MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

37η Γιορτή Βιβλίου για μικρούς και μεγάλους στο Ωδείο Αθηνών- Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου φέτος αλλάζει τοποθεσία και κατεβαίνει στο κέντρο της πόλης, στο Ωδείο Αθηνών. H 37η Γιορτή Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 15 Ιουνίου και θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις τόσο για το ενήλικο κοινό, όσο και για τα παιδιά.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Δίπλα στο Λύκειο του Αριστοτέλη, στο μοναδικής αξίας Bauhaus κτίριο όπου στεγάζεται το Ωδείο αλλά και ως σήμερα το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η έκθεση με τίτλο «Ανάγνωση 2.0», θα χαράξει μια ανοιχτή διαδρομή ανάγνωσης στην Αθήνα.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δευτέρα – Πέμπτη 6:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ.
Παρασκευή & Σάββατο 6:00 μ.μ. – 10:30 μ.μ.
Κυριακή 11:00 π.μ. – 2:30 μ.μ. και 6:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ.

Πρόσβαση μέσω ΜΕΤΡΟ (Στάση Ευαγγελισμός)

Δεκάδες εκδότες θα εκθέσουν τα βιβλία τους στο περιστύλιο του κτιρίου, ενώ εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τόσο στον κήπο όσο και στις αίθουσες του Ωδείου. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει  πολλούς  συγγραφείς, όπως τον Παύλο Κάγιο και το βιβλίο του «Μη μ’ αφήσεις να χαθώ» (εκδ. Καστανιώτη) την Παρασκευή 6/6, στις 19.30. Τον Αύγουστο Κορτώ και «Το βιβλίο της Κατερίνας» (εκδ. Πατάκη) την Τρίτη 10/6, στις 20.30. Τον Χρήστο Χωμενίδη και τη «Νίκη» (εκδ. Πατάκη), το Σάββατο 14/6 στις 20.30, ενώ θα ακολουθήσει στις 21.30 η Αμάντα Μιχαλοπούλου και «Η γυναίκα του Θεού» (εκδ. Καστανιώτη).

Οι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: αφιέρωμα με θέμα «Κόμικ: Ξένοι δημιουργοί με ελληνική θεματολογία» (5/6, στις 19.30), παρουσίαση του «ΟSDELnet.gr: η νέα τεχνολογική μορφή βάσεων βιβλιοπαραγωγής» (11/6 στις 19.30), «Η Αθήνα μέσα από το αστυνομικό μυθιστόρημα» με τους Κώστα Καλφόπουλο, Ανδρέα Αποστολίδη, Θανάση Μήνα (12/6, στις 19.30) κ.ά.

Και τα παιδιά θα έχουν την τιμητική τους. Με τη βοήθεια του εμψυχωτή Γιώργου Λυμπέρη θα λύσουν «Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ» (εκδ. Μεταίχμιο) του Γίργκεν Μπανσέρους (7/6, στις 19.30), θα πάρουν μέρος στο εργαστήρι «Φύσηξε… και οι σελίδες των βιβλίων μας ανακατεύτηκαν», που οργανώνει το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (13/6, στις 18.30), θα γνωρίσουν τα μυστικά των αρχαιολόγων σε συνεργασία με τη συγγραφέα και αρχαιολόγο Κατερίνα Σέρβη (15/6, στις 12.30) κ.ά.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών, καθώς ο Σύλλογος Εκδοτών Αθηνών επενδύει στις συνεργασίες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να δημιουργήσουν δίκτυα πολιτισμού, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (από 6 Ιουνίου)

Παρασκευή 6 Ιουνίου
19:30-20:30
«Μη μ’ αφήσεις να χαθώ» Παρουσίαση του βιβλίου του Παύλου Κάγιου. Tα μυστικά και τα ψέματα μιας παρέας φίλων –οι έρωτες, οι προσδοκίες, οι συμβιβασμοί τους– από το 1974 μέχρι σήμερα. Μια μυθοπλασία για την ελληνική πραγματικότητα, για τον λησμονημένο εαυτό μας, για την αλήθεια και το ψέμα που είμαστε εμείς.
Οργάνωση: εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Σάββατο 7 Ιουνίου
19:30-20:30
«Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ» του συγγραφέα Γίργκεν Μπανσέρους. Εκδήλωση για παιδιά με αφορμή τη σειρά βιβλίων των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Το να είσαι ένας μικρός ντετέκτιβ δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς πρέπει να διαθέτεις αυξημένη παρατηρητικότητα, ορθή αντίληψη, καλή μνήμη, ένστικτο, φαντασία και πάνω από όλα διάθεση για παιχνίδι!!! Πώς αλλιώς να εξιχνιάσεις σκοτεινά μυστήρια, αν δεν είσαι σε θέση να λύσεις πολύπλοκους γρίφους!!! Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας συστήνουν τον ανεπανάληπτο ντετέκτιβ Κλουζ και σας προσκαλούν να τον γνωρίσετε. Ακολουθώντας τα ίχνη του Κλουζ και με τη βοήθεια του εμψυχωτή Γιώργου Λυμπέρη θα παρουσιάσουμε τα δεδομένα, θα παραθέσουμε τα στοιχεία, θα καταλήξουμε σε υπόπτους και θα εξιχνιάσουμε το δικό μας «αστυνομικό μυστήριο». ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!
Οργάνωση: εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

