MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Usie είναι η νέα Selfie!

Η selfie (η φωτογραφία που τραβάει κανείς στον εαυτό του και την ποστάρει μετά στα Social Media) είναι πολύ της μόδας. Όμως απειλεί να της κλέψει τη δόξα η Usie- (από το Us, δηλαδή εμείς).

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ένας ορισμός της Usie είναι ο εξής: Μια φωτογραφία ζευγαριού, στην οποία αυτό δείχνει γεμάτο αγάπη και πολύ ευτυχισμένο. Τη φωτογραφία την έχει τραβήξει ένας από τους δύο του ζευγαριού. Μετά το ζεύγος την ποστάρει στο Facebook/Instagram/Twitter για να δείξει πόσο ευτυχισμένα είναι τα δυο τους και για να κάνουν τους single φίλους τους δυστυχισμένους, για το ότι είναι μόνοι. 

Περιορίζει δηλαδή τον όρο στην φωτογραφία που τραβάει ένα ζευγάρι, σαν κι αυτή που τράβηξαν μαζί η Σακίρα κι ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ. 
1shakira and pike

Πάντως, άλλες ερμηνείες του όρου διευρύνουν τον όρο σε οποιαδήποτε φωτογραφία τραβάει κάποιος στον εαυτό του κι έχει μαζί του κι άλλα άτομα μέσα στο πλάνο. Δεν είναι απαραίτητο, δηλαδή μια usie να την τραβήξει ζευγάρι. Μία ομάδα ανθρώπων, αν βγάλει μια φωτογραφία παρέα, αυτή μπορεί να ονομαστεί usie. Όπως αυτή η φωτογραφία του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος φωτογραφίζεται με ομάδα πιστών στο Βατικανό.

1francis

Κι η διάσημη φωτογραφία της Ellen Degeneres από τα φετινά Όσκαρ είναι Usie, σύμφωνα με τον δεύτερο ορισμό:
1Ellen selfie

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b