MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10 ανοιξιάτικες πρεμιέρες που αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον

Μετά το Πάσχα ο θεατρικός χάρτης της Αθήνας αλλάζει. Μπορεί το ευρετήριο των παραστάσεων να είναι σαφώς μικρότερο, δεν λείπουν όμως οι καλές προτάσεις που θα μας ξαναστείλουν -τρέχοντας- στα φουαγιέ. Αυτή η περίοδος είναι μια καλή ευκαιρία ν’ ανακαλύψετε κάποια θεατρικά διαμαντάκια που συνεχίζονται και αξίζει να δείτε. Ετοιμαστείτε όμως και για “νέο αίμα” καθώς λίγο πριν την εκπνοή της σεζόν, κάποιες θεατρικές σκηνές μπαίνουν δυναμικά στο στίβο με πρεμιέρες. Συγκεντρώσαμε εδώ αυτές που -εμείς τουλάχιστον- δεν πρόκειται να χάσουμε!Από τη Μάρη Τιγκαράκη

author-image Μάρη Τιγκαράκη

«Κοκκινοσκουφίτσα – Το Πρώτο Αίμα» της Λένας Κιτσοπούλου στη Στέγη
Ίσως η πιο ανατρεπτική συγγραφέας και σκηνοθέτης της γενιάς της. Με φανατικούς επικριτές και ακόμα πιο ένθερμους υποστηρικτές –ανήκουμε στους δεύτερους- η Λένα Κιτσοπούλου καταφέρνει να συγκεντρώσει πάνω της τους προβολείς, με ότι και αν καταπιαστεί. Στην πρώτη της εμφάνιση στη Στέγη, επιλέγει το πασίγνωστο παραμύθι των αδελφών Γκριμ, την «Κοκκινοσκουφίτσα», προσθέτοντας τον υπότιτλο «Το Πρώτο Αίμα», κατά το Rambo – The First Blood και ανατρέπει τα πάντα. Η Κοκκινοσκουφίτσα δεν είναι πια το σύμβολο της καλοσύνης που «διδάσκει» στα παιδιά να μη μιλάνε σε αγνώστους γιατί θα τα φάει ο κακός λύκος, «αφού αυτός θα μας φάει έτσι και αλλιώς»….
Διάρκεια Παραστάσεων: 14-25 Μαΐου

tabli
«To Τάβλι» στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής.

Τόσο το έργο -το εμβληματικό μονόπρακτο του Δημήτρη Κεχαΐδη- όσο και οι δύο πρωταγωνιστές που υπογράφουν και τη σκηνοθεσία, μας προδιαθέτουν για ένα πολύ ενδιαφέρον θεατρικό αποτέλεσμα. O Νίκος Κουρής και ο Μάκης Παπαδημητρίου ενσαρκώνουν τους δύο λαϊκούς ήρωες του έργου που πάνω σε μια παρτίδα τάβλι ξεδιπλώνουν τα πάθη, τις επιθυμίες και τα όνειρά τους να πιάσουν «την καλή».
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: 23 Απριλίου

arseniko5
«Αρσενικό και Παλιά Δαντέλα» στο Παλλάς

Το έργο είναι μια από τις καλύτερες κωμωδίες. Ελπίζουμε ότι ο Σταμάτης Φασουλής δεν αρκεστεί στο ότι ο ίδιος και ο Πέτρος Φιλιππίδης θα ερμηνεύσουν τις σατανικές γριούλες για να βγάλει γέλιο, αλλά θ’ αφήσει χώρο για ν’ αποκαλυφθούν όλες οι αρετές του κειμένου. Σε κάθε περίπτωση έχει στη διάθεσή του ένα πολύ δυνατό καστ –Μαρκουλάκης, Χατζηπαναγιώτης, Μουρατίδης, Τζ. Θεωνά- και όλες τις προϋποθέσεις για να κλείσει θριαμβευτικά τη σεζόν του Παλλάς μ’ ένα ανοιξιάτικο blockbuster!
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: 26 Απριλίου

kokkinou
«Εγώ ο Θουκυδίδης» στο θέατρο Σφενδόνη

Η Άννα Κοκκίνου προσθέτει στο εναλλασσόμενο ρεπερτόριό του θεάτρου Σφενδόνη έναν ακόμα μονόλογο. Αυτή τη φορά επιλέγει και διασκευάζει το κείμενο του Ολόρου Αλιμούσιος που βασίζεται σε μια επιλογή κειμένων από το έργο του Θουκυδίδη. Έχοντας πολύ θετικές αναμνήσεις από τις άλλες δύο παραστάσεις που είδαμε φέτος (Λα Πουπέ και Μορφές από το Έργο του Βιζυηνού) αναμένουμε και τη νέα δουλειά της Άννας Κοκκίνου με πολύ ενδιαφέρον.
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: 25 Απριλίου