20:30-21:30
«Ο δρόμος της αυτοκράτειρας» Παρουσίαση του βιβλίου από τη μεταφράστρια Άσπα Ανωγιάτη.
Οργάνωση: εκδόσεις ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Κυριακή 8 Ιουνίου
11:30 – 12:30
«Κύλησε ένα ρεβίθι κι άρχισε το παραμύθι» Παράσταση αφήγησης με την αφηγήτρια Μαρία Παπανικολάου και συνοδεία μουσικής με τον Δημήτρη Μικιό στην φλογέρα. Τα λαϊκά μας παραμύθια, ο Πεντμπελάς και ο Μπάκακας ζωντανεύουν για λίγο και έρχονται και κάθονται στον ώμο της παραμυθούς Μαρίας. Εκείνη τα χαϊδεύει και διαλέγει μερικά για να τα πει σε μικρούς και μεγάλους στην 37η Γιορτή Βιβλίου. Με λόγια που ακούγονται και εικόνες του μυαλού, ταξιδεύουμε μαζί σε ένα κόσμο απροσδόκητο και μοναδικό, όσο κάθε ιστορία που λέγεται ή γράφεται!
Οργάνωση: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
18:30-19:30
«Ο Τάκης Τεταρτάκης και οι φίλοι του». Το βιβλίο θα παρουσιάσει η συγγραφέας Κατερίνα Βασδέκη. Μουσικοπαιχνίδια με τον Τάκη Τεταρτάκη και τους φίλους του. Αφήγηση παραμυθιού, μουσικές δραστηριότητες και τραγούδια από το βιβλίο των εκδόσεων FAGOTTOBOOKS (απευθύνεται σε παιδιά 3-7 ετών).
Οργάνωση: εκδόσεις FAGOTTOBOOKS
20:30-21:30
«Το ημερολόγιο ενός ανέργου – 155+1 Αληθινές ιστορίες» Παρουσίαση του βιβλίου που επιμελήθηκε ο Χριστόφορος
Το Ημερολόγιο ενός ανέργου αποτυπώνει τις συνέπειες του μεγαλύτερου προβλήματος που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η χώρα, της ανεργίας, που το πολιτικό σύστημα, τα ΜΜΕ και η κοινωνία κρύβουν επιμελώς κάτω απ’ το χαλί. Κοιτάζει πίσω από τους δείκτες και τους αριθμούς και αναδεικνύει τους ίδιους τους άνεργους και τις οικογένειές τους, μέσα από ιστορίες που έχουν γράψει οι ίδιοι. Ταυτόχρονα, παρουσιάζει ένα μεγάλο κοινωνικό και ιντερνετικό πείραμα που εξελίσσεται μέσα από το σάιτ imerologioanergou.gr. Οι 155 ιστορίες του βιβλίου έχουν επιλεγεί από χιλιάδες προσωπικές μαρτυρίες, συνοδευόμενες από 20 πρωτογενή κείμενα του συγγραφέα.
Οργάνωση: εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Τρίτη 10 Ιουνίου
19:30-20:30
«Μικροί μάγειρες στη μικρή οθόνη» Παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Μακρυνιώτη. Θα μιλήσουν: Νέλλυ Ασκούνη (Παν/μιο Αθηνών), Κύρκος Δοξιάδης (Παν/μιο Αθηνών), Γεράσιμος Κουζέλης (Παν/μιο Αθηνών), Βασίλης Τσελφές (Παν/μιο Αθηνών). Συντονίζει η Μικέλα Χαρτουλάρη (δημοσιογράφος).
Οργάνωση: Εκδόσεις Νήσος
20:30-21:30
«Το βιβλίο της Κατερίνας» Παρουσίαση του βιβλίου του Αύγουστου Κορτώ. Οι εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ προσκαλούν τους αναγνώστες σε μια συνάντηση με τον Αύγουστο Κορτώ, με αφορμή το νέο του βιβλίο, για να συνομιλήσει μαζί τους και να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Οργάνωση: εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ

Τετάρτη 11 Ιουνίου
18:30-19:30
«Πικρό μέλι στα χείλη» Παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Μαρίας Κακαβογιάννη. Θα μιλήσουν: Ιωάννα Κολλινιάτη (δικηγόρος-συγγραφέας), Βασίλης Γιαννακόπουλος (ο τέως Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Αττικής). Η ηθοποιός Μάνια Σπάθη θα διαβάσει αποσπάσματα και θα συντονίσει την παρουσίαση.
Οργάνωση: εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ

19:30-20:30
« OSDELnet.gr: η νέα τεχνολογική μορφή βάσεων βιβλιοπαραγωγής» Ομιλητής: Κωστής Ακριτίδης, Υπεύθυνος Τμήματος Πληροφορικής ΟΣΔΕΛ
Οργάνωση: Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ)

