MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
21
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Κορίτσια για Φίλημα” στο ΟΤΕ CINEMA 3 το Σάββατο 17 Μαϊου

Το αγαπημένο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη (1965) με τη μουσική και τα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα και ένα λαμπερό καστ γνωστών ηθοποιών προβάλεται το Σάββατο 17 Μαϊου στις 23.00 στο OTE CINEMA 3, το μοναδικό κανάλι αποκλειστικά αφιερωμένο στο ελληνικό σινεμά, στο πλαίσιο του αφιερώματος 100 χρόνια ελληνικού κινηματογράφου που θα παίζει όλο τον Μάιο.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Όσες φορές και αν δεις το “Κορίτσια για Φίλημα” δεν μπορείς να μην απολαύσεις τις σπιρτόζες ατάκες βλ. «έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα» αλλά και τις αστείες σκηνές με τα μεγαλύτερα αστέρια του ελληνικού σινεμά στην καλύτερη ηλικία και φάση της καριέρας τους.

Κάτι που ίσως δεν ξέρετε… Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1964-1965 και έκοψε 619.236 εισιτήρια. Κατέλαβε την πρώτη θέση στο box office εκείνεης της χρονιάς ανάμεσα σε 93 ταινίες. Είναι η 1η ελληνική ταινία έγχρωμη, σινεμασκόπ και με στερεοφωνικό ήχο.

67964-bigΗ ιστορία: Η Ρένα Ελευθερίου (Ρένα Βλαχοπούλου), διευθύντρια ενός ελληνικού τουριστικού γραφείου στη Νέα Υόρκη, έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα, μαζί με την μικρότερη αδερφή της (Ζωή Λάσκαρη). Σκοπός του ταξιδιού είναι να βοηθήσει τον αδερφό της να στήσει μια μπίζνα με ιαματικό νερό που βρέθηκε σ’ ένα κτήμα της γυναίκας του. Προσπαθώντας να βρει χρηματοδότη για να επενδύσει στη δουλεία η Ρένα καταφεύγει στην Ρόδο για να συναντήσει τον επιχειρηματία Πέτρο Ράμογλου (Γιώργος Γαβριηλίδης).

Ο υιός Ράμογλου, ο Ανδρέας (Ανδρέας Ντούζος), και ο φίλος του Κώστας Καλιακούδας (Κώστας Βουτσάς) που ενδιαφέρονται να μπουν στο καλλιτεχνικό στερέωμα, ξετρελαίνονται με την Τζένη και αποφασίζουν να την κατακτήσουν, αλλάζοντας ρόλους. Ο Ανδρέας, παριστάνοντας τον φτωχό Κώστα, καταφέρνει να γοητεύσει την κοπέλα ενώ ο Κώστας, παριστάνοντας τον πλούσιο Ανδρέα, γνωρίζει την Έφη Ράμογλου (Χλόη Λιάσκου) που έφτασε στο νησί με τον πατέρα της. Η πλαστοπροσωπία δημιουργεί πολλούς μπελάδες οι οποίοι μεγαλώνουν με την ξαφνική άφιξη της θεατρίνας επίσημης φιλενάδας του Ανδρέα, της Μάρθας (Μάρθα Καραγιάννη). Ο Ανδρέας και η Τζένη το σκάνε για την Ύδρα, αλλά η Μάρθα βρίσκεται στο κατόπι τους, θέλοντας να τα φανερώσει όλα στην κοπέλα. Αυτό ακριβώς γίνεται και φυσικά ακολουθεί θύελλα….

Χρονιά παραγωγής: 1965
Πρώτη προβολή: 12 Φεβρουαρίου 1965
Εταιρία παραγωγής: Φίνος Φιλμ
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης
Μουσική σύνθεση: Μίμης Πλέσσας
Φωτογραφία: Νίκος Καβουκίδης

Ηθοποιοί: Ζωή Λάσκαρη (Τζένη), Κώστας Βουτσάς (Κώστας Καλιακούδας), Ρένα Βλαχοπούλου (Ρένα Ελευθερίου), Μάρθα Καραγιάννη (Μάρθα), Ανδρέας Ντούζος (Ανδρέας Ράμογλου), Χλόη Λιάσκου (Έφη Ράμογλου), Γιάννης Βογιατζής (Jim Papas), Γιώργος Γαβριηλίδης (Πέτρος Ράμογλου), Νίκος Παπαναστασίου, Αλέκος Τζανετάκος, Περικλής Χριστοφορίδης (κος Ελευθερίου), Ειρήνη Κουμαριανού, Γιώργος Βρασιβανόπουλος (Paul), Τζένη Βάνου (τραγούδι)

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Λιγότερα επεισόδια, περισσότερη αναμονή: Το τηλεοπτικό trend που γίνεται κανόνας
Cine News
Wake Up Dead Man: Το πιο σκοτεινό Knives Out αξίζει την προσοχή σας
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Diane Morgan: Η “Philomena Cunk” στη Στέγη για μια συζήτηση με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου
Cine News
Heated Rivalry: Η σειρά που κατακτά τα social media ανοίγει ξανά μια σημαντική συζήτηση
Cine News
“Singapoore Sling”: Παρουσίαση βιβλίου και ταινίας στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας
Cine News
Το Live Cinema Performance επιστρέφει στο Newman Cinema
Cine News
«Αποκατεστημένες και Προσβάσιμες» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Cine News
COSMOTE TV: Ρεκόρ τηλεθέασης για το «Ριφιφί»
Cine News
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους: Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών
Cine News
Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου – Οι προβολές συνεχίζονται
Cine News
Στο Παρά Πέντε-20 χρόνια μετά: Στον “αέρα” το τρέιλερ του πολυαναμενόμενου reunion