MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Κ. Π. Καβάφης αυτοβιογραφούμενος στο θέατρο Τζένη Καρέζη

H παράσταση “Κ. Π. Καβάφης αυτοβιογραφούμενος” ανεβαίνει από τις 11 ως τις 18 Ιουνίου στις 21:00 στο θέατρο Τζένη Καρέζη. Διάρκεια παράστασης 1 ώρα και 20 λεπτά.

author-image Γιώργος Σμυρνής

O Κωνσταντίνος Πέτρου Καβάφης παραμένει ο διασημότερος Άγνωστος της ελληνικής και παγκόσμιας ποίησης. Ελάχιστα γνωρίζουμε για τη ζωή και τις απόψεις του. Προσπαθούμε να τον φανταστούμε στο διαμέρισμα της οδού Λέψιους 10, πάνω από τον οίκο ανοχής, δίπλα στο νοσοκομείο και την εκκλησία του Αγίου Σάββα, να συνθέτει στίχους που ένωσαν εποχές, ταξίδεψαν σε βασίλεια και έλυσαν γρίφους αυτοκρατόρων. Την Αλεξάνδρεια τη λάτρεψε και σπανίως την αποχωριζόταν. Οι φίλοι του ήταν μετρημένοι και πιστοί. Οι δουλειές του είχαν κύρος – χρηματιστηριακές επιχειρήσεις και Δημόσιο. Ωστόσο ο ίδιος παραμένει ένα μυστήριο.

Στην παράσταση “Κ. Π. Καβάφης, Αυτοβιογραφούμενος” που βασίζεται σε μαρτυρίες, αλληλογραφία και προσωπικά ημερολόγια τον βλέπουμε επί σκηνής. Γίνεται ο “σκηνοθέτης” της ίδιας του της ζωής. Με τα μικρά και τα μεγάλα μυστικά του. Με τα μικρά και τα μεγάλα ερωτηματικά του. Ο άνθρωπος πέρα από το μύθο. Με τους έρωτες και τις μύχιες σκέψεις του. Τις συναντήσεις του με τα πρόσωπα που τον σημάδεψαν και τους φίλους που εμπιστεύτηκε. Τις πνευματικές του συγγένειες με εντονότερη εκείνη με τον Όσκαρ Ουάιλντ. Τις αναζητήσεις, το καυστικό του χιούμορ και τη λεπτή ειρωνία του. Τις επιθυμίες, τις αναμνήσεις και τις ονειροπολήσεις του. Μέχρι την ώρα της έμπνευσης που βαπτίζεται στο χρόνο. Τη στιγμή της πνευματικής δημιουργίας. Μιας δημιουργίας που συνεχίσει να συνοδεύει διαχρονικά εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο στο σιωπηλό ταξίδι της προσωπικής τους “Ιθάκης”.

Συντελεστές παράστασης:
Στο ρόλο του Κ. Π. Καβάφη ο Κωνσταντίνος Τζούμας
Συμπρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Νταβρής, Κερασία Σαμαρά
Σύνθεση Κειμένων – Σκηνοθεσία: Γιάννης Φαλκώνης
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Ψυχογιός
Τραγούδι: Σπύρος Σακκάς
Σκηνικά: Γιάννης Βλάχος
Εικαστικό έργο επί σκηνής: Δημήτρης Αληθεινός
Φωτισμοί: Γιάννης Φαλκώνης – Θανάσης Σταυρόπουλος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιάννης Φαλκώνης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Φαλκώνης


Παίζουν: Κωνσταντίνος Τζούμας, Αλέξανδρος Νταβρής, Κερασία Σαμαρά

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b