MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ

Στο Γαλατά Ψιλή Βροχή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μουσικές και κείμενα της καθ’ ημάς Ανατολής ξεδιπλώνονται για δεύτερη φορά, στο αίθριο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στον 3ο όροφο κάθε Δευτέρα & Τρίτη από 6 Οκτωβρίου έως 9 Δεκεμβρίου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Στην Κωνσταντινούπολη των πολλών και διαφορετικών πολιτισμών, στην κοσμοπολίτισσα Σμύρνη, αλλά και στη Συρία και στον Λίβανο, συναντώνται ήχοι και λέξεις ελληνικές, αρμένικες, αραβικές, τουρκικές δημιουργώντας μια μεγάλη παρέα όπου όλοι οι καλοί χωράνε.

Κείμενα από την ζωή και τα έργα ρωμιών και αλλοφύλων της περιοχής ερμηνεύει ο Πάνος Σκουρολιάκος. Ιστορίες για παλικαράδες, όμορφες γυναίκες, απατεώνες και χαρτοπαίκτες, αφέντες και δούλους, ιστορικά γεγονότα και λεπτομέρειες της καθημερινότητας. Μια βόλτα σε μέρη οικεία και άγνωστα, με τραγούδια που ενώνουν κουλτούρες, χαρές και λύπες ανθρώπινες. Μια παράσταση σε ένα παρελθόν που είναι ταυτόχρονα και το παρόν όλων αυτών των τόπων και των ανθρώπων.

Η Θεοδοσία, ο Χάικ, η Αρετή και ο Νίκος μοιράζονται τραγούδια σε διαφορετικές γλώσσες συνθέτοντας ένα γοητευτικό και αρμονικό μουσικό μωσαϊκό.

Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Πάνου Σκουρολιάκου, η εικαστική επιμέλεια της Πηνελόπης Συρογιάννη και της Νότας Μπενετάτου.

Στην παράσταση, συμμετέχει και ο καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Σπυρόπουλος, φέρνοντας τον καραγκιόζη σε μέρη γνώριμά του, πίσω από τον μπερντέ!

Sto Galata P.Skouroliakos 14

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b