Πέμπτη 12 Ιουνίου
18:30-19:30
«ASTERIX εναντίον ΚΑΙΣΑΡΑ – Μονομαχία στην Σκακιέρα» Έξι σκακιέρες περιμένουν τους μονομάχους να λύσουν τις διαφορές τους σε πεντάλεπτους αγώνες (για παιδιά έως 14 ετών).
Οργάνωση: εκδόσεις ΜΑΜΟΥΘ COMIX
19:30-20:30
«Η Αθήνα μέσα από το αστυνομικό μυθιστόρημα»
Συντονιστής: Κώστας Καλφόπουλος
Ομιλητές: Ανδρέας Αποστολίδης, Θανάσης Μήνας
Οργάνωση: Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών

Παρασκευή 13 Ιουνίου
18:30-19:30
«Φύσηξε… και οι σελίδες των βιβλίων μας ανακατεύτηκαν» Εργαστήρι για παιδιά του δημοτικού.
Οργάνωση: ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
19:30-20:30
«Γλυκοζαχαρούληδες, το πνεύμα των γενεθλίων» Παρουσίαση του βιβλίου από τη συγγραφέα και ηθοποιό Τζένη Παπαδημάτου και τις ηθοποιούς Ελένη Καρβέλη και Κατερίνα Χολή από τη θεατρική ομάδα «teatro-theama». Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στο πιο γλυκό θεατρικό παιχνίδι που έγινε ποτέ και να τραγουδήσουν μαζί με τις ηθοποιούς τα τραγούδια της θεατρικής παράστασης, σε μουσική Διονύση Σχοινά.
Οργάνωση: εκδόσεις BELL

Σάββατο 14 Ιουνίου
18:30-19:30
«Πρόσωπα της απομάγευσης, 38 συνεντεύξεις για την κρίση και το μέλλον» Η παρουσίαση θα γίνει από το συγγραφέα του βιβλίου, κ. Τάσο Τσακίρογλου.
Οργάνωση: εκδόσεις ΟΚΤΩ
19:30-20:30
«Το ελληνικό σύμπτωμα» Θα μιλήσουν: Μαρία Κακογιάννη, Αγγελική Τόμπρου, Καμίγ Λουίς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Οργάνωση: εκδόσεις ΝΗΣΟΣ
20:30-21:30
«Νίκη» Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Χωμενίδη. Οι εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ προσκαλούν τους αναγνώστες σε μια συνάντηση με το Χρήστο Χωμενίδη, με αφορμή το νέο του βιβλίο, για να συνομιλήσει μαζί τους και να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Οργάνωση: εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ
21:30-22:30
«Η γυναίκα του Θεού» Παρουσίαση του βιβλίου της Αμάντας Μιχαλοπούλου. Η Γυναίκα του Θεού είναι ένα περιπετειώδες φιλοσοφικό μυθιστόρημα για την αναζήτηση της αγάπης και το νόημα της ζωής. Μια ασυνήθιστη ερωτική ιστορία ανάμεσα σ’ έναν άντρα και μια γυναίκα που διεκδικούν με πάθος το δικαίωμά τους να πιστεύουν ο ένας στον άλλο παραμένοντας ελεύθεροι.
Οργάνωση: εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Κυριακή 15 Ιουνίου
11:30-12:30
«Αναζητώντας το χρυσόμαλλο δέρας» Παρουσίαση του νεανικού βιβλίου της Χρύσας Σπυροπούλου. Ένα βιβλίο που ενώνει το σήμερα με το παρελθόν και αναδεικνύει τις παραδόσεις των χαμένων πατρίδων, την αλληλεγγύη και τους φιλικούς δεσμούς ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους, την ιστορία και τη μυθολογία ενός τόπου στον οποίο επί σειρά αιώνων έζησαν οι Έλληνες αρμονικά με άλλους λαούς.
Οργάνωση: εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ
12:30-13:30
«Αρχαιολόγος από κούνια» Η συγγραφέας και αρχαιολόγος Κατερίνα Σέρβη θα σας περιμένει στην παρουσίαση του ολοκαίνουριου βιβλίου της που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ, για να σας γνωρίσει όλα τα συναρπαστικά μυστικά που έχει η δουλειά του αρχαιολόγου.
Οργάνωση: εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ
18:30-19:30
«Μουσικές Βιταμίνες» Παρουσίαση του βιβλίου από το συγγραφέα και τσελίστα Ηλία Σακαλάκ. Ανακαλύψτε τη δύναμη που ασκεί η μουσική στην ψυχή και το σώμα και το πώς μπορεί να μας βοηθήσει στην καθημερινή μας ζωή (απευθύνεται σε όλους).
Οργάνωση: εκδόσεις FAGOTTOBOOKS
19:30-20:30
«Δυο φορές άνοιξη» Παρουσίαση του βιβλίου του Μάνου Κοντολέων. Οι εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ προσκαλούν τους αναγνώστες σε μια συνάντηση με τον Μάνο Κοντολέων, με αφορμή το νέο του βιβλίο, για να συνομιλήσει μαζί τους και να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Οργάνωση: εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b