MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
30
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Είμαι ένας άλλος στο Θέατρο Αθηνών- Ο Γ. Στάνκογλου ερμηνεύει τον Ρεμπώ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Γιάννης Στάνκογλου επανέρχεται για 12 μόνο μέρες στην Αθήνα με την παράσταση “Είμαι ένας άλλος” του σουηδού ακαδημαϊκού και θεατρικού συγγραφέα Μίκαελ Αζάρ στο Θέατρο Αθηνών (Βουκουρεστίου 10) από 7 έως 18 Μαΐου 2014. Το έργο που παρουσιάστηκε σε πανελλήνια πρώτη στο Από Μηχανής Θέατρο και περιόδευσε στην Ελλάδα και την Κύπρο τους τελευταίους μήνες, εμπνέεται από τη ζωή και τη φιλοσοφία του Α. Ρεμπώ, τον οποίο ερμηνεύει ο Γιάννης Στάνκογλου σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη – Knutsen.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Γιώργος Σμυρνής

Μπορεί ο Ρεμπώ να εγκατέλειψε τη συγγραφή σε ηλικία 20 ετών, αλλά κατάφερε να θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του συμβολισμού και να επιδράσει τόσο πολύ στη μοντέρνα ποίηση που συνέχισε να ασκεί επιρροή με τη φιλοσοφία της ζωής του και τις απόψεις του για την ελευθερία πολλά χρόνια μετά .

Ο Μίκαελ Αζάρ μας παραδίδει ένα έργο που πλημμυρίζει από τη δύναμη του πνεύματος του Ρεμπώ, έναν άνθρωπο που θέλησε να ζήσει απαλλαγμένος από τον φόβο, αλλά και τις δεσμεύσεις των άλλων. Το έργο δεν είναι αυτοβιογραφικό αλλά διαπνέεται από την αγάπη και το θαυμασμό ενός θεατρικού συγγραφέα για το φαινόμενο που υπήρξε ο Ρεμπώ.

Σύνοψη
Ενα αγόρι που γνωρίζει από πολύ νεαρή ηλικία τον πόνο και την απώλεια, αλλά δε θέλει να ζει φοβισμένο, όπως όλοι οι υπόλοιποι, θέλει το ίδιο να ορίζει τη μοίρα του.

Από τότε και για πάντα, λατρεύει το συναίσθημα ότι η ζωή ξεκινάει από την αρχή και ότι όλα είναι καινούρια. Στη διαδρομή του θα βρει και άλλους ανθρώπους που αναζητούν την αλήθεια και αποζητούν την ελευθερία. Θέλει να γίνει ένας όραματατιστής που αγγίζει το άγνωστο. Δε θέλει να αποφεύγει να σκέφτεται τη ζωή που θα ήθελε πραγματικά να ζήσει. Και θέλει να μιλάει ελεύθερα, δε θέλει να συμμορφώνεται στους κανόνες των άλλων. Εκείνοι πίστευαν ότι μπορούσες να αλλάξεις τον κόσμο χωρίς πρώτα να αλλάξεις τους ανθρώπους του, ενώ εκείνος πίστευε ότι η αλλαγή έπρεπε να αρχίζει από τον εαυτό σου. Κι έτσι αποφάσισε να φύγει από την Ευρώπη, σε χώρες μακρινές. Και το ταξίδι του συνεχίζεται σε χώρες μακρινές, στην άλλη άκρη του κόσμου.

Τα σκηνικά είναι του Νίκου Αναγνωστόπουλου και η μουσική του Carl Michael Von Hausswolff, σπουδαίου Σουηδού συνθέτη της ηλεκτρονικής μουσικής.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τετάρτη 21.30, Πέμπτη 21.30, Παρασκευή 21.30, Σάββατο 19.30 & 21.30, Κυριακή 21.30

Κριτική της παράστασης “Είμαι ένας άλλος

“ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ
www.tickethour.com
Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 8938111

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μίκαελ Αζάρ
Σκηνοθεσία: Αλίκη Δανέζη – Knutsen


Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
I-ONE: Ιβάν Βιριπάγεφ και Γκαλίν Στόεφ φέρνουν στη Μικρή Επίδαυρο μια Μήδεια του 21ου αιώνα
ΘΕΑΤΡΟ
Αντιγόνη: Στην Επίδαυρο, ο Άλαν Λουσιέν Όγεν αναμετριέται με τον Σοφοκλή μέσω του σύγχρονου χορού
Θεατρικά Νέα
170 Τετραγωνικά (moonwalk): Το οικογενειακό “ρινγκ” του Γιωργή Τσουρή επιστρέφει για 8η χρονιά
Θεατρικά Νέα
Να ζει κανείς ή να μη ζει;: Η νέα παράσταση των Ρέππα-Παπαθανασίου στο Θέατρο Λαμπέτη από τον Οκτώβριο
ΘΕΑΤΡΟ
Λυσιστράτη: Το ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο με μια σύγχρονη ανάγνωση της κωμωδίας του Αριστοφάνη
Θεατρικά Νέα
Ακριβοί μας γονείς, σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου την νέα σεζόν στο θέατρο Εμπορικόν
ΘΕΑΤΡΟ
Ενοικιάζεται: Το νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη τον Οκτώβριο στο Μικρό Χορν
ΘΕΑΤΡΟ
Γκλόρια: Η σάτιρα του βραβευμένου Branden Jacobs-Jenkins τον Οκτώβριο στο Θέατρο Χορν
ΘΕΑΤΡΟ
Η φωνή της Λουντμίλα: Μια παράσταση-ντοκουμέντο για το Τσερνόμπιλ στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Θεατρικά Νέα
Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα: Τελευταίος κύκλος παραστάσεων στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
MyCenae: Μια χοροθεατρική εκδοχή του μύθου των Ατρειδών στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
1961: Μια μουσική παράσταση των Κορνήλιου Σελαμσή και Χάρη Φραγκούλη στη Μικρή Επίδαυρο