MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Angelina Jolie: Η βίαιη σκηνή εναντίον της Maleficent ήταν μεταφορά για το βιασμό!

Η πιο δραματική σκηνή στην ταινία Maleficent δημιούργησε την εντύπωση σε πολλούς από το κοινό, ότι μιλάει μεταφορικά για τον βιασμό. Αυτή την εντύπωση επιβεβαίωσε κι η ίδιια η πρωταγωνίστρια Angelina Jolie.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Για όσους δεν έχουν δει την ταινία, υπάρχει ένα SPOILER

Ο λόγος γίνεται για την σκηνή, στην οποία η δυναμική νεράιδα χάνει τα φτερά της, τα οποία τόσο πολύ αγαπούσε. Ο ακρωτηριασμός αυτός της Maleficent, ένα σοκ που μοιάζει με ευνουχισμό, σε κάποιους θύμιζε έντονα βιασμό. Κι αυτό γιατί τα φτερά της τα έκοψε ο αγαπημένος της Stefan, την ώρα που εκείνη κοιμόταν. Και της το έκανε αυτό προδίδοντας την εμπιστοσύνη της, για να βοηθήσει τους εχθρούς της και να γίνει βασιλιάς στο μοχθηρό κόσμο των ανθρώπων. 

Η ταινία, λοιπόν, εκτός των αιχμών που περιέχει για την ανδροκρατούμενη και άκρως ανταγωνιστική κοινωνία, αφήνει υπονοούμενα και για το βιασμό. Αυτό το παραδέχθηκε ξεκάθαρα σε συνέντευξή της κι η Angelina Jolie. 

“Η συγγραφεάς και εγώ ήμασταν πολύ συνειδητοποιημένες ότι αυτό ήταν μια μεταφορά για το βιασμό… Ο πυρήνας της ταινίας είναι η εκμετάλευση και πως το θύμα της εκμετάλλευσης έχει την επιλογή είτε να εκμεταλλευθεί κι εκείνη τους άλλους ή να το υπερβεί και να συνεχίσει να αγαπάει τους ανθρώπους. Το ερώτημα ήταν: Τι θα οδηγούσε μια γυναίκα σε τόσο σκοτεινούς δρόμους; Να χάσει κάθε αίσθημα μητρότητας, θηλυκότητας και τρυφερότητας;” δήλωσε σε συνέντευξή της η Angelina Jolie. 

Με το θέμα του βιασμού έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν η Angelina Jolie, ιδίως στην ταινία που σκηνοθέτησε το 2011 “Ιn the Land of Blood and Honey”. Η ηθοποιός έχει μία ιδιαίτερη ευαισθησία με το συγκεκριμένο θέμα. 


Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b