MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το “Αρσενικό και Παλιά Δαντέλα” ρίχνει την αυλαία του Παλλάς!

Με το πασίγνωστο θεατρικό έργο «Αρσενικό και Παλιά Δαντέλα» του Τζόζεφ Κέσελρινγκ, μια κωμωδία διάσημη από την κινηματογραφική της μεταφορά, πέφτει για φέτος η αυλαία του Παλλάς μετά από μια ιδιαίτερα δραστήρια χρονιά με μεγάλες παραγωγές. Την νέα παραγωγή που θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Απριλίου, σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Arsenic  Old Lace
Το έργο ανέβηκε αρχικά στο Μπροντγουέη το 1941 και μεταφέρθηκε το 1944 στο σινεμά από τον μεγάλο Φρανκ Κάπρα για να γίνει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο Κάρι Γκράντ ερμηνεύοντας έναν κριτικό θεάτρου που επισκέπτεται τις γεροντοκόρες θείες του. Με έκπληξη θ’ ανακαλύψει ότι οι γλυκές αυτές γριούλες έχουν ένα περίεργο χόμπι. Αλλά δεν είναι οι μόνες. Όλη η οικογένεια έχει πολύ ιδιαίτερους τρόπους για να διασκεδάζει.

«”Το «Αρσενικό και Παλιά Δαντέλα” έγινε μεγάλη επιτυχία, γιατί είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία, κατάμαυρη. Υπήρξε ορόσημο για το συγγραφέα του και ποτέ δεν κατάφερε να το ξεπεράσει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Φασουλής. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το έργο υπήρχε στο μυαλό του από το 1986, όταν πρότεινε στον Ανδρέα Βουτσινά να το σκηνοθετήσει με πρωταγωνίστριες την Αννα Παναγιωτοπούλου και τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Ωστόσο ο Βουτσινάς θεώρησε τις δύο ηθοποιούς πολύ νέες για το ρόλο. Έτσι το σχέδιο ναυάγησε μέχρι φέτος που ο Πέτρος Φιλιππίδης επανέφερε την ιδέα στον Σταμάτη Φασουλή. «Και ποιους ρόλους θα κάνουμε;» αναρωτήθηκε ο Φασουλής… «Όχι ποιους. Ποιες» ήταν η απάντηση του Φιλιππίδη. 

arseniko3
Έτσι στο έργο που θα δούμε στο Παλλάς τις δύο ηλικιωμένες κυρίες με τα… περίεργα γούστα, θα ερμηνεύσουν ο Σταμάτης Φασουλής και ο Πέτρος Φιλιππίδης. 

Οι δύο τους δηλώνουν ιδιαίτερα ευτυχισμένοι από το αντάμωμά τους στη σκηνή, μια συνεργασία που για τον Πέτρος Φιλιππίδης ήταν «όνειρο ζωής». Μαζί τους ένα εντυπωσιακό καστ γνωστών και νεότερων ηθοποιών, μια ομάδα που ο Φασουλής χαρακτήρισε «Εθνική θεάτρου» διευκρινίζοντας ότι στο συγκεκριμένο έργο ακόμα και οι πιο μικροί ρόλοι σε κάποιες σκηνές «πρωταγωνιστούν». Στους βασικούς ρόλους θα δούμε τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Φάνη Μουρατίδη, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και τη Τζένη Θεωνά η οποία ερμηνεύει μια «νέου τύπου ενζενί, με δυναμική προσωπικότητα» σύμφωνα με τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σταμάτη Φασουλή.

Το έργο θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Απριλίου και θα παίζεται για 20 παραστάσεις κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 20:30 και Κυριακή 20:00. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 15€ και φτάνουν τα 60€. 

arseniko2Η ταυτότητα της παράστασης
Απόδοση-σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς-Γιάννης Μουρίκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Σχεδιασμός φωτισμών: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Αλέξιος Πρίφτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελευθερία Μπενοβία
Executive Producer: Παναγιώτης Τρύφων

Πρωταγωνιστούν: Σταμάτης Φασουλής, Πέτρος Φιλιππίδης,
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Φάνης Μουρατίδης, Τζένη Θεωνά,
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.
Παίζουν: Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Γιώργος Ζιόβας, Θωμάς Παλιούρας, Στράτος Χρήστου, Γιώργος Δάμπασης, Ελευθερία Μπενοβία, Γιώργος Δεπάστας, Κωνσταντίνος Καρβέλης, Γιάννης Αθητάκης.
Παίζουν: Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Γιώργος Ζιόβας, Θωμάς Παλιούρας, Στράτος Χρήστου, Γιώργος Δάμπασης, Ελευθερία Μπενοβία, Γιώργος Δεπάστας, Κωνσταντίνος Καρβέλης, Γιάννης Αθητάκης.

Περισσότερα από Ιστορίες