MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι 5+1 καλύτερες προτάσεις διασκέδασης για το τριήμερο

Οι αργίες του Πάσχα τελείωσαν και η πόλη επανέρχεται στους φυσιολογικούς ρυθμούς της. Οι θεατρικές και οι χορευτικές σκηνές ανοίγουν ξανά, οι κινηματογράφοι μας καλούν σε νέες πρεμιέρες και οι μουσικές σκηνές ροκάρουν ή μας φέρνουν αναλογικά μπιτ και… παραμυθένιους κόσμους.

author-image Γιώργος Σμυρνής

ΘΕΑΤΡΟ

Israel Galvan στη Στέγη
: O διάσημος Ισπανός χορευτής και χορογράφος Ισραέλ Γκαλβάν χορεύει το «αδύνατο», δυναμιτίζοντας την Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών με τη χορευτική του παράσταση “Lo Real—Le Réel —The Real”. Είναι μια παράσταση γεμάτη τραγικές μνήμες, που εγείρουν δύναμη και πάθος για ζωή και δικαιοσύνη και με μήνυμα εναντίον του ρατσισμού.
Πότε; Παρ, Σαβ, Κυρ στις 20:30 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Συγγρού 107)

Το Τάβλι του Δ. Κεχαΐδη: Μια παρτίδα του δημοφιλούς επιτραπέζιου- τυχερού παιγνίου γίνεται αφορμή, για να ξεδιπλωθεί μια ολόκληρη ιστορία και δύο διαφορετικοί χαρακτήρες. Ταβλαδόροι δύο πολύ σημαντικοί ηθοποιοί, ο Νίκος Κουρής και ο Μάκης Παπαδημητρίου σε μια παράσταση που ανεβαίνει στο θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής.
Πότε; Παρ, Σαβ 21:00 Κυρ. 19:30

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Κωνσταντίνος Βήτα στο Stage Volume 1
: Ο μουσικός που άφησε το στίγμα του στην ηλεκτρονική μουσική της Ελλάδας εμφανίζεται σε μια συναυλία όπου αναλογικοί ήχοι, ιστορίες που σβήνουν πάνω σε μινιμαλιστικές μελωδίες, στίχοι που διακρίνονται από την ωμή πραγματικότητα αλλά και το όνειρο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα full band ηλεκτρονικό σετ με τραγούδια απ’ όλη του την δισκογραφία.
Πότε; Σάβ στις 22:30 (οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00)- Στο Stage Volume 1 Αγίας Ελεούσης 3 & Κακουργιοδικείου, Μοναστηράκι

Τα Κίτρινα Ποδήλατα στο Passport: Ανανεωμένοι και γεμάτοι εικόνες και συναισθήματα από τα ταξίδια τους, ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη σκηνή του Passport για να μας ξεσηκώσουν, προσκαλώντας μας στο καθιερωμένο πάρτυ τους.
Πότε; Σαβ 21:30- Στο Passport (Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς)

ΣΙΝΕΜΑ

Διασταυρούμενες Ζωές: Μια ταινία για το γιουγκοσλαβικό εμφύλιο και τις επιπτώσεις του στις ζωές των ανθρώπων από έναν Σέρβο σκηνοθέτη πολυβραβευμένο στη χώρα του και στο εξωτερικό. Έχοντας ως αφετηρία αλλά και φινάλε τον γιουγκοσλαβικό εμφύλιο ο σκηνοθέτης Srdan Golubovic παρουσιάζει πάνω σε ένα ιστορικό σπιράλ τις προσωπικές ιστορίες απλών πρωταγωνιστών του πολέμου.

1diastauroumenes zwes

Sacro GRA: Η ζωή των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται κατά μήκους του μεγαλύτερου αυτοκινητοδρόμου της Ιταλίας. Ο σκηνοθέτης του πρώτου ντοκιμαντέρ που κατέκτησε τον χρυσό λέοντα στο φεστιβάλ Βενετίας, ο Τζιανφράνκο Ρόσι πέρασε δύο χρόνια κινηματογραφώντας το υλικό του και οκτώ μήνες για το μοντάζ. Για το Sacro Gra έχει δηλώσει ότι εμπνεύστηκε από το βιβλίο «Αόρατες Πόλεις» του Ίταλο Καλβίνο.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b