MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
25
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φεστιβάλ Κωμωδίας και επιθεώρησης για νεανικές ομάδες στο Eliart

Ένα θεατρικό φεστιβάλ κωμωδίας και επιθεώρησης θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Eliart. Το 4ο Φεστιβάλ «Φτερά στους νέους δημιουργούς» (28 – 31 Μαΐου 2014) προσκαλεί νέους καλλιτέχνες – θεατρικές ομάδες, σκηνοθέτες, συγγραφείς, ηθοποιούς – να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν με τον δικό τους τρόπο στη σκηνή του ELIARΤ, μία κωμωδία Ελληνικού ή ξένου ρεπερτορίου ή μία νέα επιθεώρηση που να σατιρίζει την σύγχρονη πραγματικότητα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, που αποτελείται από διακεκριμένους ανθρώπους της τέχνης, θα ψηφίσει και θα βραβεύσει την καλύτερη παράσταση. Η βραβευμένη παράσταση θα παιχτεί στο θέατρο Eliart το Σεπτέμβρη του 2014, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο την καλύτερη προβολή της.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/05
19:30 «Ω ΕΛΛΑΣ ΗΡΩΩΝ ΧΩΡΑ»
Μουσική επιθεώρηση με τραγικό φινάλε.
Ένας δημιουργικός σχολιασμός των όσων συμβαίνουν στις ζωές μας και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Αθηνά Καμπάκογλου
Παίζουν: Ελένη Χονδρογιάννη, Χρίστος Τουμάζου, Ελευθερία Στεφανούρη, Στράτος Χατζιηλίας, Μαίρη Καρφάκη, Δήμητρα Παστουσέα, Τιτίκα Μαρίνου, Κωνσταντίνα Αργυροπούλου, Δώρα Σταθοπούλου, Γεωργία Κρανίδου, Διόνη Ξένου, Βαγγέλης Παπατζανάκης, Ηρώ Γρηγοράκη, Σπύρος Αχείμαστος, Μύρια Δημητρόπουλος, Πέννυ Γκριτζάπη, Έλενα Μπογδάνου
Μουσικοί: Μανόλης Αγγουράκης (τζουράς), Κώστας Κατσίμπρας (κιθάρα)

22:30 «ΣΕΡΤΣ», από τη θεατρική ομάδα «Λωτοφάγοι»
Θέατρο επινόησης.
Με αφορμή τη σύγχρονη ζωή 13 νέοι εξερευνούν το σήμερα, το εγώ και την ψυχή. Δημιουργούν απλούς κωμικούς καθημερινούς χαρακτήρες, τραγικοκωμικές σκηνές από την ζωή τους, τα εμπόδια που συναντούν και τις λύσεις που βρίσκουν.
Σκηνοθεσία: Αθηνά Αρσένη
Παίζουν: Δημήτρης Βαρελάκης, Ηλιάς Γεραφέντη, Ελεάννα Γιασεμή, Στέφανος Γιωτίτσας, Ιωάννα Επισκοποπούλου, Όλγα Ευθυμιάδου, Ναυσικά Καλλιαντέρη, Κατερίνα Κεσανλή, Λορένα Κονόμη, Μαρία Νίτσου, Νικολέτα Σαββοπούλου, Γιάννης Στεφανίδης.

ΠΕΜΠΤΗ 29/05
18:00 «ΟΙ ΦΕΥΓΑΤΟΙ», από τη θεατρική ομάδα «4Χ4»
Μουσική θεατρική κωμωδία.
4 ιστορίες που διαδραματίζονται στην πόλη, στα μπαρ, τους δρόμους αλλά και σε λιμάνια αεροδρόμια ,σταθμούς τρένων,λεοφορείων
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ιφιγένεια Μούχτση
Παίζουν: Στέργιος Αποστολίνας, Ιφιγένεια Μούχτση, Ευτυχία Λιβανίου, Ηλίας Γκογιάνος. Στο πιάνο: ο Γιάννης Λαζάρου.

21:00 «ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ», από το θίασο θεατρικού αυτοσχεδιασμού «Bus και»
Αυτοσχεδιασμός.
Δύο ηθοποιοί ανεβαίνουν στη σκηνή, ζητάνε κάποια απλή πρόταση από το κοινό, και με εργαλεία τον αυθορμητισμό και τη φαντασία, ολόκληρο το έργο εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια των θεατών.
Παίζουν: Βασιλική Κίσσα, Μενέλαος Πρόκος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/05
18:00 «ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ», από τη θεατρική ομάδα «imaμ»
Μαύρη κωμωδία.
Ο αληθινός έρωτας κλείνει μέσα του αλήθειες και ψέματα από την αρχή μέχρι τον θάνατο.
Τρεις ζωές, μία ιστορία ,μία παράσταση ζωής και θανάτου. Ένα θεατρικό τρίο μιλάει για την αγάπη, το χρόνο που περνά ανεπιστρεπτί,το ψέμα,το μίσος,την επιθυμία,τον πόθο και την τρέλα του ανθρώπου.
Κείμενο: Ρεμί Ντε Βος
Σκηνοθεσία: Αποστόλης Ψαρρός
Παίζουν: Παναγιώτης Ιωσηφίδης, Νικόλαος Μίχας

21:30 «ΓΛΥΚΕΣ ΡΕΓΓΕΣ», ομάδα αυτοσχεδιασμού
Αυτοσχεδιασμός.
Οι «Γλυκές Ρέγγες», απέσπασαν την 1η θέση στο διαγωνισμό θεατρικού αυτοσχεδιασμού του Bob theatre Festival 2014. Παρουσιάζουν παιχνιδιάρικες, απολαυστικές και ξεκαρδιστικές σκηνές μέσα από μικρές, αυτοτελείς ιστορίες. Η πηγή έμπνευσής τους; Το ίδιο το κοινό!
Παίζουν: Γιώργος Αγαλόπουλος, Βάνια Αριανούτσου, Γιούλη Βομπίρη, Πέγκυ Δαμουλή, Λέλα Σταματελάτου, Ιπποκράτης Τροβάς, Κλαίρη Χατζηγιάννη, Ελίνα Χριστοδουλάκη

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/05
21:30 «Dr. ΦΡΩΫΝΟΝΤΕΝ», από τη θεατρική ομάδα «Ανάβασις»
Σουρρεαλιστική σάτυρα – επιθεώρηση.
Ο «κάτω κόσμος» περνάει κρίση και βάζει εμπρός ένα γενναίο σχέδιο για να την καταλύσει. Στον «πάνω κόσμο», ο dr. Φροϋνώντεν, είναι ταγμένος κι αυτός, χωρίς να το ξέρει, στην ίδια ακριβώς αποστολή. Έτσι μοιραία οι δύο αποστολές συναντώνται.
Κείμενο: Γιάννης Σαπάκος – Ελένη Γκουζίνη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Νανάκης, Ελένη Γκουζίνη, Άγγελος Αντωνίου, Αντωνία Γαλανάκη, Θέμης Νταραράς, Ρούλα Αζναουρίδη, Φάνη Μπούκα.

23:00 ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων: 6946-519751
Θέατρο Eliart: 210 3477677 (18:00 – 21:00)
Εισιτήρια: 5 ευρώ

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα