr), Άρτεμις Καπούλα (www.Protagon.gr), Αλέξης Καρατζάς (www.Thesout.gr), Tζένη Κουκίδου (www.koukidaki.blogspot.gr), Αλέξανδρος Κούρτης (www.EnterTv.gr), Μαρία Κυριάκη (www.Episkhnhs.gr), Αστερόπη Λαζαρίδου (www.tovima.gr), Φωτεινή Λαμπρίδη (stokokkino.gr), Παναγιώτης Μήλας (www.Catisart.gr), Ηρώ Μητρούτσικου (www.Attikipress.gr) Νεκτάριος Μπουτεράκος, Βασίλης Νάτσιος (www.Cosmopoliti.com, people magazine), Νίκος Παναγιωτάρας (Περιφεριακό τμήμα ΕΡΑ-ΕΡΤ), Φωτεινή Παπαδάκη (www.Paraskhnio.gr), Αναστάσης Πινακουλάκης (tralala.gr), Γιώργος Σμυρνής (www.Monopoli.gr), Σπύρος Σμυρνής (afternoiz.com), Μυρέλα Σταυρινού(themedleyproject.gr), Λυδία Τριγώνη (www.Artic.gr), Κυριάκος Τσικόρδανος (ideesmag.gr), Χρύσα Φωτοπούλου (www.Onlytheater.gr), Μαρία Χατζηεμμανουήλ (www.teatropasion.gr), Γιώργος Χριστόπουλος (www.Mindradio.gr), κλπ.
1Kritiki epitropi
Πολυχώρος VAULT
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8′ περίπου με τα πόδια)
Τηλέφωνα: 213 0356472 / 6945 993870
(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 – 14:00 και 17:00 -21:00)
Email: [email protected]

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b