MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
01
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου στο Κηποθέατρο Παπάγου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η Νένα Μεντή γίνεται η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου σε μια παράσταση που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της και επηρέασε βαθιά τα θεατρικά δεδομένα, στην παράσταση που ανεβαίνει Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 21:00.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Γιώργος Σμυρνής

Μια ιστορία με μοναδικά τραγούδια, που γράφτηκαν με ψυχή, από μια γυναίκα που έζησε με πάθος τη ζωή, μια ιστορία που συνδέεται με τις μεγάλες και ιστορικές στιγμές της πολιτικής και κοινωνικής εξέλιξης στην Ελλάδα. Όλοι έχουμε τραγουδήσει τα τραγούδια όπως Είμαι αητός χωρίς φτερά, Όνειρο απατηλό, Η φαντασία, Ηλιοβασιλέματα, Όλα είναι ένα ψέμα, Πήρα απ΄ τη νιότη χρώματα, Πετραδάκι πετραδάκι Μαλάμω, Τι έχει και κλαίει το παιδί, Περασμένες μου αγάπες, αλλά δεν ξέραμε οι περισσότεροι ότι ήταν δικά της, δεν ξέραμε μέχρι τώρα την ιστορία που έκρυβαν αυτά τα τραγούδια. Δεν ξέραμε ότι κουβέντες που πέρασαν από το στόμα μας, από γενιά σε γενιά, ήταν δικές της. Λαϊκή ποίηση αυθεντική. Απόσταγμα ζωής και σκέψης. Δεν ξέραμε τη δύναμη, τον πόνο, αλλά και την όρεξη για ζωή που είχε μέσα της η μεγάλη Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου.

Το βιβλίο της Ρέας Μανέλη «Η γιαγιά μου η Ευτυχία» (εκδόσεις Άγκυρα), προσέφερε το υλικό της θεατρικής αφήγησης. Μιας αφήγησης αποσπασματικής και ακροβατικής, ανάλογης της προσωπικότητας που βιογραφείται. Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου (Νένα Μεντή) μονολογεί συνομιλώντας με τα επτά πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή της και το έργο της σαν στιχουργού: τη Μαρίκα Κοτοπούλη, το Γιώργο τον άντρα της, τη Μαίρη την κόρη της, τον Τσιτσάνη, το Χιώτη, τη Ρέα την εγγονή της και τη Μαριόγκα τη μητέρα της.

Μέσα από την πολυτάραχη ζωή της Παπαγιαννοπούλου ξεδιπλώνεται όλη η νεότερη ιστορία της Ελλάδας, αλλά και η σύγχρονη ιστορία του λαϊκού μας τραγουδιού. Η ιστορία της Ευτυχίας συναντά την εθνική τραγωδία μιας χαμένης πατρίδας, της Μικράς Ασίας, περνά από την εποχή των μπουλουκιών και της Αθηναϊκής επιθεώρησης, για να φτάσει ως τα καταγώγια του ρεμπέτικου και την άνθιση του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλης

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας


Παίζουν: Νένα Μεντή

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ένα Κουκλόσπιτο, του Χένρικ Ίψεν για 2η χρονιά στη Σκηνή Μπέκετ
ΘΕΑΤΡΟ
Μια ζωή: Ο μονόλογος μιας μοδίστρας με τη Νένα Μεντή για 3η χρονιά στο Πτι Παλαί
ΘΕΑΤΡΟ
Τα παιδιά που θέλουν να σώσουν τους θησαυρούς τους: Μια διαδραστική πειρατική περιπέτεια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Η Πλεξούδα: Η παράσταση-ύμνος για τη γυναικεία θέληση για 2η χρονιά στο Θέατρο Μεταξουργείο
Θεατρικά Νέα
Così fan tutte: Το MET Live στο Μέγαρο με την λαμπερή όπερα του Μότσαρτ
ΘΕΑΤΡΟ
Απόψε κανείς δεν πεθαίνει, από την ομάδα the Young Quill για 2ο χρόνο στο Θέατρο Μπέλλος
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ανάστασις, του Λέοντος Τολστόι σε σκηνοθεσία Βασίλη Τριανταφύλλου για 2η χρονιά στο Θέατρο Nous
ΘΕΑΤΡΟ
Teen Talk Bullying: Η παράσταση για τον σχολικό εκφοβισμό ξανά στο Θέατρο Nous
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Γλάρος: Η σύγχρονη ανάγνωση του Γιώργου Βάλαρη επιστρέφει στον ΦΙΑΤ
ΘΕΑΤΡΟ
Βίντεο Κλαμπ Φαντασία: Η γλυκόπικρη κωμωδία των Ν. Λαμπάκη και Μ. Μαλανδράκη στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος»
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Κύκλος των Ανώνυμων Εξαρτήσεων, του Διονύση (Ντένη) Μακρή στο Θέατρο ΜΕΤΣ