antigo
«Αντιγόνη» του Ανούιγ στο Μέγαρο Μουσικής

Για δύο βραδιές θα δούμε στο Μέγαρο την παραγωγή της Comédie-Française σε σκηνοθεσία του Marc Paquien, με ελληνικούς υπέρτιτλους από την μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη. Ο Ανούιγ είδε την Αντιγόνη μέσα στο κλίμα της γερμανικής κατοχής το 1944 ως μια γυναίκα που, απαλλαγμένη από τους μυθικούς μελοδραματισμούς, απευθύνει σε απλή γλώσσα ένα μήνυμα θάρρους και αντίστασης.
Παραστάσεις 26 και 27 Απριλίου

lena
«Ιφιγένεια» με τη Λένα Παπαληγούρα στο Από Μηχανής Θέατρο

Σε παγκόσμια πρεμιέρα θα δούμε το έργο του γάλλου συγγραφέα Ζαν Ρενέ Λεμουάν, ο οποίος στη συγκεκριμένη παράσταση υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Η Λένα Παπαληγούρα μετά από μια έντονη θεατρική χρονιά, βρίσκεται μόνη επί σκηνής και αφηγείται στιγμές από την καθημερινή ζωή της «Ιφιγένειας», της νεαρής κοπέλας που βρίσκεται πίσω από το μυθικό πρόσωπο.
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: 5 Μαΐου 


Priscilla
«Priscilla- Η Βασίλισσα της Ερήμου» στο Badminton

Λίγο πριν τη λήξης της σεζόν το Badminton ρίχνει στη θεατρική αρένα μια παραγωγή με ηχηρά και δημοφιλή ονόματα που φιλοδοξεί να ξαναφέρει στο Γουδί το κοινό που καλόμαθε στα μιούζικαλ – υπερπαραγωγές. Ο Γιώργος Καπουτζίδης μαζί με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και τον Παναγιώτη Πετράκη ντύνονται drag queens και ξεκινούν ένα road trip διασχίζοντας την έρημο της Αυστραλίας με ένα σαραβαλιασμένο λεωφορείο, που ονόμασαν Priscilla. Στο δρόμο βρίσκουν διάφορες αφορμές για να μας τα πουν και τραγουδιστά!
Προγραμματισμένη πρεμιέρα: 6 Μαΐου

polidouri
«Οδός Πολυδούρη» με την Ιωάννα Παππά στο θέατρο Βασιλάκου

Ο Θοδωρής Γκόνης καθοδηγεί την Ιωάννα Παππά σ’ αυτόν το μονόλογο της Ρούλας Γεωργακοπούλου που φέρνει την κορυφαία ποιήτρια στη σκηνή λίγο πριν πεθάνει ν’ ανακαλεί στιγμές και συναισθήματα από την πολυτάραχη ζωή της. Με κοριτσίστικο θυμό απευθύνεται σε όσους έχουν φτιάξει το «μύθο» της, συχνά χωρίς την συγκατάθεσή της και κυρίως στο κοινό που την ταύτισε με τον Καρυωτάκη και περιορίστηκε στη μελοδραματική εκδοχή της ερωτικής της ιστορίας.
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: 8 Μαΐου 

14-27-5-thumb-large
«Μεφίστο» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Με το έργο των Αριάν Μνουσκίν και Κλάους Μαν εγκαινιάζεται η συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Το έργο που σκηνοθετεί ο Νίκος Μαστοράκης τοποθετείται στη Γερμανία του Μεσοπολέμου όταν η άνοδος του ναζισµού δοκιµάζει τις αντοχές την ιδεολογία και την ηθική των µελών ενός θιάσου. Μια παράσταση με πολύ δυνατό καστ -μεταξύ των οποίων οι Ασλάνογλου, Βολιώτη, Ζορµπά, Λογοθέτης, Σκαφιδά, Τοκάκης, Φραγκούλης, Χατζησάββας, Ψαρράς και πολλοί άλλοι- που μας δίνει μια εξαιρετική αφορμή να απολαύσουμε και πάλι το κτίριο-καμάρι του Μεγάλου Λιμανιού.
Παραστάσεις: 9, 10, 11 και 13 Μαΐου

D.PAPAIAONNOU
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στη Στέγη

Μπορεί να μην ξέρουμε ακόμα λεπτομέρειες για τη νέα δουλειά που θα παρουσιάσει ο Παπαϊωάννου αλλά ακριβώς γι’ αυτό το ενδιαφέρον μας είναι ακόμα πιο έντονο. Να είστε σε ετοιμότητα όσον αφορά την προπώληση γιατί κάτι μας λέει ότι αυτή η συνεργασία του με τη Στέγη θα συζητηθεί όσο καμία άλλη…
Παραστάσεις από 23 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου

Περισσότερα από Ιστορίες