MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
11
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Είμαι ένας άλλος στο Θέατρο Αθηνών- Ο Γ. Στάνκογλου ερμηνεύει τον Ρεμπώ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Γιάννης Στάνκογλου επανέρχεται για 12 μόνο μέρες στην Αθήνα με την παράσταση “Είμαι ένας άλλος” του σουηδού ακαδημαϊκού και θεατρικού συγγραφέα Μίκαελ Αζάρ στο Θέατρο Αθηνών (Βουκουρεστίου 10) από 7 έως 18 Μαΐου 2014. Το έργο που παρουσιάστηκε σε πανελλήνια πρώτη στο Από Μηχανής Θέατρο και περιόδευσε στην Ελλάδα και την Κύπρο τους τελευταίους μήνες, εμπνέεται από τη ζωή και τη φιλοσοφία του Α. Ρεμπώ, τον οποίο ερμηνεύει ο Γιάννης Στάνκογλου σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη – Knutsen.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Γιώργος Σμυρνής

Μπορεί ο Ρεμπώ να εγκατέλειψε τη συγγραφή σε ηλικία 20 ετών, αλλά κατάφερε να θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του συμβολισμού και να επιδράσει τόσο πολύ στη μοντέρνα ποίηση που συνέχισε να ασκεί επιρροή με τη φιλοσοφία της ζωής του και τις απόψεις του για την ελευθερία πολλά χρόνια μετά .

Ο Μίκαελ Αζάρ μας παραδίδει ένα έργο που πλημμυρίζει από τη δύναμη του πνεύματος του Ρεμπώ, έναν άνθρωπο που θέλησε να ζήσει απαλλαγμένος από τον φόβο, αλλά και τις δεσμεύσεις των άλλων. Το έργο δεν είναι αυτοβιογραφικό αλλά διαπνέεται από την αγάπη και το θαυμασμό ενός θεατρικού συγγραφέα για το φαινόμενο που υπήρξε ο Ρεμπώ.

Σύνοψη
Ενα αγόρι που γνωρίζει από πολύ νεαρή ηλικία τον πόνο και την απώλεια, αλλά δε θέλει να ζει φοβισμένο, όπως όλοι οι υπόλοιποι, θέλει το ίδιο να ορίζει τη μοίρα του.

Από τότε και για πάντα, λατρεύει το συναίσθημα ότι η ζωή ξεκινάει από την αρχή και ότι όλα είναι καινούρια. Στη διαδρομή του θα βρει και άλλους ανθρώπους που αναζητούν την αλήθεια και αποζητούν την ελευθερία. Θέλει να γίνει ένας όραματατιστής που αγγίζει το άγνωστο. Δε θέλει να αποφεύγει να σκέφτεται τη ζωή που θα ήθελε πραγματικά να ζήσει. Και θέλει να μιλάει ελεύθερα, δε θέλει να συμμορφώνεται στους κανόνες των άλλων. Εκείνοι πίστευαν ότι μπορούσες να αλλάξεις τον κόσμο χωρίς πρώτα να αλλάξεις τους ανθρώπους του, ενώ εκείνος πίστευε ότι η αλλαγή έπρεπε να αρχίζει από τον εαυτό σου. Κι έτσι αποφάσισε να φύγει από την Ευρώπη, σε χώρες μακρινές. Και το ταξίδι του συνεχίζεται σε χώρες μακρινές, στην άλλη άκρη του κόσμου.

Τα σκηνικά είναι του Νίκου Αναγνωστόπουλου και η μουσική του Carl Michael Von Hausswolff, σπουδαίου Σουηδού συνθέτη της ηλεκτρονικής μουσικής.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τετάρτη 21.30, Πέμπτη 21.30, Παρασκευή 21.30, Σάββατο 19.30 & 21.30, Κυριακή 21.30

Κριτική της παράστασης “Είμαι ένας άλλος

“ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ
www.tickethour.com
Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 8938111

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μίκαελ Αζάρ
Σκηνοθεσία: Αλίκη Δανέζη – Knutsen


Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Καρυάτιδα: Η κωμωδία του Γιώργου Καπουτζίδη επιστρέφει στο Θέατρο Κάππα
ΘΕΑΤΡΟ
Ιουλιέττα (η): Η σαιξπηρική ηρωίδα αλλιώς σε έναν μονόλογο στο Θέατρο ΜΕΤΣ
ΘΕΑΤΡΟ
Νοχαβελάνδη: Το γουέστερν δωματίου του Γιάννη Αποσκίτη ξανά στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
DNA, του Dennis Kelly στην Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου Νέος Ακάδημος
ΘΕΑΤΡΟ
AI-MILIA: Η παραστασιακή αφήγηση με την Αιμιλία Υψηλάντη στο Φεστιβάλ Κολωνού 2026
ΘΕΑΤΡΟ
Η Μοναξιά της Δύσης, του Martin McDonagh στο Επί Κολωνώ
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Κύκλος με την κιμωλία: Μια παιδική διασκευή από τον Μικρό Νότο στο Ίδρυμα Κακογιάννης
ΘΕΑΤΡΟ
Άνθρωποι και Ποντίκια: Η παράσταση-σταθμός επιστρέφει στον Τεχνοχώρο Cartel
Θεατρικά Νέα
“Εγώ ο σερ, Γρηγόρης Μπιθικώτσης”: Η ζωή του Γρηγόρη Μπιθικώτση γίνεται παράσταση
ΘΕΑΤΡΟ
Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας: Η μαγεία του Σαίξπηρ ζωντανεύει για τα παιδιά στο Θεάτρο Μαβίλη
ΘΕΑΤΡΟ
Καλύτερα να σου βγει το μάτι, της Χριστίνας Μπαρίτα από την ομάδα loopes στο Studio Μαυρομιχάλη
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Απόντες, του Βασίλη Κατσικονούρη στο Θέατρο Αργώ